• Nieuwsbrief

o.a. rouw-educatie... blinklessen gr 7...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • wij een opleidingsschool zijn?
 • wij daarom een Crash Course faciliteren?
 • negen kandidaten (HBO- WO geschoold) liever juf / meester willen worden?
 • zij daarom een 10 daagse training volgen?
 • zij bij ons 3 dagen stage lopen?
 • zij na het assessment het traject mogen vervolgen?
 • zij na 3 maanden wederom een assessment krijgen?
 • zij dan mogen starten voor de klas en de verkorte en deeltijd PABO doen?
 • er zo versneld aan het wegwerken van het lerarentekort gewerkt wordt?

Educatie over het herinneren...
Op onze school neemt rouw-educatie een aparte plaats in. Er zijn kinderen in onze groepen die in hun jonge leven al een groot persoonlijk verdriet hebben meegemaakt. Het verlies van je papa of je mama is traumatisch en ook het verlies van opa, oma, juf of meester heeft een grote impact op kinderen en op een groep kinderen. Het blijft altijd een levenservaring die het kind met zich meedraagt. Leest u graag het Gedicht Rugzak. Onze rouw-educatie heeft als doel de beleving van dit intense verdriet en het gemis mede een plekje te geven in de vorm van herinneren, vertellen, samen delen, er even bij stil staan, een kaarsje branden, samen een gedichtje lezen, naar een verhaaltje luisteren etc..
IMG 20211105 WA0005
Juist door het ophalen van herinneringen en denken aan fijne momenten met die persoon op andere momenten kan 't de pijn verzachten en wordt rouw-educatie een levensles. Allerzielen is bij uitstek geschikt om deze rouw-educatie met de groepen vorm te geven. Vandaar deze dag. Marielle, onze schoolbegeleider van Arkade heeft een lesbrief geschreven voor de groepen en enkele groepen zijn naar de kerk geweest om een kaarsje aan te steken. 

Boekenmarkt...
De boekenmarkt als afsluiting van de Kinderboekenweek is een succes geweest. Wij hopen dat veel kinderen in de herfstvakantie ook lekker hebben gelezen. Tijdens de Kinderboekenweek zijn auteurs op school geweest om de kinderen 'lesjes' te geven. Liset Celie en Yvonne Lacet bezochten de kleutergroepen, Gertie Jaquet gaf een workshop van stempelen aan de groepen 3 en 4, Ilona de Lange kwam bij groepen 5 en 6 vertellen over haar Miljonairskind serie,
boekenmarkt 3 copy
Yorick Goldewijk was bij groepen 7 en 8 met zijn nieuwste boek 'Films die nergens draaien'. De opkomst bij de markt was groot en vele mooie boeken zijn in de handen van de kinderen beland. Voor onze bibliotheek is het ook winst. Er is voor €4732,00 besteed, hetgeen een mooi percentage / tegoed oplevert voor de aanschaf van nieuwe boeken voor onze schoolbibliotheek. Veel dank aan juf Heleen en juf Annemieke en de ouders van de Ouderraad voor de organsatie van de Kinderboekenweek en de boekenmarkt.

Speciaal boek op school...
Twee kinderen, Thijs en Oene van 6b, hebben voorafgaand aan de boekenmarkt geld opgehaald 'voor zielige kindjes die geen boek kunnen kopen' en dat aan juf Reina gegeven met de opdracht: koop er maar een bijzonder boek voor. Het boek is geworden: Mijn mooiste voorleesboek van Kikker, van Max Velthuijs.
bijzonder boek 1
Heeft of kent u een kindje (kleuter- of groep 3 leeftijd) dat geen boek kan kopen, dan mag u het boek komen ophalen en schenken aan dat kindje. Dank je wel Thijs en Oene voor deze attente 'langsdedeurengrabbeltonlootjesverkoop'!

Aanscherping regels...
Naar aanleiding van de persconferentie zullen wij wederom in pas lopen met de afgekondigde  maatregelen. Dat betekent voor het brengen van de kinderen van gr 1 t/m 3 dat het zo blijft als reeds is ingezet. Deze ouders mogen één keer per week hun kind in het lokaal brengen. Dezelfde lijst van de klassenouders blijft in werking. Hetgeen er wel veranderd is dat ouders wederom zich met mondkapje in school bewegen. Voor de ouders van de groepen 4 t/m 8 is het over! Deze ouders brengen hun kinderen weer gewoon tot school en laten ze zelfstandig de school binnengaan. 

Boeken verloot...
Heeft u dit nummer dan mag u uw prijs: een mooi boek komen ophalen bij Vicky.
boekenmarkt

Blinklessen wereldsterren groepen 7...
Kies een beroemdheid uit het verleden, bedenk een goede onderzoeksvraag en start je onderzoek!
image0 11
Dit is een thema in de Blinklessen in de groepen 7. Om de samenwerking en de onderzoekende houding te bevorderen zijn er nog gerichte aanwijzingen op papier beschikbaar voor de kinderen.
thumbnail IMG 1748
Dit ga je doen: je kiest een wereldster en zoekt informatie. Je maakt een lapboek over jouw wereldster. Om richting te geven zijn er succescriteria opgesteld waaraan het onderzoek en het product moeten voldoen: je vertelt het verhaal van de wereldster; je vertelt over het tijdvak waarin de ster leefde; je vertelt waarom jij dit een wereldster vindt; je laat iets zien over de plaatsen die belangrijk waren; etc.
thumbnail IMG 8917
Bijzondere geschiedenislessen waarbij de kinderen zich zo kunnen inleven dat er zelfs een gelijkend portret gemaakt wordt. 
2 8de93cea29f0467897c71d03df92d3d5

Meedoen aan de kerstmusical in de St. Augustinuskerk...
Kerstmusical kinderkoor Prima Voce
Op zondag 19 december om 16:00h zal in de Augustinuskerk de kerstmusical te zien zijn, uitgevoerd door het kinderkoor Prima Voce en gastkinderen. We nodigen hiervoor graag alle kinderen vanaf 5 jaar uit om met ons mee te doen! In de weken voorafgaand repeteren we traditionele - en ook onbekendere kerstliederen en wie waar op het toneel staat. Ook zullen we de kleding passen, want voor iedereen is er een mooi kostuum zodat Jozef, Maria, de engelen, koningen, herders en soldaten er prachtig uit zien.
Repetities zijn vanaf 16 november elke dinsdag van 17-18u en op zaterdag 11 en 18 december van 16-18u. Kosten om mee te doen zijn 10 euro. Aanmelden kan tot 12 november bij ondergetekende. We hopen op een mooie kerstmusical met veel kinderen van de Jozefschool! Hartelijke groeten,
Lizette Bertelsmann (dirigent kinderkoor prima voce)
06-21 22 57 10, mail@lizettebertelsmann.nl

 agenda

 • ma 8 nov t/m vr 12 nov gr 6, 7 en 8 Mediawijsheid...
 • do 11 nov Sint Maarten...
 • woe 24 nov studiedag 2; kinderen zijn vrij...
 • vr 3 dec feest van Sint en VeegPieten...
 • do 23 kerstfeest...(uitvoering wordt nader bepaald)
 • vr 24 dec school tot 12.00uur...
 • ma 27 dec t/m vr 7 jan kerstvakantie...

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding