sinterklaasfeest 8.20u tot 12.30u

05-12-2018

Het is ieder jaar weer spannend of Sinterklaas de kinderen van de Jozefschool weer bezoekt. Maar hij heeft onze school nog niet één jaar overgeslagen. Dus gaan we ervan uit dat wij ook vandaag een bezoekje kunnen verwachten! Om 8.20uur starten wij met 'inzingen'. Van 'Zie ginds komt de stoomboot tot  Hoor wie klopt daar kinderen' oefenen wij uit volle borst met de kinderen, ouders, buurtbewoners, zodat Sint en Pieten op het gezang af kunnen gaan en ons zeker niet mislopen.  Dit doen we op het pleintje tussen school en het ASKOkantoor. De kinderen horen van de leerkracht waar zij mogen staan.

Na intocht bezoekt Sinterklaas eerst de peuters van de Speelweide. Daarna gaat Sinterklaas de kleutergroepen langs. Voor de groepen 3, 4 en 5 neemt Sint plaats op zijn troon in de Sintkamer en ontvangt hij met zijn Pieten de kinderen. De kinderen treden op, zingen liedjes en zo maken ze er een mooi feestje van. De kinderen van de groepen 6 t/m 8 helpen Sint en Piet door surprises te maken en een klasgenoot te verrassen met een leuk cadeautje. En misschien komt Sint en/of nog wel even langs om te koekeloeren. Alle kinderen krijgen van de eigen leerkracht informatie over het maken van surprises.

Om 12.30 uur nemen we weer voor een jaar afscheid van Sint en Piet en is de school uit.

Hoe zal Sinterklaas dit jaar aankomen? Een paar jaar geleden brachten de Pieten een hele grote slagroomtaart. En wie zat daar in? Kijk maar gauw naar de foto's!

 

 

Terug naar boven