• Nieuwsbrief

o.a. lekker op school...

nieuwsbrief

 vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

  • het team echt blij is om met volle groepen aan het werk te zijn?
  • we nog steeds in de aanpassingen sfeer zitten?
  • in de gangen kinderen van groep 7 en 8 èn teamleden met mondkapjes lopen?
  • wij dit echt wel zo volhouden?
  • het team het gewaardeerd heeft dat vele ouders begripvol waren rondom het veilig op t werk komen van teamleden?
  • we organisatorisch echt verder van huis waren geweest bij slib en fietsvalpartijen?
  • het nu tot aan de zomervakantie klaar is gedoe?

Snottebellenbeleid...
Nooit gedacht dat deze twee woorden samengevoegd zouden worden. Maar ja ... er is heus een snottebellenbeleid. En dat beleid is ook nog eens aangescherpt. Tja niets dus om lichtzinnig over te doen:). Voor kinderen van 4-12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, is het thuisblijf- en testbeleid vanaf maandag 8 februari aangepast. Zij moeten met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven en getest worden, dus ook bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn). Dit hoeft niet als ze af en toe hoesten of bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid. Voor het testen van kinderen heeft de GGD speciale filmpjes die u van te voren met uw kind kunt bekijken.

Ontbijtje van de Ouderraad...
Afgelopen woensdag genoten alle kinderen van een extra ontbijtje. De Ouderraad had heerlijke croissantjes en sapjes besteld. Zo was het mogelijk de dag met verhalen te beginnen om die bijzondere periode van thuiswerken te uiten. Dank je wel OR!

Vrijdag studiedag teamleden...
Aanstaande vrijdag is er wederom een studiedag voor alle teamleden. De kinderen zijn dan vrij. Het is een online studiedag dus de teamleden zijn ook thuis en loggen om 8.45uur in in Teams. Wat doen teamleden eigenlijk op zo'n studiedag? De onderwerpen zijn: inspriratie opdoen over de Leader in Me. Dit is de visie van de 7 gewoonten voor persoonlijk leiderschap van Covey vertaald naar kinderen. Wellicht kent u ze wel: 1) wees proactief, 2) begin met het einde voor ogen, 3) belangrijke zaken eerst, 4) Denk win-win, 5) Eerst begrijpen dan begrepen worden, 6) Synergie en 7) Houd de zaag scherp. We zijn benieuwd of wij geïnspireerd raken. Wordt graag vervolgd! De kleuterleerkrachten gaan weer door met het visietraject over Leren vanuit Spel. Een mooie ontwikkeling waarbij het interactieve spel rondom thema's centraal staat. De leerkrachten van de midden - en bovenbouw gaan dan aan de gang met het Begrijpend Leesonderwijs en maken met elkaar een heldere kwaliteitskaart. Zo staat deze dag weer in het teken van met elkaar en van elkaar leren. En het lunchen? Hoe gaat dat dan? Ieder teamlid neemt vanaf maandag een lekker soepje naar keuze (oma's soepie van AH haha), een stokbroodje en een kopje koffie mee. Dus de lunch wordt thuis opgewarmd en samen via Teams genuttigd. Zo houden we ook het gezamenlijk lunchen in stand:).

Sneeuwpret...
Wat fijn dat de kinderen deze week zowel op school als buiten school kunnen genieten van ouderwets winters weer. In iedere groep komen de mooiste verhalen los over schaatsen, iglo's bouwen en sleetje rijden. We wensen u een heerlijk weekend met nog veel sneeuwplezier. Mist uw kind handschoenen en mutsen, dan zouden die bij de gevonden voorwerpen kunnen liggen. Laat uw kind dan graag langs meneer Willem gaan.
2021 sneeuwpret 4

  agenda

  • vr 19 feb studiedag team, kinderen zijn vrij...
  • ma 22 feb t/m vr 26 feb voorjaarsvakantie...
  • ma 1 mrt school met mondkapje kinderen weer naar school brengen...

 

Met een vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding