• Nieuwsbrief

 Sint op school...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • gisteren de wandelPieten in school waren?
 • zij voor ieder kind een handje pepernoten hadden?
 • zij ook een schoencadeautje schonken?
 • WandelPieten Sinterklaas goed ondersteunen?
 • u ze hier ziet?

PARRO 1669309518758

Spacebuzz...
Wij willen u graag informeren over de Spacebuzz. Nou we beginnen met het opstijgen, het is erg goed en het voelt heel realistisch. Eenmaal in de ruimte beleef je een unieke ervaring. Je gaat naar de ruimte en je leert heel veel over de aarde. Het is echt heel leuk. Ik raad je het ook aan, maar je kan er alleen met een school heen.
2022 nov Spacebuzz patch Eren St Jozef Amsterdam groep 7a
In de klas hebben we verschillende missies gedaan: een raket lanceren, een planetarium maken en filmpjes gekeken. De Spacebuzz wil mensen laten zien dat de aarde bedreigd wordt. Dat is best wel heftig om te zien. Dus we moeten heel goed voor de aarde zorgen. Kijk voor een filmpje graag op onze Insta!
Door Skip (7b) en Eren (7a) geschreven

Schooltuinen...
De groepen 6 en 7 krijgen schooltuinen. Eerst in groep 6 krijgen de kinderen een paar binnenlessen wanneer het koud is en wanneer het warmer wordt krijgen ze buitenlessen. Bij de buitenlessen maken ze hun eigen naambordje en krijgen ze 6 m2 land, op dat land gaan ze groente en bloemen planten.
2022 nov schooltuinen 7a
In groep 7 krijgen ze een soeples, azijnles en een open dag: bij een open dag kunt u met uw kind naar de schooltuinen een kijkje nemen en leuke dingen doen (maar de kinderen gaan daarna wel nog steeds tuinieren). En krijgen ze de laatste binnenlessen. Hier zijn wat meningen van de kinderen die het gehad hebben.
'Heel erg leuk!' Emma (7b)
‘Heel erg leerzaam!’ Elena (7a)
‘Vet tof!’ Skip (7b)
‘Superleuk! ’Eren (7a)
Door Emma (7b) en Elena (7a) geschreven

School sfeervol en klaar voor Sint...
Wat genieten we van het feest van Sint en Piet! Het biedt veel spel waar kinderen enorm van leren.
20221123 112657 resized
Ook is er veel inspiratie om lekker te knutselen. O.a. borduren voor de fijne motoriek!
20221123 071930 resized copy copy 
Vrijdag 2 december vieren we het feest en starten we met een heuse intocht. De intocht heeft door Corona 3 jaar niet plaatsgevonden. Leest u daarom goed de instructies in deze brief. De groepen staan op vaste plaatsen op het pleintje en alle ouders staan achteraan! Zie Plattegrond. We hopen trouwens dat Sint en Pieten komen natuurlijk, want dat is nooit zeker:)!

Ouderbijdrage...
Leuk om te weten: het betalingspercentage van de TSO en ouderbijdrage ligt op 92%. Aanstaande maandag gaat een 4e verzoek via de mail eruit!

Eén keer per week...
Maandag tot en met vrijdag is de leerkracht in de klas om uw kind te verwelkomen. De kinderen komen zelfstandig de school in en hangen zelf hun jas en tas op.  Wij weten dat de kinderen dit echt goed zelf kunnen. Het geeft veel rust in de klas als de kinderen en leerkracht meteen interactie hebben met elkaar. Kinderen die net nieuw op school zijn, mogen de eerste schoolweek een van de ouders de klas laten zien. De andere ouders mogen 1x per week met hun kind mee de klas in. We streven naar ongeveer 5 ouders per keer in de klas.
Kimke Vierhout, bouwcoördinator kleuters 
20221123 071817 resized copy

Berichtje van meneer Willem...
Ach... de foto zegt bijna al genoeg. Maar toch nog even de boodschap erbij: wie is z'n sleutels en horloge kwijt?
20221123 073735 resized copy copy

Mozaïek bank 'Orange the world'...
Aanstaande maandag is de opening van de prachtige mozaïekbank bij Villa Randwijck. Met deze wereldactie wordt gezegd: 'stop het geweld tegen vrouwen'. Voelt u zich betrokken en wilt u bij de onthulling van de bank door de Amstelveense wethouders zijn, komt u dan graag maandag om 14.45u naar het grote speelplein bij Villa Randwijck. De dresscode is speciaal voor de actie: ORANJE.

agendaBelangrijke data...

 • ma 28 nov onthulling mozaïek bank 'Orange'...
 • vr 2 dec Sinterklaasviering...
 • di 6 dec start school 9.30u...
 • woe 7 dec studiedag team; kd zijn vrij...
 • vr 9 dec aandacht voor Paarse vrijdag...
 • do 22 dec school tot 12.30u...
 • do 22 dec kerstdiner 17.30u-18.30u...
 • vr 23 dec school tot 12.30u...
 • ma 26 dec t/m vr 6 jan Kerstvakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding