• Nieuwsbrief

o.a. resultaten enquête
nieuwsbrief

vraagteken Nieuwsbrief
Wist u dat...

  • wij alert blijven op mogelijke besmettingen?
  • dit zowel voor kinderen als voor ons geldt?
  • er nog steeds met regelmaat teamleden getest worden?
  • wij blijven uitkijken naar een virusvrije samenleving en een kindervolle school?

Resultaten kleine enquête...
Wat fijn dat u de moeite heeft genomen om de 5 vragen over het Onderwijs op Afstand te beantwoorden. Zo krijgen wij zicht op hoe u inschat dat dit verloopt, of het aanbod / werk van de kinderen naar behoren is en de mate van gevraagde begeleiding voor u behapbaar is. Het is enorm fijn dat wij hebben geleerd van de onverwachte eerste lockdown, waarbij we nog niet eens een vast systeem tot onze beschikking hadden. Vanaf september hebben alle leerkrachten wekelijks geoefend met het door de ASKO ingesteldeTeams met als resultaat dat we nu wel voorbereid waren. We zijn ook blij dat we de keus hebben gemaakt 'gewoon' de lessen door de leerkrachten te laten geven i.p.v. alleen maar instructiefilmpjes en verder geen contact. De leerkrachten hebben voldoende tot goed het werk dat de kinderen maken en de eigen groep in beeld. In de enquête heeft u ook opmerkingen geplaatst met waardevolle tips, die we gedeeld hebben met het team. Kijkt u hier naar de resultaten van 185 respondenten. We hebben ook de teamleden bevraagd hoe zij erin staan. Dat leest u dan weer hier! In de Parro berichten leest u dat de leerkrachten regelmatig aangeven dat ook u signalen af kunt geven of iets bespreken met hen. Als dat nodig is, schroom dan niet.

Onderwijsachterstanden...
Dit houden wij straks goed in de gaten. De berichten in de media met verhalen over de vele kwetsbare kinderen en de scholen in het algemeen liegen er niet om. We hebben inmiddels al een eerste subsidie aangevraagd om extra ondersteuning te geven daar waar nodig. Dat dit een lastige situatie kan zijn, laat zich lezen, want in de tijd van de extra ondersteuning gaan de geplande lessen natuurlijk ook door. Het is goed dat de wethouders van de grote steden (voor ons Marjolein Moorman) ten strijde trekken bij de minister Slob voor een substantiële investering in het onderwijs. Hij is inderdaad wat stilletjes over deze enorme onderwijscrisis die deze generatie kinderen treft.

PO mag open op...
We gaan er maar even vanuit dat de kinderen weer op 25 januari naar school kunnen. Doch wij houden -net als u- de berichtgeving goed in de gaten. Inmiddels zijn er ook al acties om het kabinet te bewegen de maatregelen per 18 januari en voor het VO ook eerder dan februari te openen. Indien er relevante zaken langskomen infomeren wij u.

Ons goede doel Friends of Kurland...
Kurland 1

Onze kinderen hebben de kerstknusel aan u verkocht en een mooi bedrag opgehaald. Helaas kon in Kurland Village het kerstlunch in gebruikelijke vorm niet doorgaan. Leest u hier een berichtje van Marc Schoon van de stichting Friends of Kurland.
Kurland 5

Door de toegenomen corona infecties was de soepkeuken helaas een paar weken dicht, maar sinds maandag zijn we weer begonnen met het maken van een lunch. Nogmaals, heel erg veel dank voor de waanzinnige donatie. De kerstlunch was een hoogtepunt voor onze vrienden in Kurland Village. Hartelijke groet, Marc Schoon
Kurland 6

Talententent...
De talententent biedt basisschoolkinderen in Amsterdam Zuid en Buitenveldert (en ook Amstelveen) kunstzinnige en sportieve activiteiten om zo hun eigen talenten te ontdekken. Iedereen kan meedoen! Vele St Jozefschoolkinderen gingen uw kind voor! En leest u hier maar het programma.

agenda

  • do 28 jan gr 2 t/m 7 rapport mee...
  • vr 29 jan gr 8 rapport mee...
  • ma 1 t/m vr 5 feb rapportgesprekken...
  • woe 3 en do 4 feb adviesgesprekken groepen 8...
  • do 4 en vr 5 feb school tot 12.30...
  • vr 19 feb studiedag team; kinderen zijn vrij...

 

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding