• Nieuwsbrief

met o.a. talententent, gesprekken...
nieuwsbrief

 

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • de eerste activiteiten van het schooljaar al op de rit zijn?
 • interessante kunstenaars Shakespeare begeleiden?
 • leuke Gouden Weken activiteiten plaatsvinden?
 • de bussen voor het schoolreisje geboekt zijn?
 • de gesprekken voor de groepen 1 t/m 7 plaatsvinden in week 4 okt t/m 8 okt?
 • het intekenrooster hiervoor op donderdag 23 sep om 16.30u opengaat?
 • de kinderen vanaf groep 5 bij het gesprek aanwezig zijn?
 • de startadviesgesprekken voor de groepen 8 plaatsvinden op ma 11 okt en di 12 okt?
 • het intekenrooster hiervoor op maandag 4 okt opengaat?
 • de kinderen van groep 8 bij het gesprek aanwezig zijn?
 • door de kindgesprekken er geen gesprekken in de avond ingepland worden?
 • ma 20 sept alle kinderen vrij zijn?
 • het team een eerste studiedag heeft over 'The Leader in Me'?

Shakespeare in the House...
De Engelse week, Shakespeare en kunstvormen zijn gecombineerd; dat maakt ons onderwijs efficiënt en effectief. De kinderen ontdekken en leren nieuwe woorden (uitbreiding Engelse woordenschat) en worden meegenomen in de meeslepende verhalen. Natuurlijk mag bij de opening William niet ontbreken met aan zijn zijde de lieftallig Julia.2021 sept IMG 20210916 WA0006
De kleuters hebben gedanst. De groepen 3 en 4 doen aan theater. De groepen 5: stop motion film; groepen 6: animatie; groepen 7 en 8: taal/performance. En dat rondom de prachtige toneelstukken: Midzomernachtsdroom (3a, die snik snik.. in quarantaine zat: de vraag: 'er zijn of er niet zijn, dat is de vraag' is van toepassing op deze groep), Romeo en Julia (3b, 3c, 5a, 5b, 5c,7a en 8a), Othello (4a en 4b), Macbeth (4c) en Hamlet (7b en 8b). Wilt u graag zijn verhalen lezen? Shakespeare's volledige werk ligt in het Engels op school:)PARRO 1631685947979 resized copy

Bestemming schoolreisjes...
Binnenkort informeren wij u uitgebreid over het schoolreisje van donderdag 30 september. Voor nu wel alvast de bestemming zodat de voorpret kan beginnen. De kleuters gaan naar Oud-Valkeveen; de groepen 3, 4 en 5 naar Ouwehands Dierenpark en de groepen 6 en 7 gaan naar Duinrell. Ons schoolreisje wordt altijd georganiseerd door de Ouderraad in samenspraak met onze Eventmanagers juf Heleen en juf Annemieke. De groepen 8 gaan niet op schoolreisje maar volgende week 4 dagen heerlijk op kamp. 

Versoepelingen en wijziging maatregelen...
Tot op heden hebben we als maatregel bij een positief getest persoon de hele groep naar huis gedaan met mogelijk verzoek van 'in quarantaine plaatsen'. Hierin komt vanaf 25 september vanuit de overheid een wijziging in. Wij willen natuurlijk zo min mogelijk kinderen dagen 'thuis hebben en onderwijs online volgend'. Vandaar dat wij hier serieus en iedere keer de GGD consulterend en advies opvolgend te werk zullen gaan. Graag al uw medewerking hieraan! Het loslaten van de 1,5m zal niet direct leiden tot het volledig 'alle ouders binnen de muren toelaten'. In een eerdere nieuwsbrief zijn mooie verworvenheden rondom o.a. zelfstandigheid van kinderen en het op tijd kunnen starten met de lessen, benoemd. Aan de relatie met u als ouders wordt echter ook veel waarde gehecht. Dat betekent dat er een vorm gezocht wordt waarin dit in balans met elkaar kan zijn.

Kinderboekenweek en boekenmarkt...
Vorige schooljaar vond er een digitale boekenmarkt plaats. Nu het allemaal weer een beetje 'normaal' wordt, zal dit jaar wel een live boekenmarkt georganiseerd worden. Hoe? Zeker niet 'hutje mutje', maar lekker toch een beetje aangepast. Tot dan!

Bestuur Stichting Ouderraad...
Onze school heeft een stichting Ouderraad. In het bestuur van deze stichting zitten 3 ouders van school en de andere ouders zijn de leden van de Ouderraad. Deze leden (ruim 20) zitten in de diverse commissies om alle activiteiten gedurende een schooljaar goed uit te rollen. Zo is er o.a. een commissie schoolreisje en daar starten we mee! De laatste activiteit in juli vorig jaar was de organisatie van het mini-eindfeest voor de kinderen. Zeer geslaagd! Het doel van onze Ouderraad is dan ook: een pleziere schooltijd en leuke activiteiten voor de kinderen! Eind vorig jaar is een deel van het bestuur afgetreden na de reguliere bestuursperiode. Madelon Stevens (secretaris) en Jean Fransman (penningmeester): ENORM bedankt voor jullie inzet. Het stokje is overgedragen aan: Marrije Bouten (secretaris) en Michiel Jansen (penningmeester). Met voorzitter Conny Melio heeft het nieuwe bestuur de registratie in de KvK gedaan.  En natuurlijk beheert de Ouderraad de ouderbijdrage èn de overblijfgelden van alle ouders voor school.

Ouderbijdrage terugblik...
Het afgelopen jaar werd gedomineerd door de Corona maatregelen. De OR heeft -zoveel als mogelijk- alle activiteiten (kerst, sint, pasen, sponsorloop) voor onze kinderen laten doorgaan. Daarbovenop zijn een speciaal welkom-terug ontbijt, attenties voor onze leerkrachten, een spetterend Eindfeest én mooie duurzame schaduwdoeken gerealiseerd door de OR. Hoewel slechts de helft aan ouderbijdrage is geïncasseerd.2021 jun eindfeest 2 3
Omdat er door de Corona-maatregelen minder TSO is afgenomen, houden we ruimte over op onze begroting. Met deze extra buffer kunnen we de ouderbijdrage voor het komende schooljaar gelijk houden en onze activiteiten blijven organiseren. Voor de begroting 2021-2022 verwacht de OR iets meer geld uit te gaan geven dan onze begroting ons gaat bieden. De kosten voor verschillende activiteiten als het schoolreisje stijgen net als de kosten voor de TSO bij Mirakel door de aanpassing van de schooltijden. Dankzij de positieve balans van het afgelopen schooljaar voor de OR kunnen we dit zonder stijging van de ouderbijdrage opvangen. Al jarenlang is de ouderbijdrage voor onze activiteiten 80 euro en dat kunnen we zo houden. De stijgende kosten van Mirakel zijn met de 80 euro die we innen ook op te vangen.

De kascommissie heeft de cijfers van schooljaar 2020-2021 inmiddels bekeken en de MR heeft (namens u) ingestemd met de realisatie (2020-2021) en nieuwe begroting (2021-2022). Alles geheel volgens het boekje dus. U leest hier de cijfers van afgelopen jaar en hier de nieuwe begroting. Heeft u daar vragen over dan kunt u die stellen aan de penningmeester stjozef.or@askoscholen.nl. De ouderbijdrage en de overblijfbijdrage voor het hele jaar is daarom alsvolgt:

 • ouderbijdrage: €80,00 groepen 1 t/m 7
 • overblijfkosten: €80,00 groepen 1 t/m 7
 • ouderbijdrage: €80,00 groepen 8
 • overblijfkosten: €80,00 groepen 8
 • kampbijdrage: €90,00 groepen 8

Woensdag 29 september ontvangt u van de schoolleiding via Schoolkassa een appje met een digitaal betaalverzoek.
Jean Fransman en Michiel Jansen (ex en nieuw) penningmeester

Steuntje in de rug voor expats/internationale ouders...
Internationalisering staat hoog op de agenda van Amsterdam. Dat merken de basisscholen rondom de Zuidas ook. Voor kinderen is het mooi, belangrijk en interessant dat zij in een diversere omgeving met elkaar leren en van elkaar leren. Onze niet nederlandse talige (nnt) kinderen leren de Nederlandse taal razendsnel omdat zij op school ondergedompeld worden in de taal en letterlijk iedere dag wordt de woordenschat vergroot. Voor onze internationale ouders is dat vaak wat lastiger. Werkend veelal in een Engelstalig omgeving en ook de communicatie met de Nederlands sprekende ouders verloopt vaak makkelijk even in het Engels. Toch is het prettig als onze internationale ouders de Nederlandse schooltaal beter gaan begrijpen/beheersen. Dynamo heeft daarvoor een speciale communicatietraining voor anderstalige ouders. De thema’s zijn afgestemd op onderwerpen die aansluiten bij de (voor)school. Het programma loopt van oktober tot de kerstvakantie. De lessen worden gegeven door Rubia Stella. Heeft u interesse? Leest u graag hier de flyer.     

Programma Talententent Amsterdam Zuid...
Beste ouders,
In de bijlage ons Talentententprogramma van september – december 2021. De activiteiten staan al online, dus neem gerust vast een kijkje. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 6 september 9.00 uur. Mocht er hulp nodig zijn met inschrijven, bel ons gerust.
Met sportieve groet,
Anouk Griffioen
Sportmakelaar Buitenveldert – Dynamo Amsterdam
E-mail: agriffioen@dynamo-amsterdam.nl 
Website: www.dynamo-amsterdam.nl

Burendag en Sporten...
Beste ouders,
Op zaterdag 25 september a.s. organiseert Oranje Nassau in samenwerking met het Oranje Fonds verschillende sport en spel activiteiten op ons veld. De activiteiten zijn voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk. Dus kom eens kijken of ons motto "Gewoon Gezellig" ook bij jou past! Vanaf 11 uur start het programma met o.a. de Kangoeroeklup voor de allerkleinsten en verder kun je er achter komen wat "Move it Monday" is. Er is een springkussen, je kunt je laten schminken of een glittertattoo nemen. Ook de kantine en het terras zijn open voor een kop koffie. Het programma duurt van 10.30 tot 15.00 uur en je kunt gratis deelnemen aan alle activiteiten. Je vindt Oranje Nassau op Sportpark het Loopveld, Aanloop 1, Amstelveen. Zien we je dan! Hierbij de flyer in Engels.
Maaike Klaver, Oranje Nassau

Belangrijke data...

agenda

 • ma 20 sept alle kinderen vrij; studiedag team...
 • ma 23 aug t/m do 30 sept Gouden Weken...
 • ma 6 t/m vr 17 sept Engels project...
 • ma 13 t/m vr 17 sept Shakespeare in the house...
 • ma 20 sept Studiedag 1; kd zijn vrij...
 • di 21 tm vr 24 sept gr 8 op kamp...
 • woe 29 sept kinderpostzegels gr 7...
 • do 30 sept gr 1 t/m 7 schoolreisje...
 • ma 4 okt school tot 12.30u gr 1 t/m 7 i.v.m. gesprekken...
 • di 5 okt school tot 12.30u gr 1 t/m 7 i.v.m. gesprekken...
 • ma 4 t/m vr 8 okt gesprekken met ouders/kinderen...
 • ma 11 en di 12 school tot 12.30u voor de gr 8
 • ma 11 en di 12 okt start adviesgesprekken gr 8...
 • woe 6 okt start Kinderboekenweek...
 • do 14 okt Boekenmarkt...
 • vr 15 okt Boekenmarkt...
 • ma 18 t/m vr 22 okt herfstvakantie...

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding