• Nieuwsbrief

Lost and Found nu in een langsloopkast...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • er een L&Fkast is ingericht in school?
 • L&F voor Lost and Found staat?
 • we dat vrij vertalen naar Gevonden Voorwerpen?
 • deze L&Fkast wordt beheerd door gr 8?
 • wij nogal wat thuisspullen van de kinderen hebben?
 • het sokken, handschoenen, jassen, sjaals zijn?
 • er ook 2 paar laarzen, bekers, broodtrommels liggen?
 • wij niet weten hoe 4 kinderen gymen?
 • deze 4 gymtassen in de L&Fkast liggen?
 • bovenop misschien uw paraplu ligt?
 • u en uw kind iedere dag langs deze kast mogen lopen?
 • uw kind de eigen spullen gratis mag meenemen?
 • wij de planken na één maand legen?
 • u dan uw eigendommen in de kringloopwinkel mag kopen?

IMG 20240522 WA0004

Leader in Me...
De afgelopen weken stond gewoonte 6 centraal: 'Creёer synergie' (samen is beter). De kinderen hebben geleerd dat samen uiteindelijk beter is en dat je dan meer bereikt. Om tot synergie te komen, ben je bereid om samen verder te willen gaan (win-win) en dat je moeite doet om elkaar te begrijpen. We hebben de kinderen geleerd dat als je synergie wilt bereiken je van gedachten kan veranderen omdat:

 • de ander een goed voorstel heeft;
 • je er energie van krijgt, dat je de verschillen juist waardeert;
 • je anderen bewust vraagt om hun mening.

2024 apr LIM tweede
De komende weken zal gewoonte 7 'Houd de zaag scherp' centraal staan. (Evenwicht voelt het beste). Bij deze gewoonte gaat het erom dat je lichaam, geest, hart en ziel in balans houdt. Voorbeelden zijn: 

 • Eet gezond!
 • Slaap genoeg!
 • Speel buiten!
 • Doe leuke dingen met je vrienden!
 • Geniet van de dingen die je leuk vindt!
 • Houd een dagboek bij!
 • Leer nieuwe dingen!
 • Lekker relaxen!

Bespreek met uw kind de verschillende manieren om 'De zaag scherp te houden', zoals:

 • buiten spelen (lichaam)!
 • meer lezen en minder TV kijken (verstand)!
 • iets voor vrienden doen (hart)of een dagboek bijhouden (ziel) e.d.!

Juf Karolijne namens het team
IMG 20240522 WA0005 copy

Zuid-Cup 2024...
Dit is de razende reporter, met een overzicht van de sportieve prestaties, de finales en kersverse kampioenen van de St Jozef. Buiten is het 20 graden, binnen staat de cup met de grote oren. De St. Jozef was dit jaar met 3 teams vertegenwoordigd in de Zuid-Cup. Een team met een mix van jongens en meisjes uit de groepen 5/6, een meisjes team 7/8 en een jongens team 7/8. De Zuid-Cup is een voetbaltoernooi voor kinderen die niet op voetbal zitten.
Het 5/6 mix team moest dit toernooi spelen zonder wissels. Dit leek een haast onmogelijke opgave aangezien er maar liefst 6 wedstrijden gespeeld moesten gaan worden. Mede dankzij het scorende vermogen van Felix en het katachtige keeperswerk van Laura werd het vuur aan de schenen gelegd van elke tegenstander. Met name door een goede conditie en een ijzersterke mentaliteit wist dit team het te schoppen tot de finale om de 3e/4e plek. Deze finale werd beslist met penalty's.
De conditie van de meisjes 7/8 hoefde minder op de proef te worden gesteld. Zij hadden namelijk de beschikking over 6 wisselspelers. Ondanks de grote selectie werd een goaltjesdief nodig gemist. Met goed samenspel en sterk verdedigen lukte het de meiden evengoed om het elke tegenstander lastig te maken. Helaas bleken de 3 doelpunten die in er in 5 wedstrijden werden gemaakt te weinig om aanspraak te kunnen maken op een finaleplaats.
Afgelopen jaar won de St Jozef de Zuid-Cup in de categorie van jongens 7/8. Dit jaar de lastige opgave om deze cup te verdedigen. Dankzij een goede teamspirit, door sterk verdedigen en met name door het scorende vermogen kwam de trein al snel op stoom. Er werd niet alleen heel veel gescoord, maar er werden ook nog eens prachtige doelpunten gemaakt. Met name het doelpunt van Stijn deed me denken aan de goal van Van Bronckhorst tegen Uruguay. De vraag was nu alleen nog: ‘wie gaat deze trein stoppen?’
In de finale moesten de mannen het opnemen tegen een team die ze al eerder in dit toernooi waren tegengekomen. Zou onderschatting op de loer kunnen liggen? Hier bleek geenszins sprake van.
De tegenstander kwam goed uit de startblokken en begon vrij brutaal aan de wedstrijd. Met uitstekend verdedigen van onder andere Coert werden de gevaarlijke aanvallen geneutraliseerd. Nadat de tegenstander uitgeraasd was, nam de St. Jozef het initiatief over. Vele kansen werden er gecreëerd, maar deze wedstrijd bleek het toch lastiger om de bal in het net te krijgen. Uiteindelijk bleek het inbrengen van Stijn een gouden greep te zijn. Nog geen 3 minuten binnen de lijnen wist Stijn de enige treffer te maken in deze finale. De eindbestemming werd bereikt.
Zuid Cup kampioen 2024!
De Razende Reporter meester Sjoerd:)

Avondvierdaagse 2024...
Van 13 t/m 16 mei vond traditiegetrouw de A4D plaats in het Amsterdamse Bos. De Sint Jozef werd dit jaar vertegenwoordigd door een record aantal van 360 leerlingen. Er viel tijdens de 4 dagen ook een record aan regen uit de hemel, waardoor de organisatie besloot om 1 dag te annuleren. Ondanks het weer kijkt de Ouderraad terug op een mooie 2024 editie! Alle hulpouders super bedankt voor jullie bijdrage en uiteraard felicitaties voor de medaille winnaars!
2024 mei foto Emma van moeder Noortje copy copy
trotse Emma Lalezari met de schoolvlag...
noot: de organisatie van de Amsterdamse Bos A4D heeft dit jaar scholen moeten weigeren vanwege het te hoge aantal deelnemers en het geringe aantal beschikbare vrijwilligers. Vanuit de gemeente zijn de eisen m.b.t. vergunningen streng. De huidige organisatie heeft aangekondigd te stoppen met deze A4D. Er zijn onderhandelingen gaande met een andere groep die mogelijk de organisatie over wil nemen. We informeren u wanneer we meer weten. Het zou... enorm zonde zijn als we niet meer met 'z'n allen' in het Amsterdamse Bos mogen wandelen!

Klassenmeetings...
Zo aan het eind van het jaar worden er vaak door klassenouders nog bijeenkomsten met de groep en alle ouders georganiseerd. Leuk om te doen en het zorgt voor veel verbinding. Het Amsterdamse Bos is er heel geschikt voor. Het speel- en sportterrein bij de Nifterlake is gezellig. Natuurlijk is de Speeltuin Goudenstein een mooie locatie. Ook Villa Randwijck is leuk; echter bespreek dat dan wel.
IMG 20240522 WA0006 copy
Ontruimingsoefening en een extra brandalarm...
We hebben voor de meivakantie weer eens een ontruimingsoefening gehouden. De BHV-ers stonden paraat om te klokken en hebben hun rondes door de school gelopen om te speuren naar achterblijvers. Die waren er niet. De school was binnen 4 minuten helemaal leeg. De ene helft verzamelt bij het WZC Buitenveldert en de andere helft bij de kerk. Prachtig om te zien is dat de peuters samen aan een touw heel rustig richting kerk wandelen. Wij hebben onze aandachtspunten genoteerd en in gang gezet. En wat gebeurde er enkele dagen later? Het brandalarm ging af! Zonder dat de BHV-ers paraat stonden. Maar wederom was de school in 'no time' ontruimd. Wat bleek... geen brand, maar wel een harde bal tegen het noodkastje. Op de brandinstallatie kon Willem goed zien bij welke melder dit was. Ook deze ontruiming verliep rustig en geordend.

Groepen 8 zamelen textiel in voor de Textielrace...
Vanaf maandag doen de groepen 8 mee aan de Textiel-race.  In dit project werken kinderen aan het besef dat de kleding die we dragen gerecycled en ingeleverd kan worden voor hergebruik en dat veel kleding geproduceerd wordt in lage-lonen-landen waar kinderen in kledingfabrieken werken. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, grondstoffen en productie van kleding. Voor deze race zamelen we zoveel mogelijk kleding in. Groep 8 gaat ook langs de groepen 5, 6, 7 om hierover te vertellen en kinderen aan te sporen om gebruikt textiel op school in te leveren. Hieronder valt woontextiel, kleding, tassen en schoenen, broekriemen en synthetische dekbedden, slaapzakken. Dit mag schoon en in een dichte zak ingeleverd worden op de eerste etage. Ook gaan we op 26 juni een kledingbeurs organiseren voor kleding vanaf maat 140 en zal er een tentoonstelling over kleding te zien zijn in de school. De leerlingen gaan de promotie, verslaggeving en inzameling verder zelf regelen, en u kunt alvast gaan verzamelen en nog heel even bewaren. De Race eindigt net voor de juni – vakantie. We ‘strijden’ tegen 2 andere scholen en de prijs is een leuk uitje voor de klas.  Wij vinden het fijn als u allemaal mee wilt doen!
Leerkrachten van groep 8

Verkeerssituatie Doornburg...
Bij Doornburg zijn er inmiddels borden geplaatst met een parkeerverbod.
20240424 083015 copy copy
Deze borden betekenen dat er niet geparkeerd mag worden. Wij verzoeken alle ouders hier rekening mee te houden. Is er geen plaats in de officiële parkeerplaatsen? Zet dan graag uw auto aan de Cuserstraat en wandel het laatste stukje met de kinderen naar school. Er wordt nog even nagevraagd of het voor het hele deel van Doornburg geldt (vanwege de pijl) of dat de pijl eraf moet. We zullen de handhavers vragen om te komen handhaven in de ochtend en middag! FHMVVA...

Natuurminnend...
Naast Taal, Rekenen, Begrijpend Lezen blijven we het belangrijk vinden dat kinderen veel buitenspelen én veel in de natuur zijn. Vandaar dat er in deze nieuwsbrief regelmatig aandacht  is voor bijzondere uitjes en websites. Zo leest u hieronder over de Oeverlanden en over die ene egel die in uw tuin lekker wil ravotten. 

Oeverlanden feestweek...
De vereniging “De Oeverlanden Blijven!” viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met een feestweek van 26 mei tot en met 2 juni met een programma voor volwassenen maar vooral ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De Oeverlanden is een heel bijzonder natuurgebied ten noorden van de Nieuwe Meer en we hebben daar ook een Natuur- en Milieu-Educatiecentrum waar de feestactiviteiten worden gehouden. Alle dagen in de feestweek zijn er activiteiten. Op zondag 26 mei zijn er twee excursies voor jong en oud. In de weekenden en op woensdag zijn er in de middag bijzondere activiteiten voor kinderen, zoals een natuurfotografie workshop en een natuurtekenen safari. We willen graag die activiteiten onder de aandacht brengen. We hebben daarvoor een poster gemaakt met in het kort daarop de informatie wat wordt georganiseerd en de aanmeldinformatie.
Met vriendelijke groet, het bestuur van de VDOB!
Clary Genuït, Nico Jansen, Paul Kamsteeg, Tom Koudstaal, Liesbeth Stricker

Is uw tuin egelvriendelijk...
Ook in de zomer kunnen de egels in je tuin wel een beetje hulp gebruiken. Zeker als het droog is! In deze tijd van het jaar planten ze zich voort en moeten ze ook hun jongen verzorgen. Lees hier graag het artikel en de verdere aanbevelingen. Hier kunt u egelpakket aanvragen.

Spoedeisende hulp (SEH) van Amsterdam UMC, locatie VUmc sluit...
Op maandag 27 mei 2024 sluit de Spoedeisende hulp (SEH) van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Patiënten worden doorverwezen naar de SEH van locatie AMC (Meibergdreef 9). Op locatie VUmc opent een Specialistische Spoed Opvang (SSO) voor mensen die vanwege hun ziekte bij een specialisme op locatie VUmc moeten zijn. Zij nemen vooraf contact op met het specialisme, bijvoorbeeld via de huisarts. De arts van het specialisme bepaalt of de patiënt terechtkan op de SSO, of naar een SEH moet voor spoedzorg. Meer informatie leest u op amsterdamumc.org

Wat moet ik doen in geval van spoed?  
In levensbedreigende situaties: bel 112  
In niet-levensbedreigende situaties: bel altijd eerst de huisarts. Is de huisartsenpraktijk gesloten? Bel dan de huisartsenpost op 088 - 003 0600 (Amsterdam) of 020-4562000 (Amstelveen). Als het nodig is, verwijst de huisarts door naar de Spoedeisende hulp (SEH).  

De werkwijze in spoedzorg verandert hiermee niet. U belt altijd eerst 112 of de huisarts(enpost). U wordt dan automatisch naar de juiste locatie verwezen voor spoedzorg.  
Met vriendelijke groet, 
De medische directie van Amsterdam UMC  

Noot: FHMVVA?
Flauw Hè Maar Veiligheid Voor Alles!
hihi: gewoon zelf bedacht:)


agendaBelangrijke data...

 • 28 / 29 mei en 3 / 5 jun schoolverpleegkundige voor de 5 jarigen...
 • ma 27 mei en ma 3 jun schoolverpleegkundige voor de 10 jarigen...
 • woe 12 juni Kleuterfeest voor genodigden...
 • ma 1 jul Keti Koti...
 • ma 17 jun t/m vr 21 juni week; kd zijn vrij...
 • vr 12 jul school tot 12.30 i.v.m. eindfeest...
 • vr 19 jul school tot 12.30...
 • ma 22 jul t/m vr 30 aug zomervakantie...
 • ma 2 sept start schooljaar 2024-2025...

Met een vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding