• Nieuwsbrief

Welkom... welkom...welkom...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • het schooljaar 2023-2024 voor de deur staat?
 • het team van de St. Jozef de voorbereidingsweek optimaal benut heeft?
 • we elkaar onze vakantieverhalen keer op keer verteld hebben?
 • onze vakanties spannend, uitputtend, relaxed, werelds, uitdagend, avontuurlijk, backpackend waren?
 • wij sportend, verwonderend, bezichtigend, rustig, lui-liggend-lezend, zwemmend, cultuurminnend de dagen doorbrachten?
 • leerkrachten èn kinderen -door de gewonnen prijs- de F1 op vrijdag bezochten?
 • wij nu er weer helemaal klaar voor zijn om uw kinderen te verwelkomen en onderwijs te geven?
 • wij benieuwd zijn naar de verhalen van de kinderen?

20230828 120631 resized
Welkom...
We verwelkomen veel nieuwe kinderen, ouders en gelukkig ook teamleden. We hebben op sommige plekken intern en extern een nieuwe uitstraling gekregen. We zijn daar heel blij mee. Bijna een groener schoolplein... een fantasievoller schoolplein... een creatiever schoolplein... een avontuurlijker schoolplein en een ontdekkender schoolplein. In de herfstvakantie wordt het groen zo geplaatst dat kinderen ook door de aangelegde Olifantenpaadjes kunnen struinen. Het is nu nog open en vol aarde. Dat betekent dat kinderen ook vies kunnen worden. Iets om rekening mee te houden wat schoolkleding betreft.  Ook hebben de groepen 6 nieuw meubilair gekregen, waarbij flexibeler werken mogelijk is. Een mooie ontwikkeling in het 'groter worden' voor de start van de bovenbouwers.
20230901 105150 resized
Brengbeleid...
Graag nemen we u even snel mee in het brengbeleid. Na iedere vakantie geven we u graag de gelegenheid een hele week uw kind naar binnen te brengen. Dit in het kader van de basisbehoeften en specifiek: RELATIE. Zo kunt u (herhaald) kennismaken met de leerkrachten van uw kind, met andere ouders van de groep en ziet u hoe het lokaal benut wordt voor alles wat we doen op school. Maakt u graag gebruik van deze weken. Na deze startweek treedt het gewone brengbeleid in werking. Namelijk 5 ouders per dag in de groepen 1 t/m 3. De rest van de school kan zelfstandig de school in. 
20230828 120853 resized
Honderdvijftig jaar...
Dit schooljaar wordt een bijzonder jaar. De school is gestart in 1874 en mag dit jaar haar 150 jarige bestaan vieren. Dat maakt de St. Jozefschool tot de oudste school van Amsterdam!
De geschiedenis van de Sint Jozefschool begint in het jaar 1873. Pastoor W.J. van Campen ontvangt in dat jaar een erfenis. Hij kon hiermee zijn plan tot het stichten van een Rooms Katholieke school ten uitvoer brengen. Het pand zou komen aan de Amstelveenseweg schuin tegenover de Katholieke begraafplaats Buitenveldert. In 1874 werd de St. Josephschool geopend. Het was een eenvoudig schoolgebouw. Eén lokaal, één meester van der Vliet. Maar wel zo’n 75 boerenjongens en boerenmeiden. Op hun klompen kwamen ze vanuit de gehele Buitenveldertse Polder naar de Amstelveenseweg om daar door meester van der Vliet onderwezen te worden. En dat voor één dubbeltje per week. Een stevig fundament voor onderwijs in Amsterdam was gelegd. 
1900 St Jozefschool
We gaan er met elkaar rond een bepaalde datum een onvergetelijke feestweek van maken. Tevens een goed moment ook voor juf Reina (eerste vrouwelijke leidinggevende in 150 jaar (foei)) om van die festiviteiten gebruik te maken en na 44 jaar onderwijs afscheid te nemen om achter de Geraniums te gaan zitten. Wordt vervolgd:)!
20230901 124424 resized
Buurtbudget...
We zijn kandidaat om samen met het WZC Buitenveldert in aanmerking te komen voor het buurtbudget. Binnenkort wordt u gevraagd te stemmen op ons project. De aanvraag betreft het gezamenlijk 'straatmeubilair mozaïeken' met bewoners, familieleden en personeel van het zorgcentrum Buitenveldert en de kinderen, ouders en teamleden van de St. Jozefschool. In het kader van 'ontmoeten, dialoog en verbinden' brengen we de oudere - en de jongere buurtbewoners creatief met elkaar in contact. We gaan zeker een beroep doen op ouders voor het mee-mozaïeken.   
20230901 124407 resized
Lerarentekort...
We kunnen het niet laten om er iets over te schrijven. We hebben alle groepen bemenst. We zijn dus blij dat we een opleidingsschool zijn en kunnen putten uit startbekwame zij-instromers en stagiaires. Maar er staan nog vacatures open. We zijn afhankelijk van van horen zeggen. Dus bent u of kent u nog bevoegde leerkrachten die als her-intreder willen werken of van job willen switchen? Laat het ons graag weten. Ook leerlingen in het VO worden, zo blijkt uit De Speld:) van de Volkskrant al als recruiter ingezet. Hier treft u nog een bericht van ons ASKObestuur over het lerarentekort.
20230901 124433 resized
oei... een Engelse rotonde...

Nieuwe teamleden...
Graag stellen we u twee nieuwe teamleden voor. Gijs Knol, meester van groep 4 (3 dg) en Intern Begeleider Onderbouw (2 dg). Gijs werkt al 15 jaar als leerkracht, heeft in Amsterdam lesgegeven, in Singapore en de laatste 6 jaar in Londen. We zijn erg blij dat hij onze school heeft gekozen om z'n onderwijscarrière voort te zetten. Robin de Boer, starter in het Werk ErvaringsTraject om zij-instromer te worden, sluit 2 dg in groep 3 en 2 dg in groep 4 aan. In februari hoopt ze dan te mogen starten met de opleiding. En erg leuk: Robin de Boer (9 uur in de klok van juf Liesbeth) is onze oud-leerling en heeft de school in 2010 verlaten.
20230901 124625 resized
Welkomstberichten...
U ontvangt van de bouwcoördinatoren een welkomstbericht. Zo nemen wij u altijd mee in 'hoe gaat het ook al weer allemaal'. Heeft u toch nog vragen? Reageert u dan graag!
20230901 124530 resized
Onderwijs- en andere ontwikkelingen...
We borgen The leader in Me. We ontwikkelen het RapportFolio. We implementeren een nieuwe taalmethode. We krijgen 'les' in Wijze Lessen van de Thomas More Academie, zodat we onze instructie nog effectiever kunnen maken. De stichting Vrienden van de St. Jozefschool blazen we nieuw leven in. Kortom... een leven lang leren en ontwikkelen ook voor zo'n oud schooltje. 
20230901 124601 resized
Teken van geschiedenis maken!

agendaBelangrijke data...

 • ma 4 sept iedereen weer stipt om 8.30u in de les...
 • ma 11 sept infoavond gr 8...
 • ma 18 sept infoavond gr 6 en 7...
 • di 19 sept infoavond 3 t/m 5...
 • woe 20 sept infoavond kleuters...
 • ma 18 t/m woe 20 sept kamp gr 8...
 • vr 22 sept schoolreisje 1 t/m 7...
 • ma 25 t/m woe 27 sept fotograaf...
 • ma 2 okt studiedag; kd vrij...
 • do 5 okt 'dag van de leraar'...
 • do 5 okt mogelijke stakingsdag...
 • di 10 en vr 13 okt school tot 12.30u...
 • ma 9 t/m vr 13 okt kennismakingsgesprekken...
 • ma 23 t/m vr 27 okt herfstvakantie...

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding