o.a. fijne vakantie, richtlijnen

nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

  • er in de groepen 3 veel gelezen wordt?
  • alle kinderen vorige week hun letterdiploma hebben behaald?
  • dat betekent dat zij alle letters / klanken al kennen?
  • er een heus feest gegeven werd?
  • zij vele lettersspelletjes en een letterspeurtocht door de school deden?
  • juf Reina wederom een boekje kwam voorlezen?

Informatie van ons bestuur...
Ons bestuur houdt samen met de andere besturen van Amsterdam vinger aan de pols betreffende de richtlijnen rondom het virus. Zo is er iedere week een Teamsbijeenkomst met het bestuur en alle directeuren om de situatie op de scholen door te nemen, met elkaar casussen te bespreken en de meeste recente informatie (ook vanuit de GGD) te delen. Op deze website treft u onderaan altijd nog berichten van ons bestuur. We lichten nog even het volgende stukjes uit de meeste recente informatie.

Hele groep blijft thuis als één leerling besmet is
Het kabinet heeft besloten dat een hele klas 5 dagen thuis blijft als één van de leerlingen positief op corona is getest. De klas krijgt in die periode zoveel mogelijk onderwijs op afstand. Bij een negatieve test kunnen kinderen na 5 dagen weer naar school komen. Als ouders hun kind niet willen laten testen, moet hun kind nog 5 dagen extra thuis blijven. Dat levert dan natuurlijk organisatorische problemen op, omdat een deel van de kinderen weer naar school mag en een deel niet. Het geven van online onderwijs kunnen we dan niet garanderen omdat de leraar in de klas onderwijs geeft. De broertjes/zusjes van een positief geteste leerling (of een ander gezinslid) moeten eveneens 5 dagen thuis blijven. School zoekt bij een gemelde besmetting altijd contact met de GGD voor instructies. Ook als een leraar positief wordt getest, moet de groep of de groepen van deze leraar 5 dagen thuisblijven. Bij vakleraren (bv. gym) kan het betekenen dat meerdere groepen 5 dagen thuis moeten blijven.

Zoveel mogelijk online contact met ouders
Ouders kunnen nog steeds alleen op uitnodiging het schoolgebouw in. Scholen zullen daar terughoudend in zijn. Het contact zal hoofdzakelijk online plaatsvinden. Als school besluit bepaalde ouders wel in het schoolgebouw uit te nodigen worden alle voorzorgsmaatregelen genomen die we volgens het RIVM moet treffen.

Er wordt op dit moment bekeken of er een brief opgesteld wordt vanuit het ministerie of de burgemeester / wethouder van Amsterdam voor ouders. Strekking van de brief zal zijn dat we met elkaar deze periode door moeten komen en dat scholen het beleid uitvoeren dat landelijk is vastgesteld. Mocht dit er niet komen, dan zullen wij vanuit het bestuur aan het eind van de voorjaarsvakantie een brief uitdoen.

Hierbij nog wat linkjes voor het terugkijken van de webinars van afgelopen week voor ouders. Beide keren waren er over de 100 deelnemers. Op dinsdag waren er iets meer vragen over testen en op donderdag wat meer over beleid, met ook een aantal coronacritici. Het zijn geen openbare linkjes, ze mogen wel worden doorgestuurd.
Sessie van dinsdag 9 februari:  https://youtu.be/m4mM1HmhVlQ
Sessie van donderdag 11 februari:  https://youtu.be/Kccsz6hAOew


Tijdens deze sessies zijn handige links gedeeld waarop veel informatie te vinden is. Deze staan hieronder:

Telefoonnummers voor ouders...
Voor algemene vragen over corona: Bel dan het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. De GGD Amsterdam heeft ook een corona informatielijn: 020-5555202 > optie 3. Daar zitten van 9.00 -20.00 deskundigen achter de telefoon. Ouders kunnen natuurlijk contact opnemen met school maar ook met de daaraan verbonden jeugdarts en jeugdverpleegkundige.

Hoe verliepen deze twee weken...
Wat bijzonder.... staan we met z'n allen te trappelen om te beginnen, strooit het winterse weer roet in het eten. Dat de sneeuw, ijspret een heerlijke onderbreking bleek van het Coronagedoe was snel te zien. Ook zijn de kleuters weer een beetje zelfstandiger geworden. Zij konden namelijk niet verzamelen op het spekgladde schoolplein, maar mochten direct op het schoongemaakte pad zelfstandig de school in. Knappe kleuters dus:). In een enkel gezin bleek via contactonderzoek dat alertheid geboden was. Deze ouders hebben het hele gezin uit voorzorg en in afwachting van de test en uitslag (gelukkig niets aan de hand) in quarantaine gedaan. Dank jullie wel daarvoor! Zo is voorkomen dat er meerdere groepen mogelijk ook in quarantaine zouden moeten. Fijn dat dit op deze wijze mogelijk was. We willen immers geen van allen dat hele groepen 5 dagen thuis moeten blijven. Op andere scholen speelt dit al wel. Voorts is in de groep de draad met de lessen opgepakt en is er aandacht besteed aan het gesprek met de kinderen. Hoe was het om weer thuis achter je Chromebook mee te moeten doen met de les? Wat voelde je daarbij? etc.. Goed om van elkaar te horen hoe het beleefd werd. De kinderen van de groepen 7 en 8 dragen in school een mondkapje. Ook de teamleden dragen in de gangen van school een mondkapje. En we houden afstand van elkaar. Het is voor ons heel erg prettig om te zien dat ook de ouders gewoon een mondkapje dragen bij het halen en brengen. Fijn zo! Speelt testen of een mogelijke positieve test bij u, informeer ons dan. Wij denken graag mee en willen natuurlijk een goede beslissing kunnen nemen als dat nodig is.

Fijne vakantie...
Het team van de St. Jozefschool wenst u een hele fijne vakantie. Geniet en maak enorm veel plezier het de kinderen. Ze hebben het echt verdiend! Op naar de lente...
aangepast Lente school

agenda

  • vr 19 feb studiedag team, kinderen zijn vrij...
  • ma 22 feb t/m vr 26 feb voorjaarsvakantie...
  • ma 1 mrt school met mondkapje kinderen weer naar school brengen...

Met vakantiegroet...

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding