• Nieuwsbrief

veel onderwerpen...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat.

 • de zeven gewoonten van Steven Covey steeds meer eigen worden?
 • The Leader in Me ook gevisualiseerd wordt?
 • er mooie bomen in iedere klas hangen?
 • wij natuurlijk ook onze eigen boom laten ontwerpen?
 • een ex-ouder van school dit voor ons doet?
 • David ook eerder onze logo's heeft ontworpen?
 • u hier een voorbeeldje van de onderbouw ziet?

27 drie kleuters kleuren streek
Gewoonte 3: 'Belangrijke zaken eerst'

Nieuwe inrichting in de groepen 7...
We hebben een nieuwe inrichting voor de groepen 7 geheel in lijn met de groepen 8. Flexibel meubilair is een onderdeel van het aanleren en vergroten van het eigenaarschap van kinderen.Steeds meer wordt er een beroep gedaan op eigen keuzes maken en effectief samenwerken. Een anders ingericht klaslokaal is helpend hierbij. 
20221109 090317 resized

Kapvergunning voor boom op het schoolplein...
Op het schoolplein naast onze buur Vivaldi staat een grote Iep, die inmiddels deels afgezaagd is en nu met spanbanden beveiligd is. Voor deze boom is een kapvergunning verkregen. Echter geen noodkap. Dat is erg jammer, nu zijn we verplicht tot begin december te wachten met de kap. En moeten we bij zware storm het grootste deel van het schoolplein afzetten. 

Herfstwandeling kleuters en groep 8...
Samenwerken, samen spelen en samen lezen komen vaak voor bij ons op school. Ook een gezamelijke herfstwandeling staat graag op het programma bij kleuters en groep 8. En dan ontdekken en uitleg krijgen.
PARRO 1667588527708 resized

Nieuwe leerkracht in groep 6...
We zijn erg blij dat Femke Keetman ons team is komen versterken. Femke is een ervaren leerkracht die zo'n 12 jaar op de Nederlandse school in Singapore heeft lesgegeven en in de zomer terug naar Nederland is gekomen. Na de herfstvakantie is zij de nieuwe juf voor 4 dagen van de groep 6a geworden. Wat super fijn dat juf Marieke een goede collega uit Singapore heeft 'meegenomen'.

Ouderbijdrage...
U heeft inmiddels een betaalverzoek ontvangen voor de ouderbijdrage. Wat fijn dat al 85% van de ouders hieraan heeft voldaan. Zo kan de ouderraad de facturen van o.a. schoolreisje en de aankomende feesten Sint en Kerst bekostigen. Ook de eerste factuur van Mirakel voor de overblijf kan nu voldaan worden. Leest u hier nog even graag waaraan de ouderbijdrage en de TSO bijdrage besteed wordt. Wilt u met de Amsterdamse stadspad betalen? Kom maar langs bij Vicky of Reina.
20221110 165342 resized

Vandaag 11 november...
11 november is de dag dat mijn lichtje... dat mijn lichtje... Dit liedje is vandaag in school veel gezongen door de kinderen van groep 1 t/m 4, want ja vandaag is het 11 november en dus Sint Maarten. Vraagt u maar even na wie Sint Maarten was en wat ze erover weten, los van de lampionnen en het lekkers langs de deuren ophalen.
20221110 170508 resized
Het buurtcentrum Villa Randwijck heeft haar traditionele Sint Maarten optocht. Kijkt u graag hier voor de poster. Van hun website: 

 • Van 18.00 uur tot 18.30 uur: gratis warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de ouders op het plein.
 • Van 18.30 uur tot 19.15 uur: de brassband loopt door de wijk.

Supergezellig om samen in het donkere Amstelveen achter de band een lampionnenoptocht te lopen.

Fijn hoor! de meeste kinderen komen op tijd...
De deuren gaan open om 8.20u en dan staan er iedere ochtend al kinderen te wachten tot zij naar binnen kunnen. Een dagelijks ritme dat heel goed werkt voor velen. Van 8.20u tot 8.28u is het een vaste stroom van ouders en kinderen die voor de tweede bel de school in zijn. Een rustige maar vaste stroom en dat werkt wederom heel erg goed. Na 8.29u komt er vervolgens nog een handjevol kinderen en ouders aanlopen die eigenlijk gewoon te laat zijn. Om 8.30u starten dus de lessen. Graag uw aandacht hiervoor! 

Vergroening van het schoolplein...
We zijn ontzettend blij dat de Amsterdamse subsidie (was de laatste mogelijkheid) voor het vergroenen van het schoolplein is goedgekeurd. Onze aanvraag stak er in vergelijking met andere aanvragen dus bovenuit en werd door de selectiecommissie met veel punten beloond! In de ontwerpfase hebben enkele ouders meegedacht en is de kinderraad betrokken. Nu zijn we in de fase van het voorlopig ontwerp. Nieuwsgierig geworden?
schoolplein copy
Bestudeer het ontwerp maar eens goed! De uitvoering zal ongeveer €120.000,00 gaan kosten. Hiervan komt €70.000,00 van de subsidie, minimaal €10.000,00 verplichte eigen schoolbijdrage en we hopen via een serieuze sponsorloop het resterende budget bij elkaar te krijgen. Dat gaat in het voorjaar plaatsvinden. 
20221110 165355 resized
Woonruimte gezocht... 
Wellicht een ietwat ongebruikelijk verzoek, maar gezien de huidige woningmarkt in combinatie met het lerarentekort ook weer niet. Wij hebben meerdere collega's die naarstig op zoek zijn naar een woning in Amsterdam of omgeving. Het op korte termijn vinden van een geschikte woonruimte kan het verschil maken tussen met plezier blijven werken op de Sint Jozefschool of noodgedwongen moeten vertrekken naar een andere school en gemeente, omdat daar wel geschikte woningen te vinden zijn. Daarom het verzoek aan u, onze ouders, of u wellicht contacten in uw netwerk heeft die deze collega's kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning in de regio. Het vertrek van veel onderwijspersoneel uit Amsterdam is helaas al realiteit, maar we hopen dat deze oproep wellicht kan bijdragen aan het zoveel mogelijk beperken van deze ontwikkeling op de Sint Jozefschool. 

Klassiek met kinderen... 
Wilt u uw liefde voor klassieke muziek delen met uw kinderen of kleinkinderen? Kom naar één van de Kinderconcerten van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) en geniet samen van een nieuw muziekavontuur. Of laat uw kinderen spelenderwijs kennismaken met de mooiste muziek via een van de educatieve apps, als  Carnaval der Dieren (4+) en Peter en de Wolf (6+). Kijkt u graag even hier voor Raas en de Basketbal (6+) en Romeo en Julia (10+). 

Kerstmusical...
Op 18 december om 16:00 wordt in de Augustinuskerk de kerstmusical uitgevoerd. Natuurlijk bent u ook dan van harte welkom om te komen kijken en luisteren, maar…alle kinderen vanaf 5 jaar kunnen ook actief hieraan meedoen samen met het kinderkoor Prima Voce! In de weken voorafgaand repeteren we traditionele en ook onbekendere kerstliederen en wie waar op het toneel staat. Ook is er voor iedereen een mooi kostuum zodat Jozef, Maria, de engelen, koningen, herders en soldaten er prachtig uit zien. Zie deze flyer.
Afbeelding2
De repetities vinden plaats op de volgende data:
Vanaf 15 november; iedere dinsdag van 17-18
Zondag 11 december van 16-18
Zaterdag 17 december van 16-18
Aanmelden kan tot 11 november bij de dirigent van het kinderkoor, Lizette Bertelsmann,
via 06-21 22 57 10 of mail@lizettebertelsmann.nl
Kosten bedragen €12,50 per kind.
Hartelijke groeten van
Kinderkoor Prima Voce en Lizette Bertelsmann-van Rooij, Mmus - violiste en muziekdocente

agenda.pngBelangrijke data...

 • 11 nov 18.00u Sint Maartenoptocht Villa Randwijck...
 • vr 2 dec Sinterklaasviering...
 • di 6 dec start school 9.30u...
 • woe 7 dec studiedag team; kd zijn vrij...
 • do 22 dec school tot 12.30u...
 • do 22 dec kerstdiner 17.30u-18.30u...
 • vr 23 dec school tot 12.30u...
 • ma 26 dec t/m vr 6 jan Kerstvakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding