• Nieuwsbrief

socials... luizen...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • we een fijne periode tegemoet gaan?
 • onze Ouderraad hard aan het werk is?
 • zij met het team een fijn Sinterklaasfeest bouwen?
 • ook het kerstfeest al hun aandacht heeft?
 • zij natuurlijk veel ouderhulp en 'handen uit de mouwen' inzetten?
 • onze ouders voor de kinderen 'bergen verzetten'?
 • het team daarvan optimaal profiteert?

Strooipieten op school...
Op woensdag mochten de kinderen hun schoen zetten op school. Natuurlijk waren we in spanning vanwege de verkiezingen over de vraag of Pieten ook hun schoen mogen zetten. Uit de exitpoll was al bekend geworden dat het merendeel van de kinderen in Nederland van mening is dat ook Pieten het recht hebben om hun schoen te zetten. Echter het tekort aan schoencadeaus was hiermee niet opgelost.
IMG 20231123 WA0001
Vol spanning moesten de juffen en meesters dus maar afwachten of de Strooipieten iets in de zak hadden, want bij binnenkomst waren de schoenen nog leeg. 

Social Media...
In 2023 is sociale media niet meer weg te denken uit de samenleving. Het biedt veel moois en leuks en maakt de wereld een stuk kleiner. Er gaat een (digitale) wereld voor je open. Het is tegelijkertijd ook zo dat met name opgroeiende kinderen wel moeten leren hoe verstandig en veilig om te gaan met deze digitale vrijheid.
Hoe ga je online met elkaar om? Welke verantwoordelijkheid heb je daar zelf in? Waar liggen de grenzen van online gedrag? Wat deel je wel, wat niet en waarom (niet)? En hoe ga je in gesprek over grensoverschrijdend gedrag op internet en op sociale media? Dit zijn vragen waar wij op school al aandacht aan besteden, omdat wij in toenemende mate merken dat het nodig is. Echter hebben wij invloed op wat er op school gebeurt en kunnen we ze alleen adviseren in hoe zich verantwoordelijk te gedragen online. U als ouder gaat thuis over het online gedrag van uw kind. Wij zijn van mening dat we onze opgroeiende kinderen nog beter kunnen leren verstandig en veilig met sociale media om te gaan als we zowel op school als thuis aandacht besteden aan dit thema. Wij gaan ervan uit dat de meeste ouders dit al doen of hebben gedaan, maar het is altijd goed om hier regelmatig bij stil te staan en het gesprek hierover te voeren met uw kind. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar https://www.hoezomediawijs.nl/ of https://www.mediawijsheid.nl/ .
NB: wist u trouwens dat de meeste apps een minimumleeftijd hanteren van 13 jaar en sommige apps zelfs van 16 jaar? 

Ouderbijdrage schooljaar 2023-2024...
ouderraadWe zijn al even op weg in het schooljaar en er zijn / worden al veel activiteiten bekostigd door de Ouderraad.  Denkt u bijvoorbeeld maar even aan het schoolreisje en nu de vieringen van Sinterklaas en Kerst. En daarom ontvangt u aanstaande woensdag het eerste betaalverzoek van de ouderbijdrage en voor de kosten van de TussenSchoolse Opvang (TSO) via Schoolkassa. De hoogte van het bedragen zijn voor de vrijwillige ouderbijdrage €90,00 en voor de TSO €90,00. De jaarcijfers en de begroting van de OR worden maandag nog in de MR besproken. U leest de inkomsten en uitgaven van het schooljaar 2022-2023 hier. 

Luizen en wat te doen...
In de herfst krijgen we spontaan een extraatje erbij. Het kan een hardnekkig probleem worden, echter niet als iedereen zich zorgvuldig houdt aan de aanpak. Leest u graag deze aanpak even door. 
2023 nov luizen NW LC incl nw logo
Om te zorgen dat hoofdluis geen hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op hoofdluis. Dan worden de luizen in een vroeg stadium ontdekt en is de behandeling eenvoudiger. Grijp dan ook meteen in als u hoofdluis ontdekt. De beste aanpak is twee weken lang elke dag uitgebreid de haren kammen met een fijntandige kam. In onze instructiefilm kunt u zien hoe u het beste kunt controleren en behandelen. Op deze website treft u wat filmpjes en verdere informatie. 

Stichting Vrienden van de St. Jozefschool... 
vrienden vd stjozef72We willen graag de Stichting Vrienden van de St. Jozefschool nieuw leven inblazen en hebben al één enthousiaste ouder bereid gevonden hier het voortouw in te nemen. Leest u hier graag zijn verhaal en verzoek: 
Wilt u de St. Jozefschool ondersteunen? 
De St. Jozefschool is een mooie school en loopt goed voor op de troepen. Wij zijn er trots op. Sommige ouders willen graag een extra financieel steentje bijdragen. Dit om het leerklimaat, de sfeer en de functionaliteit van de school nog verder te optimaliseren. Zo heeft de Stichting eerder de bibliotheek deels ingericht via donaties. Denk aan boeken, boekenkasten, bureaus en computers. Zo is ook eerder het theater ingericht, zijn er camera's aangeschaft en zijn er speeltoestellen medebekostigd. School heeft altijd wel wensen. Nu zoekt school b.v. financiering voor het sterrendoek voor de kerstviering. Deze kosten kunnen niet uit het reguliere budget betaald worden. Om de school te ondersteunen bij de aanschaf van deze zaken is de Stichting Vrienden van de St. Jozefschool in het verleden opgericht. Het doel was en is om school te ondersteunen voor zover dit niet door de overheid c.q. schoolbestuur is geregeld. 
Waarom een aparte stichting?
Er zijn eigenlijk altijd wel ouders die de school financieel willen ondersteunen. Hier is geen officieel kanaal voor. Je kan wel direct doneren aan school, maar dat is vanwege mogelijke bestuurlijke of financiële verstrengeling met de reguliere middelen of andere ASKO scholen ongewenst.
Hoe gaat de Stichting Vrienden werken?
Het onderwijsteam dient via de directeur een verzoek in. Het bestuur van de Vrienden toetst het verzoek of het buiten de reguliere financiering van het onderwijs valt. Komt het verzoek overeen met de doelstelling van de Vrienden? Zijn er voldoende financiële middelen aanwezig? Hoe gaan wij werven? 
Wat is er nu nog nodig?
Er is een team van drie personen nodig om de stichting nieuw leven in te blazen. Er zijn drie posten: financiën, juridisch en marketing. Op de post van financiën is al iemand aanwezig, daar kan ik in voorzien. De andere posten zijn nog vrij. Neem contact op als je interesse hebt om dit verder op te pakken.
Meer informatie of heeft u ideeën?

De stichting moet heropgericht worden en dus valt er nog veel te organiseren. Voor meer informatie, meldt u zich graag aan als vrijwilliger bij de directie via stjozef.directie@askoscholen.nl . Ik kijk uit naar uw reactie.
mede namens de schoolleiding
Maarten Katoen (ouder van school)

Curiosamarkt in Villa Randwijck...
2023 nov .VRAntiek curiosa markt2023
Villa Randwijck organiseert op zaterdag 25 november een curiosamarkt. Op deze gezellige markt vind je vast leuke cadeautjes voor Sinterklaas, voor onder de kerstboom of gewoon voor jezelf. De markt vindt plaats in de Sportzaal en is vanaf 11.00 uur open voor bezoekers. Er is gratis koffie en thee. Kom je ook even struinen?
Hartelijke groet, 
Nicole Bodewes

Musical4Daagse...
STAP 4 DAGEN DE MAGIE VAN THEATER DE OMVAL DIEMEN BINNEN. Theater inspireert, bevordert de creativiteit en zorgt voor vernieuwing. Theater brengt een lach en een traan en biedt een uitlaatklep voor boosheid of verdriet. De Musical4daagse is een uniek project dat kinderen vanaf zes jaar stimuleert hun eigen talenten te ontwikkelen. Met iedere groep maken de docenten binnen vier dagen een musical. Deze kerstvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar weer even stralen op het toneel van het theater. 4 dagen zingen, dansen en acteren met een echte voorstelling voor publiek. De Musical4daagse is voor iedereen vanaf 6 t/m 12 jaar en je hebt geen ervaring nodig. Theater is voor ieder kind. Zie jij jezelf daar al staan? Kriebels in je buik… Nog 1 minuut en dan sta jij op het toneel in de spotlights. Het publiek kijkt naar je en het is muisstil… En dan, het applaus… Het lijkt wel magisch. Kinderen die heel graag mee willen doen maar vanwege financiële middelen niet mee kunnen doen, kunnen een aanvraag doen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarnaast is er ook nog Het Musical4daagse Fonds. Een aanvraag hiervoor kan naar jeroen@musical4daagse.nl www.musical4daagse.nl/diemen
Wat is belangrijk om te weten?

 • 27 t/m 30 december 2023 Theater de Omval Diemen
 • 09:00 tot 14:00
 • 6 t/m 12 jaar
 • 4 dagen zingen, dansen en acteren

Jeroen Heiliegers
Educatie Musical4daagse

agendaBelangrijk data...

 • di 5 dec Sintfeest...
 • woe 6 dec studiedag 2; kd zijn vrij...
 • vr 8 dec Paarse vrijdag; iedereen in paars...
 • di 12 dec start kinderkoren Kerst...
 • woe 13 dec start Tableaux kleuters...
 • do 21 dec school tot 12.30u...
 • do 21 dec kerstdiner...
 • vr 22 dec Foute kersttruiendag...
 • vr 22 dec koor juffen en meesters...
 • vr 22 dec Singalong voor ouders... 
 • vr 22 dec school tot 12.30u...
 • ma 25 dec t/m vr 5 jan kerstvakantie...
 • ma 8 jan school start weer...

Met een vriendelijke Groet

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding