• Nieuwsbrief

Sponsorloop, verbouwing AMOS
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • in deze nieuwsbrief nog belangrijke informatie staat?
 • u geïnformeerd wordt over de inrichting van het bouwterrein op het pleintje naast school?
 • onze buur AMOS start met de verbouwing van hun pand?
 • dit betekent dat het fietsen met de kinderen vanaf de Kalfjeslaan uw aandacht vraagt?
 • u nog gevraagd wordt het tevredenheidsonderzoek in te vullen als dat nog niet gebeurd is?
 • het ook nog gaat over de schooltijden?
 • natuurlijk de leuke activiteiten nog even beschreven worden?
 • u leest hoeveel er per vandaag voor de Jeugd Sportfonds is gesponsord?
 • wij net het berichtje ontvangen van Nicole Bodewes dat de Koningsdag activiteiten van Villa Randwijck van de gemeente niet door mogen gaan?

Konings Sponsorloop Spelen...
Wat hebben de kinderen met plezier gesport! De kleuters afgelopen woensdag in de sportzaal. Daar was zelfs in het parcours een hobbelbaan ingericht. Ja daar moet je dus soms over kruipen in plaats van rennen. 
PARRO 1619016520975

Ondanks dat er niet langs de deuren gegaan werd voor de sponsoring hebben veel kinderen toch nog opa en oma benaderd en wat buurtjes. Er is naast het vaste bedrag dus flink gedoneerd. Heel fijn. Het opgehaalde bedrag wordt volledig gestort op de rekening van het Jeugd Sportfonds. Wat een onderlinge solidariteit met de sport voor iedereen. De huidige opbrengst per maandag 26 april is €4759,47.
20210423 110606Er konden natuurlijk geen supporters langs de kant staan, maar via de berichtjes in schoolkassa werden de kinderen goed aangemoedigd: Go go go / heel veel succes lieve schat you can do it! / Goooo Sennaaaaa /  Zet 'm op!! / Veel plezier! / Lekker sporten allemaal / Op naar een sportieve toekomst voor alle kinderen! / van opa's en oma's ouders: goed gedaan! / Opa en oma hebben ook gesponsord. Natuurlijk is deze sportieve dag afgesloten met een ijsje (hihi van de Koning soms of van de ouderraad?)

Verbouwing en inrichting bouwterrein buren...
Onze buur, Amsterdam Modern Orthodox Sjoel (AMOS) start met de verbouwing van hun nieuwe pand. Enige tijd geleden is ons bestuur uit het pand Kalfjeslaan 380 vertrokken en is dit gebouw verkocht aan AMOS. Zij starten nu met de verbouwing van dit pand tot een Synagoge. De bouwperiode loopt vanaf begin mei tot ongeveer half november. Er wordt een nieuw deel aangebouwd boven de parkeergarage. Wij zullen gedurende de bouw beperkt hinder ondervinden, verwachten we. Echter... er zal wel een bouwterrein ingericht worden met bouwhekken ed. dat de helft van het pleintje voor school zal innemen. En...een korte periode zal ons toegangspad vanaf de Kalfjeslaan voor schooltijd (uiterlijk tot 7.30uur) gebruikt worden voor het aanvoeren van bouwmateriaal. Op het bouwterrein wordt een kraan geplaatst die ook kortdurend ingezet zal worden voor staalwerkzaamheden. Voor dit aanrijden worden wel stalen rijplaten op het pad gelegd. Het is dus verstandig de kinderen niet te laten fietsen op deze stalen platen. De fietsen kunnen vooralsnog wel dezelfde plaats tijdens schooltijd neergezet worden. Mocht dit anders moeten dan hoort u dat van ons. Graag zelf uw fiets / fiets met bak zo neerzetten dat de toegang vrij blijft voor de kinderen. Het daarvoor beschikbare pleintje is namelijk gehalveerd. De aanvoer van klein materieel en de busjes zal gaan via de parkeergarage van het pand (= wel aan de Kalfjeslaan, maar niet ons toegangspad), dus aandacht blijft geboden. Alle onderaannemers worden geïnformeerd over de schooltijden en het feit dat zij in de buurt van een school bouwen. Wij verwachten geen geluidshinder gedurende de bouw; er gaan 2 heipalen de grond in. Als directie blijven wij in nauw contact met de opdrachtgever en de uitvoerder en zullen wij reageren als wij (en u) zaken signaleren die anders moeten in het kader van de veiligheid voor de kinderen. Hier ziet u de tekening van het bouwterrein   2021_apr_scan_bouwterrein.pdf . De groene pijl is het betreffende pad.

Koningsdag Villa Randwijck gaat niet door...
Spijtig en jammer, maar de gemeente heeft Villa Randwijck laten weten geen toestemming te geven voor de activiteiten die zij bedacht hadden met Koningsdag. Dus geen Rommel Route Markt en geen Bal Wandelen over de sloot. Jammer maar het is niet anders.

Route 8...
Gisteren hebben de groepen 8 de eindtoets van de basisschool gedaan. Dat was Route 8, een digitale adaptieve Eindtoets. Het was best pittig, begrijpen wij uit de verhalen. Nu maar afwachten naar de resultaten. 's Middags hebben ze gepicknickt in het Amsterdamse Bos. Zo weer een stapje dichterbij het VO. 

Groepen 8 herdenken 4 en 5 mei...
In de afgelopen weken is er, zoals ieder jaar in groep 8, veel aandacht besteed aan 4 en 5 mei. Wij vinden het belangrijk om juist kinderen van groep 8 een actieve rol te laten vervullen in het herdenkingsritueel van Nederland. Bijna alle kinderen geven ook aan dat zij thuis jaarlijks de slachtoffers of 4 mei met hun familie herdenken. Aan welke initiatieven hebben ze in de buurt en wat verder van huis meegedaan?
2021 herdenkingsconcert
Voor het traditionele herdenkingsconcert van de St. Augustinuskerk hebben de kinderen tekeningen gemaakt n.a.v. gedichten. Zoals inmiddels wel bekend is, organiseert het LPK Cantemus Dominum elk jaar een 4 mei herdenkingsconcert in de Augustinuskerk. Dit jaar gebeurt dat vanwege de omstandigheden online en de kinderen van onze groep 8 hebben ook dit jaar weer hun bijdrage in het concert. Bij het concert met de titel “DE LAATSTE BRIEF” wordt d.m.v. klassieke koormuziek en gedichten stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Uitgevoerd worden o.a. de volgende werken: Pater Noster van A. de Klerk, Ave verum corpus van E. Elgar, Lux aeterna van E. Elgar, (bew. C. Bossano), Thou knowest Lord van H. Purcell. Een van de gedichten is “De laatste brief” van Bertus Aafjes. De tekeningen van de kinderen van groep 8 komen allemaal in beeld en ook dat is het bekijken meer dan waard. En met enige trots kunnen we ook nog melden dat er meerdere oud-leerlingen meedoen aan het concert en dat één van hen, Lisa Nieuwenhuizen, de videoregie heeft. De opname is vanaf 4 mei online te beluisteren en bekijken via deze link

Richard Nieuwenhuizen

IMG 20210421 WA0005
Woensdag 21 april zijn de groepen 8 op de fiets eerst langs het Joods monument ‘Nooit Meer Teruggekomen’ gereden, waar de Joodse slachtoffers uit Amstelveen worden herdacht. Daar lazen ze het 'briefje' met tekst dat uit een trein is geworpen bij vertrek. Een bijzonder monument!

Daarna fietsten ze naar het monument ‘Treurende vrouw’ aan de Amsterdamseweg. Dit monument heeft school geadopteerd. Van het 4/5 mei Comité ontvingen de groepen  voor deze herdenking linten met tekst en een bon voor een boeket. Alle kinderen hebben hun naam op de linten mogen schrijven. Bij dit monument is de herdenking gehouden door ‘elfjes’ met als titel Vrijheid voor te lezen, het lied te zingen en bloemen neer te leggen. Het lied 'Stel je voor, stel je voor, leven in de oorlog' is speciaal geschreven voor de Nationale Kinderherdenking. Dat was alles bij elkaar heel stemmig. De kinderen merkten op dat enkele namen op het monument hetzelfde waren als de familienamen van medeleerlingen; een bijzondere ervaring dus.
IMG 20210421 WA0009
Op dit moment wordt er ook nog druk geoefend voor de Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam. Tijdens deze herdenking zullen online beelden getoond worden van het lied ‘Stel je voor’, waar de leerlingen van onze groepen 8 ook een rol in hebben. En natuurlijk is er in de groep gelezen in de Anne Frank krant en gewerkt in het 4 en 5 mei Denkboek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vandaag laatste dag invullen tevredenheidsonderzoek...
We zijn blij dat 185 ouders al de moeite hebben genomen om die (best wel lange) vragenlijst in te vullen. Er komen vele onderwerpen aan bod, maar het bestrijkt dan wel alle gebieden waar wij werkzaam op zijn. Een totaal plaatje levert dit dus op. Vandaag kunt u nog gebruik maken van de link. Dan neemt de directie in de meivakantie de tijd om de mate van uw tevredenheid en suggesties / opmerkingen door te nemen. Of misschien toch maar na de vakantie:) Hartelijk dank voor de tijd die u erin heeft gestoken.

Kastje van juf Annekee...
We hebben een heel bijzonder cadeau gekregen van Peter, de man van juf Annekee. We kunnen nu als we langs dit prachtige boekenkastje lopen weer aan onze juf Annekee denken. Zij overleed afgelopen zomervakantie plotseling en wordt erg gemist. Omdat zij zo van kinderen èn van lezen hield, staan er in dit kastje ook wat boekjes van haar en kunnen er vooral ook veel nieuwe kleuterboekjes komen te staan. U ziet: Peter heeft ons gedichtje bij haar afscheid op het kastje laten plaatsen. Erg veel dank voor dit herinneringskastje! 
20210416 072612  

Druktechnieken..
In het kader van het cultuurbeleid staat beeldende vorming / druktechnieken schoolbreed op het programma. In de groepen 5 mochten t-shirts en tasjes bedrukt worden. Erg goed gelukt zo te zien.
PARRO 1619018128821

Informatie schooltijden...
Deze week hebben wij een informatiefilmpje (met PowerPoint) en infographic over twee modellen voor nieuwe schooltijden met u gedeeld. Wij hopen dat u gelegenheid heeft gehad dit filmpje en de infographic 2021_apr_infographic_Ouders_schooltijden.pdf 
even te bekijken. Heeft u vragen, dan verzoeken wij u deze te stellen. Op dit moment hebben we al enkele vragen ontvangen. Zo ging één vraag over de uren die de huidige groepen 4 bv. maken in lijn met het totaal straks. In het filmpje is dit niet uitgelegd en in de infographic stond wel vermeld dat deze uren al gespaard zijn. Hoe zit t precies? De groepen 1 t/m 4 maken nu minder onderwijsuren en zouden aan het eind van de rit tekort komen als er niet gespaard zou zijn. Scholen die de schooltijden willen aanpassen moeten in de jaren ervoor sparen om het totaal te behalen. Vandaar het lange traject (van wens naar uitvoering) ook. En dat hebben wij gedaan. Dit is tevens de reden dat wij alle jaren de groepen 8 aan het eind van hun basisschool een extra week vrij kunnen geven, omdat de minimale onderwijsuren al lang gehaald zijn. Goede vraag dus; met dank aan de vraagsteller. 

Kleuters leren over schaduw...
Merk je als kleuter op dat jouw schaduw wel erg lang is, krijg je zomaar van de juf klassikaal les over schaduwen en de stand van de zon en mag je alle schaduwen van de groepsgenoten met elkaar vergelijken. Dit is een interessant en leerzaam moment tijdens het buitenspelen.
PARRO 1618733270509 

Berichtje van Muziekschool Amsterdam...
Onder de noemer Music Meets biedt Muziekschool Amsterdam gratis een aantal vrolijke online workshops en muziekvoorstellingen voor kinderen. Lekker actief een half uurtje zingen, dansen, trommelen, luisteren én lachen! Van een band in je broekzak tot een zingend speelgoedkonijn en het Grote Peuter Sambabal, dát is Music Meets! Eens per maand gooit Muziekschool Amsterdam haar digitale deuren wagenwijd open en wordt de rode loper uitgerold. Ontdek ook wat voor geks je allemaal met je stem kunt doen of trommel lekker op je rommel. Of je nu ervaring hebt op een instrument, of niet, of je 3 óf 12 jaar oud bent: met Music Meets kom je ruimschoots aan je broodnodige dosis muziekvitamines! De komende editie van Music Meets is speciaal in de meivakantie gepland.
Jessica Tepe, communicatie & marketing jessica.tepe@muziekschoolamsterdam.nl

Fijne meivakantie gewenst...
Het team heeft er zelf ook zin in dus wensen wij u graag een heerlijke en zonnige vakantie. Wilt u graag niet vergeten in quarantaine te gaan als u een vakantie in het buitenland heeft waarvan de regels bepalen dat er een quarantaineverplichting is. En zo zal uw tuin eruit gaan zien als de kinderen het presentje van school gezaaid hebben :)
weidebloemen mengsel zaden

 

agenda

 • ma 26 apr t/m vr 7 mei meivakantie...
 • do 13 mei Hemelvaart...
 • vr 14 mei vrije dag...
 • ma 17 t/m vr 21 mei workshops filosoferen...
 • ma 24 mei Tweede pinsterdag...
 • di 25 mei studiedag team; kd zijn vrij...

Met vakantiegroet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding