• Nieuwsbrief

sponsorloop voor nieuw schoolplein...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • wij op vr 17 maart onze 'verjaardag' vieren?
 • dat het op 19 maart Sint Jozefdag is?
 • de kinderen dan van ons een kleine traktatie krijgen?
 • zij vrolijk onthaald worden met ons St. Jozeflied?
 • zij meegenomen worden in een St. Jozefverhaal? 
 • er ook een sponsorloop georganiseerd wordt?
 • dit voor ons mooie nieuwe groene schoolplein is?

Koersplan bestuur...
De afgelopen maanden hebben de directeuren van de ASKOscholen, bestuur en medewerkers van het bestuurbureau met elkaar meerdere studiemomenten gehad om de nieuwe overkoepelende Koers te bepalen. Er komt immers een nieuwe onderwijsperiode aan. De komende 3 maanden zullen wij het schoolplan schrijven voor de periode 2023-2027. Benieuwd naar de ASKO Koers? 2023 02 03 15 58 21 
klik graag op de poster voor nog meer Koers. 

Brengbeleid in de ochtend...
Hieronder leest u een stukje dat in het welkomstbericht aan het begin van het schooljaar geschreven stond.
Maandag tot en met vrijdag is de leerkracht in de klas om uw kind te verwelkomen. De kinderen komen zelfstandig de school in en hangen zelf hun jas en tas op. U kunt voor de schooldeur afscheid nemen van uw kind. De eerste week na elke vakantie mogen vijf ouders per dag in de ochtend mee de groep in om te kijken wat uw kind allemaal doet. Daarna geldt dit alleen nog voor de ouders van de groepen 3 t/m de voorjaarsvakantie. De klassenouders maken hiervoor een intekenlijst. De kinderen van groep 4 en 5 komen zelfstandig naar binnen.
Na deze vakantie is het nog één week even mee naar binnen (5 per dag) en in de week daarna gaan de kinderen van 3 t/m 8 echt zelfstandig de school in. Voor de kleuters geldt dat er nog steeds 5 ouders per dag mee naar binnen kunnen. Graag uw aandacht hiervoor!

De muren hebben oren...
Afgelopen weken is 7B bezig geweest met het project 'De muren hebben oren'. We hadden eerst een intro les. Daarna hadden we een les met de kinderen van de Elif (noot: andere basisschool uit Amsterdam), daar gingen we kennis mee maken en kregen we te horen wat we zouden doen en hoe we dat zouden doen. We kregen een paar dagen daarna een interviewles, en toen konden de interviews beginnen. We hebben mensen geïnterviewd die of Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, arbeidsmigranten, vluchtelingen of mensen uit Nederlands-Indië. Ze hebben ons stap voor stap uitgelegd over wat ze hebben meegemaakt of hebben gedaan. Later zijn we nog naar het Stadsarchief geweest daar hebben we ook  informatie gekregen over arbeidsmigranten en de Tweede Wereldoorlog. Als afsluiting hebben we een presentatie gegeven over de interviews, zodat je van elk interview iets weet. Wij vonden het project heel erg leuk, en we willen de mensen die ons geholpen hebben heel erg bedanken en ook de mensen die wij mochten interviewen.  
Coert en Thijs uit 7B 
20230223 113247

Kleuterthema 'raar' over spiegelen, vormen en andere rekendingen

Invitation workshop 'reading aloud' for children of non-Dutch speaking parents...
Dear Parents,
We have enjoyed they National Reading to your Children Days at school; you might have read the newsletter and found out about the importance of reading to your children. We know reading to your children stimulates language development tremendously. For that reason, we are very happy that the community centre Villa Randwijck (https://villarandwijck.nl/) offers workshops ‘Reading Aloud’ to children of non-Dutch speaking parents, to help them improve their Dutch vocabulary, syntax, meaning, and language in general even more. The reading hour is given by volunteers who work for Villa Randwijck. Your child is eligible for this workshop and we would therefore like to invite you to register your child for this workshop.

Pilot: workshop Reading to Children of non-Dutch speaking parents
For whom: children of groups 3 and 4 of the St. Jozefschool
Where: Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, 1181 AT Amstelveen
When: Tuesdays
What time: 15.00-16.00
Start: March 7 to April 18
Costs: €20,00

You can register via email: welkom@villarandwijck.nl. There is limited space, based on a first come first served basis . Please CC us when registering, so that we can gauge interest. If there is higher than expected interest, we will consult with Villa Randwijck for extra reading hours.
On behalf of Nicole Bodewes (Villa Randwijck)
Kind regards,
Harro Rooijendijk and Reina Atteveld
20230221 164709 resized
Birds of Prey

CvB op schoolbezoek geweest...
Het College van Bestuur van onze stichting is deze week bij ons op schoolbezoek geweest. We hebben o.a. gesproken over de koers en de onderwerpen van ons nieuwe schoolplan, de kwaliteiten van de school, welke problemen wij ondervinden (m.n. het lerarentekort dat ook ons treft en wat onze ouders daarvan vinden), hoe de verbinding met de andere ASKOscholen intensiever op onderwerp bewerkstelligd kan worden. Steven en Willem hebben ook een gesprek gevoerd met de ouders van de MR. Welk onderwerpen leven bij de ouders vooral? Het CvB heeft aangegeven dat zij onder de indruk zijn van de St. Jozef als opleidingsschool. De coaching en begeleiding van startbekwame leerkrachten staat als een huis. Maar desalniettemin blijven wij onze stinkende best doen om voldoende (start- en vakbekwame) leerkrachten te werven. CvB: dank voor het schoolbezoek.

presentatie Blink gr 7
Studiedag team...
Wat staat er op de agenda van deze studiedag? In het kader van de gesprekkencyclus worden collectieve functioneringsgesprekken gevoerd. Teamleden geven aan waar zij zich in hebben ontwikkeld, wat hun collega daarvan merkt en hoe dit ten goede komt aan de onderwijskundige schoolontwikkeling. Teamleden bevragen elkaar ook over deze ontwikkeling. Het gaat bij dit type gesprekken dat we met elkaar de professionele leeromgeving gestalte geven. Ook staat op de agenda: 'resultaten per leerjaar evalueren' en 'gezonde school'. Aan het eind nemen we met een versnapering afscheid van juf Monique en juf Lisette.    

Talententent...
De voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Ook in de voorjaarsvakantie bieden wij leuke activiteiten aan. In de bijlage ons voorjaarsvakantie programma vanuit de Talententent. Wij hopen op veel aanmeldingen en ouders mogen ons altijd contacten voor hulp bij inschrijving. Laten we er samen voor zorgen dat veel kinderen hun talenten kunnen ontdekken en in beweging komen, ook tijdens de vakantie.
Anouk Griffioen,talententent coach
20230221 164714 resized
Laat je kinderen kennismaken met Tennis...
Op zondag 26 maart vindt het Kids & Friends openingstoernooi plaats bij Tennisvereniging Aemstelburgh. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom op de Amsterdamseweg 253. Onze tennisclub biedt niet alleen een prachtige accommodatie en professionele begeleiding, maar ook een warme en gezellige sfeer waarin jong en oud zich thuis voelt. Tijdens het openingstoernooi kun je kennismaken met onze club en meteen deelnemen aan leuke wedstrijdjes en zelfs je eerste tennisles krijgen. Onze ervaren trainers staan voor de kinderen klaar om ze laten zien hoe leuk tennis is. Bovendien kunnen ze tijdens het toernooi kennissen maken met andere kids die tennissen. Gedurende het jaar organiseren we vanuit de club leuke activiteiten en kun je deelnemen aan de competitie. En als je op zondag 26 maart lid wordt, betaal je geen inschrijfgeld. Kortom, wil je kind kennis maken met tennis? Dan is dit het moment! Stuur een mailtje naar: jeugdcommissie@aemstelburgh.nl  
Met groet,
Odette Lommers

Help de egel de winter door...
Een belangrijk initiatief van natuurmonumenten, educatief en leuk voor uw kind. Bestel graag het pakket: 'help de egel de winter door', want het gaat niet goed met de egel. Klik voor het gratis bestellen van het pakket:

https://www.natuurmonumenten.nl/aanvragen/egelpakket

vilda 59518 egel in winterslaap rollin verlinde 800 px 45166

Vacature bij Voorschool De Speelweide...
Wil jij werken voor een maatschappelijke organisatie die kansen biedt? En wil je graag de schoolvakanties vrij? Voor Voorschool de Speelweide, gevestigd in De Sint Jozefschool, is Dynamo op zoek naar een:
Pedagogisch Medewerker voor 16 uur per week verdeeld over 3 dagen
Voor meer informatie of solliciteren kunt u terecht op de website: www.dynamo-amsterdam.nl

Volgt u ons al op Insta...
Bent u geinteresseerd nog meer meer weetjes over school. Volg ons dan graag op Instagram: https://www.instagram.com/sint_jozefschool_amsterdam/ 

Al petitie getekend...
Heeft u al de petitie getekend voor het behoud van de St Augustinuskerk? Dat kan zeker nog. Klik maar even op de link: https://augustinuskerkbuitenveldert.petities.nl/

Fijne vakantie gewenst...
Het team wenst u en de kinderen een hele fijne vakantie. Rustig aan maar en geniet.
sneeuwklokje in de sneeuw

 agendaBelangrijke data...

 • vr 24 feb studiedag team; kd zijn vrij...
 • vr 17 mrt St. Jozefdag...
 • vr 17 mrt SPONSORLOOP...
 • ma 27 mrt t/m wo 7 apr wereldreligie Christendom...
 •  woe 5 apr Paasviering...
 • do 6 apr studiedag team; kd zijn vrij...
 • vr 7 apr Goede Vrijdag...
 • ma 10 apr Tweede Paasdag...
 • ma 24 apr t/m vr 5 mei meivakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding