• Nieuwsbrief

Carnaval... TweedeKans Boekenmarkt...
nieuwsbrief


vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • we voor de tweede keer een geweldige markt organiseren?
 • de kinderen hun 'entrepeneur' skills mogen tonen?
 • kinderen maximaal 10 eigen boeken op een kleedje mogen verkopen?
 • ieder boek voor 50 eurocent verkocht mag worden?
 • kinderen wel heel veel boeken van elkaar mogen kopen?
 • de Tweede Kans boekenmarkt de kans op 'nog meer lezen' vergroot?
 •  de jongste kinderen uw hulp mogen inzetten?
 • de kinderen om 12.20u starten met inrichten?
 • kleuters hun kleedje in het speellokaal mogen uitspreiden?
 • de groepen 3 t/m 8 in de grote gymzaal hun handeltje mogen uitstallen?
 • de leerkrachten enorm houden van deze 'kleine' doch waardevolle initiatieven die het lezen bevorderen?
 • u toch ook thuis het lezen blijft stimuleren?
 • u toch ook uw kinderen blijft voorlezen

 2024 poster TweedeKans Boeken

Ouderbijdrage en TSO bijdrage...
Onze timing voor het innen van de financiële bijdrage was niet zo handig. Het waren immers voor iedereen dure maanden. Inmiddels heeft gelukkig al 86% van de ouders aan het betaalverzoek kunnen voldoen. Wij hopen natuurlijk dat -indien u er nog niet aan toegekomen bent- u aan het aankomende verzoek gevolg kunt geven. Zo kan de Ouderraad zonder problemen aan haar financiële verplichtingen gehoor geven. Thx...

Carnaval...
Verkleden, dansen en lekker gek doen. Daar denken de meeste mensen aan bij carnaval. Maar wat is carnaval nu eigenlijk? Carnaval is van oorsprong een katholiek feest. Er wordt het begin van het vasten mee gevierd. Dit is de periode van 40 dagen voor Pasen, die begint op Aswoensdag. Om de vastentijd goed te kunnen ‘overleven’ wordt in de dagen voor Aswoensdag een feest gevierd: carnaval! De betekenis van het woord carnaval is waarschijnlijk ontstaan uit twee Latijnse woorden carne (vlees) en vale (vaarwel). Tijdens de vastenperiode werd er immers geen vlees gegeten. In het zuiden van ons land wonen veel mensen met een katholieke achtergrond, daarom wordt het carnaval daar het meest gevierd en duurt 3 dagen, van zondag tot en met dinsdag. Steden krijgen een andere naam en prinsen carnaval worden de baas van de stad.  
2024 jan Carnavalposter
De St. Jozefschool viert het Carnavalsfeest op vrijdag 9 februari. Dan zal de school veranderen in St. Dartelhonk. Dat gebeurt met de sleuteloverdracht aan de Prinsen en Prinsessen Carnaval. We vieren carnaval met een groot verkleedfeest, spelletjes, optredens, modeshows en veel meer. We starten de dag om 8.30 uur met de sleuteloverdracht en dan zijn de Prinsen en Prinsessen de baas van de St. Dartelhonk die dag. Daarna gaan we met z’n allen naar binnen en kan het feest beginnen! 
Wij hopen op een vrolijke en gezellige dag!  Alaaf! 
De carnavalscommissie
(Ouderraad-ouders en Eventmanagers juf Heleen en juf Annemieke)

Honderdvijftig jaar bestaan van de school...
U heeft het in het begin van het schooljaar al kunnen lezen. De Sint Jozefschool bestaat in 2024 honderdvijftig jaar. Daar zijn we natuurlijk best trots op en dat willen we graag laten zien. In maart gaan we daarom met elkaar 'los' met een week van feestelijke activiteiten. We verklappen nog niet wat er allemaal op het programma staat, maar dat het heel gezellig wordt, staat vast!

MRF wat is dat...
We hebben dit even aan Annefloor en Jolie van groep 8c gevraagd en zij vertelden ons het volgende:
De hele school is dit jaar overgestapt van een rapport naar MRF (Mijn Rapport Folio). MRF is een app waarin je van alles kunt zetten bijvoorbeeld: cijfers, iets over een project dat je hebt afgerond, een leerdoel en nog veel meer. Wat vooral anders is in bij een rapport folio is dat er minder cijfers in staan en uw kind er meer zelf in schrijft. Veel van u vragen zich waarschijnlijk af:' waarom zijn jullie overgestapt?' Nou dat is omdat we minder met cijfers en meer met doelen wilden werken.
We hopen nu al u vragen beantwoord te hebben als u toch nog een vraag hebt stel die dan gerust.
Wij wensen u nog een fijne dag.
Annefloor en Jolie van 8C
2024 jan mijnrapportfolio
The Leader in Me (LiM)...
Deze weken staat gewoonte 3 centraal: Belangrijke zaken eerst. Kinderen leren dan hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Wat is nu (op dit moment) echt belangrijk? Wat moet ik eerst doen, of wat moet er eerst gebeuren? Dit onderscheid goed te leren maken, helpt kinderen niet alleen op school maar ook in hun verdere leven! U kunt daarbij helpen of uw kind nu 4  jaar is of 12 jaar.  Leest u graag deze concrete voorbeelden maar eens . Want ... Jong geleerd is oud gedaan!

 • Als je thuiskomt van het sporten, ruim dan eerst je sportspullen even op!
 • Heeft uw kind een taak in het huishouden? Eerst je taakje en dan iets wat jij leuk vindt/ jij zin in hebt
 • Heb je nog huiswerk? Maak dat eerst even af en ga dan lekker spelen!

Kortom... zoals u waarschijnlijk wel vaker zegt: Eerst even doen wat je moet doen en daarna de rest!
Namens het team juf Karolijne

Alle kinderen knutselen aan de LiM boom...
We zetten alle instrumenten in om de zeven gewoonten goed te implementeren. Zo hangen in alle groepen de LiMborden met de gewoonten op een strookje. Nu visualiseren we met alle kinderen ook de St Jozef LiMboom heel groot in de vorm van een kunstwerk. Ieder kind mag een deel van het kunstwerk maken! We nemen u graag mee in de vorderingen. Momenteel is het al dit! 
2024 jan LiMboom klein 
En wat was er deze week nog meer belangrijk...
Alle kinderen hebben heerlijk gespeeld in de sneeuw. Er zijn voldoende sneeuwengeltjes gemaakt. Brrr lekker koud! Er zijn sneeuwballen naar elkaar gegooid. En in de hut op het kleuterplein is een Dino-ei gevonden. De consternatie was groot en de nieuwsgierigheid gewekt. Kleuters zijn dus volop in onderzoek naar het leven van de Dino's.

Snackbar Leeuwen in Het Parool...
Leuk om in het Parool te lezen dat 'onze snackbar' en ex-ouders van school een mooie recensie hebben gekregen over hun kaaskroket. Wij zouden zeggen: ga er eens één halen en laat 't u smaken:).

Programma Naschoolse activiteiten Talententent...
De kerstvakantie zit erop en de kinderen hebben vast weer zin in  leuke, interessante en gezellige activiteiten. Inschrijving is al gestart. Kijkt u  hier maar naar het aanbod.

Poppentheater Amstelveen...
Welke Amstelvener kent het poppentheater niet? Ook daar is weer een leuk programma. Leest u maar of er iets voor uw jongsten bijzit.

agenda

 • wo 31 jan Tweede Kans boekenmarkt...
 • vr 9 feb Carnaval (verzette datum)...
 • ma 12 feb (gewijzigde datum) school tot 12.30u; oudergesprekken...
 • do 15 feb (gewijzigde datum) school tot 12.30u; oudergesprekken...
 • vr 16 feb studiedag team; kd zijn vrij...
 • ma 19 feb t/m vr 23 feb voorjaarsvakantie...

Met een vriendelijke groet

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding