• Nieuwsbrief

verjaardag van school en sponsorloop...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • wij juf Heleen volgende week in het zonnetje zetten?
 • zij dan haar 25 jarig jubileum viert?
 • zij alle jaren al inzetbaar is voor alle groepen?
 • zij volgende week van start gaat met haar lievelingsgroep de Krokus?
 • wij en u haar allemaal mogen feliciteren?
  AFFICHE voor Taart Heleen 25 jaar

Palmpasen 2023...
Op de Sint Jozefschool vieren wij op vrijdag 31 maart Palmpasen. De zondag voor Pasen is het Palmzondag, de dag waarop traditiegetrouw de Palmprocessie gelopen werd. Het is ook de eerste dag van de Stille week, de dag waarop we de feestelijke intocht van Jezus in Jerusalem herdenken en vieren. Tijdens de processie was het een traditie om (gezegende) takken als symbool van vruchtbaarheid voor het nieuwe oogstseizoen mee te dragen. Later ging men deze takken versieren met eieren, vruchten, linten en brooddeegfiguren. En zo kreeg deze traditie langzaam vorm naar de Palmpasen optocht zoals wij die nu kennen. Op vrijdag 31 maart, de vrijdag voor Palmzondag, lopen wij een kleine optocht door de buurt. Er zullen paasliedjes klinken tijdens het lopen, en we begroeten de lente, als nieuw begin.
palm paas stokken
De kinderen van de groepen 1 t/m 4 versieren daarom in de klas een palmpaasstok. Wilt u uw kind maandag 27 maart een palmpaasstok meegeven? U kunt de stok kopen bij Hecker en Hecker (Rembrandtweg) of bij Klarenbeek of natuurlijk (nog leuker) samen met uw kind maken van gevonden takken. Uw kind krijgt op maandag 20 maart crêpepapier mee naar huis om thuis alvast de stok te omwikkelen. U mag uiteraard ook eigen crêpepapier of iets anders gebruiken. De rest van het versieren gaan de kinderen in de klas doen. De kinderen mogen van thuis een paar versieringen meenemen zoals eitjes en slingers, maar geen etenswaren. 
2023 mrt Palmpasen17884034 1707608895922636 7131430215186815057 n
Zoals gebruikelijk is in het katholieke geloof is het de bedoeling dat de stok weggegeven wordt aan iemand die wel een extraatje mag ontvangen. Een opa of een oma, een oudere buurvrouw, een zieke. Wij verzoeken u vriendelijk hieraan gevolg te geven. Wilt u daarom van tevoren met uw kind afspreken aan wie de stok gegeven wordt? Maandag 20 maart krijgt uw kind een van/voor kaartje mee naar huis zodat u thuis kunt opschrijven van wie en voor wie de stok is. Deze mag u alvast aan de stok vastmaken. 

De palmpaasoptocht vindt vrijdag 31 maart plaats van 13.45 – 14.15 uur. We starten bij school en zullen een kort rondje door de buurt lopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om mee te lopen! 

Verjaardag van school...
U merkte het vanochtend al. Het vrolijke schoollied stond aan en we dansten als het ware naar binnen. We vieren altijd op 19 maart de verjaardag van de St. Jozefschool, omdat dit de naamdag is van de naamgever van de school. Weliswaar de 17e vandaag maar toch mooi om er een feestelijke dag van te maken met een leuke activiteit sponsorloop, traktaties, het Jozeflied en een Jozefverhaal.  

Ouderbijeenkomst Verkeerseducatie...
Beste ouders/verzorgers van 1 t/m 4,
In de groepen wordt de komende weken gewerkt rondom het thema 'verkeer'. Hiervoor hebben wij leskisten in de klas, met materiaal van Verkeer & Meer: het JONGleren project. Op woensdag 22 maart hebben wij een ouderbijeenkomst georganiseerd, waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Een adviseur van Verkeer & Meer Amsterdam (Esmee Verhoeven) zal dan informatie geven over dingen als “Hoe ontwikkelt het zicht en gehoor van uw kind zich en waarom moet je daar als ouder rekening mee houden? Welke bakfiets is veiliger?” en bijvoorbeeld “Waar gebeuren de meeste ongelukken?”. Naast bovenstaande, zal de directie iets vertellen over de verkeerssituatie rondom school. De bijeenkomst zal plaatsvinden van 8.30u-9.15u. Zie ook de uitnodiging en de ouderbrochure (ned) (eng). Lijkt het u leuk om hier meer over te horen? Schrijft u zich dan in door een mail te sturen aan: s.israels@askoscholen.nl
Hopelijk zien we u dan! Hartelijke groet,
Susanne Israëls, bouwco MB en Kimke Vierhout, bouwco OB

Te leuk om niet te delen...
2023 mrt alleen naar kantoorbureau
grappige cartoon in de krant rondom actueel thema

Woensdag 29 maart Grote Rekendag...
Wij besteden aandacht aan de Nationale Grote Rekendag. Dit is een dag voor gr 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag vol onderzoekend leren en speelse opdrachten, om te laten zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee. De titel van de 21e Grote Rekendag is ‘De Afvalparade’.
2023 mrt rekendag
De kinderen gaan op deze dag aan de slag met uitdagende reken-wiskundeonderwerpen, deze keer rond het maken van afval, maar ook het weer verwerken, hergebruiken en verminderen van afval. Daarnaast wordt er op een creatieve manier iets moois gemaakt van afval. Ons leerteam Rekenen voorziet alle leerkrachten van genoeg rekeninformatie.

Sponsorloop succesvol...
De kleuters hebben er op donderdag in het speellokaal een vrolijke happening van gemaakt. Een parcourtje met trampoline, muziek en vlaggen en de papa's en mama's als publiek: nou dan heb je er veel zin in. Goed gedaan hoor!
2023 mrt Sponsorloop kleuters
De kinderen van 3 t/m 8 waren vandaag aan de beurt. Het weer was goed en er kon een mooie en voor ieder persoonlijke presatatie neergezet worden. Wij hopen maar dat de ouders bij het afspreken over het aantal rondjes rekening gehouden hebben met een vast eindbedrag. Want er zijn behoorlijk wat km's gerend. Top gedaan hoor! Doneren kan via onze sponsorlooppagina.
IMG 20230317 WA0007

SAVE THE DATE Avondvierdaagse 2023...
Na een fantastische editie vorig jaar gaat de avondvierdaagse in 2023 uiteraard ook door. Vorig jaar waren we stijf uitverkocht met 300 deelnemers van de Sint Jozef. De editie 2023 wordt gehouden van 8 t/m 11 mei, in het Amsterdamse Bos, in de avond. Dit is direct na de meivakantie, dus de kinderen zullen uitgerust aan de start verschijnen.
2023 mrt A4D mooiste foto
Zet deze data alvast in de agenda. Kinderen krijgen over enige tijd een aanmeldingsformulier mee naar huis. De kosten bedragen circa €7,50 en zullen via de Parro App worden verstuurd.
Namens de OR, Ton Duijn

MR...
De Medezeggenschapsraad (MR) behartigt belangen van ouders én is op tal van onderwerpen gesprekspartner van de schooldirectie. Voor volgend schooljaar zijn wij op zoek naar een ouder die, nu de termijn van Annika verstrijkt, Ester en Joost wil komen versterken. Omdat twee ouders zich al spontaan hebben gemeld, komt het zo goed als zeker aan op een verkiezing. Als je je ook kandidaat wil stellen, meld je dan voor 3 april aanstaande aan via  stjozef.mr@askoscholen.nl.
IMG 20230317 WA0009

Sporting Martinus heeft nog plaats voor voetbal-enthousiasten...
Kennen jullie die leuke voetbalclub Sporting Martinus al? Wist je dat voetbal ook heel leuk is voor meisjes? En dat er heel veel kinderen van de Jozefschool bij deze club voetballen, dat dit heel gezellig is en ook goed voor het teamgevoel?
 Sporting_Martinus.png
We hebben nog een paar plekjes vrij in het geboortejaar 2017 dus als je zoon of dochter het leuk vindt, neem dan via deze link contact op. Mocht je zoon of dochter uit een ander geboortejaar komen maar heb je wel interesse meld je dan aan en wie weet valt de wachttijd mee. Uiteraard kun je ook een keer op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 11.30 of woensdagmiddag om 14.30 komen kijken! Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Kevin Harleman (kevin_harleman@hotmail.com).
Met sportieve groet,
Sporting Martinus

Bericht van ons bestuur over Richtlijnen Covid...
Ons bestuur volgt de richtlijnen van de overheid inzake Covid. U leest een bericht hierover hier.

Kom bij het kinderkoor van de Augustinuskerk...
Het Prima Voce Kinderkoor voor kinderen van 5 t/m 12 jaar kan weer leden gebruiken. Heeft uw kind zin om te zingen in een koor? Lees dan graag dit leuke affiche dat Stella heeft getekend. Aanmelden kan bij Lizette Bertelsmann: mail@lizettebertelsmann.nl 

Extra kleding...
NSO Mirakel wil graag wat extra kleding verzamelen. Dit zetten ze in als reservekleding voor als er een ongelukje gebeurt. Heeft u nog mallots, sokken, ondergoed, leggings, shirts en broeken over? Natuurlijk in kindermaten! Dan kunt u het schenken aan Mirakel.

Bedankje van de CliniClowns...
We vinden het heel bijzonder dat wij het goede doel mochten zijn waar de opbrengst van de kerstactie naartoe is gegaan en zijn heel erg blij met en enorm dankbaar voor het prachtige bedrag van€ 3.282,- dat we hebben mogen ontvangen. Leest u graag hier de hele bedankbrief.
Coen Abbenhuis, directeur CliniClowns Nederland2023 mrt cliniclowns ambiance header v2.043ffaafa34b7e434b98e985889d915d
Speelplaats Goudestein...

De gemeente gaat de speelplaats Goudestein (wij noemen die de ALDI speeltuin:)) opknappen. Het wordt mooi. Maar tijdens uitvoering is de speelplaats helaas wel gesloten ivm veiligheid. De uitvoering start in de eerste week april tot eerste week juni. We willen de speelplaats weer open hebben vóór de buitenspeeldag op 14 juni. Het buurthuis van Dynamo blijft wel open en bereikbaar.
Jillard Keijzer, Projectleider, Stadsdeel Oud Zuid

Sherida en Shirley van de Speelweide zoeken een nieuwe collega...
Wellicht bent u of kent u iemand die het team op de Speelweide kan versterken. Een leuke job en natuurlijk met extra vakanties. Hier treft u de link om eventueel door te sturen. 

Kinderfeestjes...
Bent u op zoek naar een kinderfeestje. Op deze website snuffelen is een goede start. Bevat de mogelijkheid om te filteren op allerlei interessante richtingen o.a. muziek&dans, techniek, creatief, koken&bakken, interactief, natuur&dieren, film&theater, sportief, slaapfeestje etc. Dus voor elk wat wils. Scroll maar eens op Yoepie.nl 

 agendaBelangrijke data...

 • ma 27 mrt t/m wo 7 apr wereldreligie Christendom...
 • woe 29 mrt Grote Rekendag...
 • woe 5 apr Paasviering...
 • do 6 apr studiedag team; kd zijn vrij...
 • vr 7 apr Goede Vrijdag...
 • ma 10 apr Tweede Paasdag...
 • ma 24 apr t/m vr 5 mei meivakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding