• Nieuwsbrief

verkeersveiligheid enzo...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • verkeersveiligheid er toe doet?
 • de kinderen verkeerslessen krijgen?
 • ook het verkeersexamen in ons pakket zit?
 • externe examinatoren dit examen afnemen?
 • er een fietsexamen afgelegd wordt?
 • de directie en mede-ouders ook de verkeersveiligheid op de Kalfjeslaan in de smiezen houden?
 • de directie en mede-ouders ook de verkeersveiligheid bij Doornburg in de smiezen houden?
 • het toch echt niet de bedoeling is dat er geparkeerd wordt op niet-parkeerplekken?
 • er niet voor de ingang gestopt mag worden om kinderen uit de laten?
 • wij graag hoge verwachtingen uitspreken voor ander verkeersgedrag?
 • in het kader van verkeersopvoeding en de lessen aan de kinderen dit voorbeeld niet wenselijk is?
 • zelf het goede voorbeeld geven nog altijd doet volgen? 

Complimenten aan het team...
Na een intensieve voorbereidingsweek heeft het team er al weer twee lesweken met de kinderen opzitten. Wij kunnen niet anders dan hen complimenteren met hun werk. Volop in interactie met de kinderen, goede activiteiten om de Gouden Weken (groepsvorming) vorm te geven, inhoudelijke lessen met voldoende samenwerkingsvormen. En een fijne teamspirit in de samenwerking. Trots op ons team... Kijkt u maar even naar deze nog niet publiceerbare teamfoto. :)
2023 sept teamfoto nog met beveiliging
Stakingsdag wrs van de baan...
Er ligt een nieuw CAO akkoord op tafel waar de leden van de bonden waarschijnlijk wel mee instemmen. Het lijkt er sterk op dat de stakingsdag van 5 oktober van de baan is. De Dag van de Leraar blijft wel op 5 oktober staan. Dan zetten we graag onszelf in het zonnetje! 
2023 sept
Rectificatie Schoolreisbrief...
Er is een kleine wijziging opgenomen in de schoolreisbrief die u eerder ontvangen heeft. Het betreft het ophalen van de kinderen van de groepen 1 t/m 5. De kinderen komen gewoon zoals altijd (met de leerkracht of zelfstandig) naar buiten. Hier treft u de gewijzigde brief. 

202391585437 1 577a891b3dd1411598fdc0618aaff98e
Schoolfotograaf...
Binnenkort is het weer tijd voor de jaarlijkse schoolfoto op de Sint Jozefschool. Alle kinderen zullen individueel gefotografeerd worden en er wordt een klassenfoto gemaakt. Ook is er de mogelijkheid om een broertjes/zusjes foto te laten maken. Dit jaar krijgen we een andere schoolfotograaf, die met 2 man tegelijk komen fotograferen. U leest hierover meer in deze brief. De link om in te tekenen zit in de brief.
met dank aan Ouderraad

Groepen 7 en de E-waste race...
Wij gaan met groepen 7 deelnemen aan de E-waste Race! Binnenkort krijgen wij een gastles over het belang van het beter inzamelen van E-waste, elektronisch afval. Vervolgens gaan wij 4 weken lang deelnemen aan de E-waste Race. Dit is een competitie waarbij 10 basisschoolteams de strijd aangaan om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De E-waste Race vindt plaats van 18 september tot 12 oktober.
2023 e Waste race logo
Wat verzamelen wij?

Zo veel mogelijk afgedankte elektronische apparaten. Dit zijn alle apparaten met een stekker of die gebruik maken van een batterij.
Let op, deze apparaten moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De apparaten moeten in de containers passen die op school worden geplaatst.
  Apparaten mogen niet groter zijn dan 50cm bij 50cm.
 • Het elektronisch afval moet afkomstig zijn van huishoudens.
  Afval afkomstig van bedrijven is niet toegestaan!

Heeft u nog E-waste thuis liggen? Neem het mee naar school! Wij hopen zo veel mogelijk
E-waste te verzamelen. Dat is goed voor het milieu en wie weet winnen wij een schoolreis!
202391585441 1 27aeeb21846348bfaa8de5128af3d6ca
Beste Ouders, berichtje van Amar...
We zijn gestart met de e wast race. Dat betekent dat de kinderen van 7A elektronische apparaten in zamelen, daarmee kan de St.Jozefschool punten verdienen. Het is geen wedstrijd tussen de klassen, maar tussen de scholen. Er doen ook 9 andere scholen mee. Vanaf maandag 18 september starten we en op donderdag oktober is de e waste race afgelopen. Er is een E-waste race zodat kapotte elektronica je vaak gewoon nog kan gebruiken, want er zitten stoffen in die je gewoon nog kan gebruiken. En sommige onderdelen kunnen nog gebruikt worden voor andere elektrische apparaten, zoals goud. Goud zit bijvoorbeeld in een telefoon, want dat geleid makkelijk stroom. En als u het eruit haalt kunt u dat weer gebruiken voor andere dingen. Kortom: de meeste dingen kan je nog gebruiken! Dat is de reden dat we de race houden.
Door Amar uit 7A

Bonnetjes actie voor Marokko en Libië...
U weet er al van! We gaan in actie voor Marokko en Libië, twee landen die door rampen getroffen zijn. En alle beetjes helpen! Dus mag uw kind de flessen en blikjes inleveren bij AH of de Jumbo? Zo kunt u er samen met uw kind drie keer aandacht aan besteden.

 1. Met de kinderen erover praten en ze enthousiast maken voor de actie.
 2. De kinderen de flessen en blikjes laten invoeren in het systeem bij AH of Jumbo.
 3. De kinderen het bonnetje in de brievenbus bij meneer Willem laten deponeren. 

Met AH Bourgondischelaan en Jumbo Buitenvelderstelaan hebben we de afspraak om het geld later over te maken. En zo leuk... nu nemen de leerkrachten de flessen en blikjes mee van huis om aan de kinderen te geven, zodat zij die kunnen inleveren.
Flessenactie Marokko en Libië 2

Biebouders...
Al 15 jaar is het team trots dat de schoolbibliotheek volledig in het beheer is en gedraaid wordt door de ouders. U gelooft het wellicht niet, maar dit is echt waar. Een groep ouders rouleert om tweewekelijks de kinderen van goede boeken te voorzien. U wordt van harte uitgenodigd deel uit te maken van deze traditie. Want...

We zijn op zoek naar nieuwe hulpouders voor de schoolbieb. Vanaf halverwege groep 3 komen alle kinderen 1x per week naar de bieb op woensdag- of vrijdagochtend. Hiervoor is een vast rooster. De kinderen komen iedere week naar de bieb om hun gelezen boek in te leveren en een nieuw boek uit te zoeken.

Hiervoor wordt gewerkt met een elektronisch uitleensysteem. Het scannen van de lenerscodes, de boeken en het helpen van de kinderen met het uitzoeken van een leuk boek wordt gedaan door hulpouders. Deze biebdienst draai je altijd met 2 ouders en is op de woensdag- of vrijdagochtend van 8.30 tot uiterlijk 10.30 uur. Bij voldoende biebouders ben je zo eens in de 5/6 weken aan de beurt. Hiervoor wordt een rooster gemaakt en onderling ruilen kan ook altijd.

Bij interesse of als je meer informatie wil, neem dan graag contact op met:
Marrije Bouten: 0611349194
Anna Dworzanska: 0641780695

P.s. Gesprekje met Marc: Oh.... na 17 jaar (vader van drie dochters) bieb draaien ga ik dit het meest missen. Dan ben je zelf zeker ook een boekenwurm en verzot op lezen? Nou nee, maar ik vind het belangrijk om wat voor school te doen en het contact met de kinderen in hun schoolse leven is superleuk! En ... er was altijd koffie:) Vele ouders gingen u dus al voor!
IMG 20230905 WA0000

Kleuterbibliotheek...
Voor de kleuterbibliotheek zoeken we ook opvolging. Wie van de kleuterouders zou de kleinere organisatie (dan de grote) van deze bieb op zich willen nemen. Een aantal kleuters van iedere groep zoekt iedere vrijdagochtend onder leiding van een biebouder wat leuke boekjes uit voor hun groep. De kleine organisatie houdt in: ouders indelen op de vrijdagen, inrichten van de bieb ed. Neemt u graag contact met ons op als u interesse heeft.
2023 sept bibliotheek kleuters

Another invitation workshop 'reading aloud' for children of non-Dutch speaking parents...
Dear Parents,
We have enjoyed they National Reading to your Children Days at school; you might have read the newsletter and found out about the importance of reading to your children. We know reading to your children stimulates language development tremendously. For that reason, we are very happy that the community centre Villa Randwijck (https://villarandwijck.nl/) offers workshops ‘Reading Aloud’ to children of non-Dutch speaking parents, to help them improve their Dutch vocabulary, syntax, meaning, and language in general even more. The reading hour is given by volunteers who work for Villa Randwijck. Your child is eligible for this workshop and we would therefore like to invite you to register your child for this workshop.

What: workshop Reading to Children of non-Dutch speaking parents
For whom: children of groups 3 and 4 of the St. Jozefschool
Where: Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, 1181 AT Amstelveen
When: Tuesdays for a period of 7 times
What time: 15.00-15.45
Starts: 19th September and 31st of October
Costs: €2,50 each time

You can register via email: welkom@villarandwijck.nl. There is limited space, based on a first come first served basis.
On behalf of Nicole Bodewes (Villa Randwijck)
Kind regards,
Harro Rooijendijk and Reina Atteveld
 

🎻 Instrumenten Uitprobeerdag...
Kom blazen, trommelen, tokkelen en zingen op zondag 17 september tijdens de Instrumenten Uitprobeerdag bij Muziekschool Amsterdam. Tijdens deze middag volg je meerdere korte kennismakingslessen van 20 minuten bij verschillende instrumenten. In de lessen hoor je nieuwe geluiden, verklappen onze docenten alle geheimen van hun instrument en ontdek je hoe het voelt om ze zelf te bespelen. De toegang is gratis, maar we vragen je wel van te voren aan te melden.

 • Tijd: 12:00 uur tot 15:00 uur
 • Locaties: Zuid, Centrum-Oost, Osdorp, IJburg
 • Leeftijd: 7 t/m 12 jaar

Aanmelden kan via deze link.
Mirek Walton, muziekschool Amsterdam

2023 sept spelen

Wie oh wie is de aardige mevrouw..
Ook het fietspad langs school zorgt voor onveiligheid. Dit fietspad is geen doorgangsroute maar alleen bestemd voor het aanfietsen voor onze school. Maar helaas is het wel een sluip doorgangsroute geworden. We proberen de gemeente daarom te bewegen dit pad te verkorten (tot het eerste hek), weg te halen of te verplaatsen.Omdat het echt een onwenselijke situatie is en kan leiden tot ongelukjes. Wordt vervolgd. Voor nu even een oproep van zo'n ongelukje.
Vanochtend fietste mijn dochter van 14 jaar langs de Jozefschool richting haar school in Amsterdam. Toen stapte een mevrouw, waarschijnlijk een moeder, voor haar fiets en is ze gevallen. Ik denk dat het rond 8:30 is geweest. De mevrouw heeft sorry gezegd en was aardig. Omdat ze op tijd op school moest zijn is mijn dochter weer opgestapt en doorgereden. Het is echter een lelijke val geweest.
En de fiets is beschadigd en haar telefoon is kapot. En ze heeft redelijk wat pijn aan haar knie. Graag zouden we toch hierover contact willen hebben met deze mevrouw.
Wie oh wie is deze aardige mevrouw? Neem graag even contact met ons op, dan kunnen we het mailadres van deze vader doorgeven.

agendaBelangrijke data...

 • ma 18 sept infoavond gr 6 en 7...
 • di 19 sept infoavond 3 t/m 5...
 • woe 20 sept infoavond kleuters...
 • ma 18 t/m woe 20 sept kamp gr 8...
 • vr 22 sept schoolreisje 1 t/m 7...
 • ma 25 t/m woe 27 sept fotograaf...
 • ma 2 okt studiedag; kd vrij...
 • do 5 okt 'Dag van de Leraar'...
 • di 10 en vr 13 okt school tot 12.30u...
 • ma 9 t/m vr 13 okt kennismakingsgesprekken...
 • ma 23 t/m vr 27 okt herfstvakantie...

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding