• Nieuwsbrief

MR kandidaten stellen zich voor...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • de St. Jozef een lerende organisatie is?
 • alle teamleden in leerteams participeren?
 • er 6 leerteams zijn?
 • dat 't Leader in Me, Rekenen, Schrijven, Boeiend Onderwijs, Taal en Thematisch Onderwijs/Blink zijn? 
 • er soms ook nog een werkgroep is?
 • de leerteams hun 'onderzoek' op de laatste studiedag hebben gepresenteerd?
 • het onderwijs, de betrokkenheid, het kennisniveau en kunde van teamleden 'sterk' staan?

Deze mooie definitie van Wierdsma en Swieringa is zo op ons van toepassing: 'Een lerende organisatie is een organisatie die het vermogen bezit zich telkens te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen'.

Finale schoolvoetbal...
Vorige week woensdag was een spannende dag voor het meidenteam van groep 6: de Amsterdamse Finale van schoolvoetbal! Na alle rondes onverslagen te zijn, spande het er nu om. Zouden ze kampioen worden van Amsterdam of een andere mooie prijs binnenslepen?
52907938126 07c28486ae o
Na de eerste wedstrijd bleek dat de eerste prijs helaas niet haalbaar werd, dus moest er gestreden worden om de derde plek. Na wederom een spannende wedstrijd, moesten penalty's de winnaar uitwijzen. En met een mooie serie, wisten de meiden van groep 6, de derde plek te behalen! Wat hebben ze het goed gedaan en met mooie samenwerkingen en sportief spel kunnen ze supertrots zijn.
52908390913 c0f3e497d1 o
Gefeliciteerd Pleun, Nadin, Magalie, Elin, Pleun, Aimée, Emily, Jackie en Isabella: Derde van Amsterdam, olé, olé! Het bleef nog lang onrustig in Randwijck en Buitenveldert ;-) Groetjes van een trotse coach Lindsay Pronk!

Afschrijving Chromebooks...
Dit jaar worden er wederom Chromebooks afgeschreven. Ze doen het nog goed, maar wij hebben nieuwe aangeschaft. Dus voeren we deze Chromebooks af. Wanneer u wilt kunt u de 'oudjes' van ons overnemen voor €30,00. Ze zijn alleen voor thuisgebruik voor kinderen in te zetten. Mailt u graag bij interesse naar Vicky. v.hecker@askoscholen.nl 

Zuidcup 2023...
Vorige week woensdag vond de Zuid Cup plaats op de sportvelden van sv RAP. Dit jaarlijkse voetbaltoernooi is alleen bestemd voor kinderen die (nog) niet op voetbal zitten. Deze editie deed de St. Jozef mee met 5 teams. Op deze zonnige middag werd er door alle teams met heel veel inzet en plezier gespeeld. Dit resulteerde in een overvloed aan prijzen.

De jongens 5/6 wonnen de verliezersfinale en behaalden daarmee een knappe 3e plaats.

De meisjes 5/6 team 1 wonnen 4 van de 6 wedstrijden en eindigde ook als 3e.

In dezelfde poule eindigde team 2 op de 2e plaats.

Dit terwijl ze de meeste wedstrijden hadden gespeeld met een speelster minder. De meisjes 7/8 hadden dit toernooi het geluk niet aan hun zijde. In de poulewedstrijden klapte de enkel Uma dubbel. Het scorende vermogen van Uma werd gemist in de halve finale die eindigde in de brilstand. Tijdens de penaltyserie was de spanning om te snijden. Na een 2-0 achterstand wist de St. Jozef nog knap gelijk te maken. Uiteindelijk ontbrak ook hier een beetje geluk, waardoor ook door dit team de verliezersfinale moest worden gespeeld. De meiden herpakten zich snel en ook zij behaalden een knappe 3e plaats.
2023 jun voetbal 1
Dan de jongens 7/8. Deze jongens werden gecoacht door jongens uit hun eigen klas. Ondanks dat dit hun eerste klus was, bleek dit een gouden zet te zijn geweest. De tegenstanders werden één voor één van de mat getikt. Met goed combinatievoetbal en mooie acties zijn er vele goals gemaakt. De goals werden gevierd met dansjes zoals de Macarena.
2023 jun voetbal 2
Nadat alle teams hun prijs in ontvangst hadden genomen, moest er nog één prijs worden uitgereikt. De Fairplay cup die verdacht veel leek op de wereldbeker. Deze prijs zou toch de kers op de taart zijn voor een toch al succesvol verlopen toernooi. En jawel, uit de speakers galmde ‘Fairplay winnaar Zuid Cup 2023, meisjes 7/8 van de St. Jozefschool’. Als wereldkampioenen stonden zij op het bordes en kregen een welverdiend applaus van alle andere teams.
2023 jun voetbal 3
Al met al een fantastische middag voor alle teams. Een leuk, gezellig en goed door Dynamo Amsterdam Zuid georganiseerd toernooi. Een bedankje aan de ouders die hebben meegeholpen en aan Anna, Noor en Rosa-Linn die zo sportief waren om voor 2 teams te willen spelen.
Sjoerd Nossin, gymmeester

De digitale stembus wordt geopend voor een nieuw MR-lid...
Na onze dubbele oproep in de nieuwsbrief hebben zich twee kandidaten gemeld voor de vacature in de MR. Vanzelfsprekend geven wij geen stemadvies mee, al is het maar omdat beide in onze ogen zeer goede kandidaten zijn. Hieronder stellen Maartje van Driel en Jacco Jacobs zich in woord en beeld voor. Via het digitale stembiljet dat iedere ouder begin volgende week van school via de mail krijgt, kunt u uw stem uitbrengen. Iedereen heeft dan een week de tijd om een stem uit te brengen en wij hopen natuurlijk op een mooie opkomst. Annika, Ester en Joost van de (O)MR 

MR kandidaten stellen zich voor...
2023 jun Maartje van Driel
Ik ben Maartje van Driel, moeder van Max (7, klas 3c) en Ava (5, de Tulp). Ik werk bij de gemeente Amsterdam in het ‘sociaal domein’, als teamleider van een team dat beleid maakt op gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Ik stel me graag verkiesbaar voor de MR omdat ik het leuk en interessant vind om mee te kunnen denken over het beleid van school. En zo actief betrokken te zijn en een steentje te kunnen bijdragen voor alle (en mijn) kinderen.
2023 jun Jacco
Beste allen, ik ben Jacco Jacobs; vader van Benno (groep 2, klaproos) en Thomas (groep 1, tulp) en samen met Barbara woonachtig in Buitenveldert. Ik ben werkzaam bij De Nederlandsche Bank en binnen deze mooie organisatie als MT-lid verantwoordelijk voor Toezicht binnen de Financiële sector. In het bijzonder richt ik me daarbij op de Operationele bedrijfsvoering en IT van financiële instellingen. Graag zet ik deze ervaring op een positieve en constructieve manier in binnen de MR de komende jaren. Ik kijk er enorm naar uit om onze prachtige school te ondersteunen en te adviseren op tal van belangrijke onderwerpen.

Voor de kinderen van gr 8...
In deze flyer treft u de cursus 'plezier naar school', speciaal ontworpen voor de kinderen die van groep 8 naar de middelbare school gaan om de overgang te vergemakkelijken.  In deze training leren de kinderen:

 • contact maken met nieuwe klasgenoten...
 • opkomen voor jezelf...
 • omgaan met plagen en pesten...
 • rustig blijven bij toesten en prestaties...

Groepsverdeling volgend schooljaar....
We zijn heel goed op weg om de groepsverdeling voor volgend schooljaar rond te krijgen. Geen gemakkelijke klus, want ook het lerarentekort heeft invloed bij ons. En we groeien voor het laatste jaar op rij met één groep; we hebben in 2023-2024 namelijk 3 groepen 8! De gestage terugloop van het aantal gezinnen in Amsterdam zal er dan de komende jaren weer voor zorgen dat de school 'kleiner' gaat worden. Maar voor aankomend jaar zullen we op de grootst mogelijke omvang in ons (dan)150 jarige bestaan zijn. Honderd...en...vijftig jaar? Feestje? 

Drie jubilarissen deze periode...
AFFICHE Taart Hans Kimke Annette 25 jaar
We hebben deze week een klein feestje voor 3 teamleden gevierd. Meester Hans, juf Annette en juf Kimke zijn 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Van Harte Gefeliciteerd. U ziet: onderwijs is een leuk vak waar je lang met plezier kan werken. En de taart? Was wederom heerlijk.

agendaBelangrijke data...

 • ma 19 jun t/m vr 23 jun junivakantie...
 • vr 30 jun (1 jul) Keti Koti...
 • ma 10 jul gr 8 musical voor genodigden...
 • woe 12 jul gr 8 musical voor genodigden...
 • vr 14 jul Eindfeest...
 • ma 24 jul t/m vr 1 sept zomervakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding