• Nieuwsbrief

Wat een feest...
nieuwsbrief

VraagtekenWist u dat?

 • het einde van het schooljaar nadert?
 • we in de toetsperiode zitten?
 • er ook afsluitende activiteiten geoefend worden?
 • er toch gewoon iedere dag strak lesgegeven wordt?
 • te laat komen ook in deze periode taboe is?

Een bijzondere dag...
Samen met mijn gezin heb ik een fantastische dag beleefd. Dat de St. Jozefschool feestjes kan organiseren, dat wisten we al. Maar het team, de kinderen en de OR hebben zichzelf weer overtroffen. De hele dag was één groot cadeau. Al die blije kinderen die een grote rol hadden. De pret was er natuurlijk 'al maanden' met ook in de voorbereiding de grote geheimhouding. Bij iedere ontmoeting die stralende blik van: 'wij hebben een geheim en jij weet dat niet'. Het repertoire: een Amsterdams lied en dat in ons prachtige Concertgebouw ten gehore mogen brengen, is werkelijk een feest ansich. Zo leuk om vanaf het podium dit te mogen aanschouwen en te beluisteren.
1 0d91d50e37b144a9bb8d9c8988875343 resized
Kleuters die vol bewondering achterom keken toen de Achtste Groepers 'LEEF' zongen. En natuurlijk het ontroerende Amsterdamse Grachten. Ik ben ook enorm verwend door van ieder leerjaar een heel treffend cadeau te mogen ontvangen. Oef.. ze weten best veel veel gekkigheid van mij:). O.a. een gemozaïekte spiegel (huh..kijk nooit in een spiegel) en een dienblad waar 'iedere kleuter een steentje' aan heeft bijgedragen, een receptenboek voor lekker eten, een handige kalender om te plannen, een wiebel-ligstoel voor Noordwijk (naast Amsterdam 'the place to be').
1 b7e74d11fe08412bbb456e83fdb66947
En dan het 'nieuwe school' lied: 'Dans nog één keer op de kasten'! Huh... kinderen dansen niet op tafels en stoelen en juffen en meesters al helemaal niet op kasten toch? Enfin... best grappig allemaal.
schilderij
Ik wil u graag nogmaals bedanken voor het gezellig samenzijn, de hartelijke woorden en het kleurrijke schilderij. we zullen elkaar zeker nog ontmoeten in de ochtend, op het eindfeest of tijdens wat 'vrijwillige' werkzaamheden volgend schooljaar. Klikt u ook graag nog even op Insta St. Jozef en wellicht zijn deze filmpjes nog een klik waard

Teamformatie volgend schooljaar...
We zijn erg blij u te kunnen vertellen dat we verwachten volgend schooljaar met een volledige bezetting te kunnen starten. Er waren (en zijn altijd) uitdagingen, want er zijn regelmatig personele ontwikkelingen en rond het einde van het schooljaar al helemaal. Er zijn teamleden die (kortdurend) afscheid nemen: één van de ondergetekende natuurlijk, de ene leerkracht zoekt een nieuwe uitdaging op een andere school of in een ander land, de ander is opgeleid en klaar voor het Amsterdamse onderwijs elders, weer een ander is verhuisd en iemand gaat dichterbij bij huis werken. En 3 juffen krijgen bevallingsverlof en zien we gedurende het jaar weer terug. Maar zoals gezegd: we verwachten dit allemaal te kunnen op - en vervangen. Want één juf komt terug van wereldreis! En collega's van andere scholen komen graag onze kant op! In een volgende nieuwsbrief delen we teamformatie met u en in de groepen met de kinderen. 

MR heeft ingestemd met het jaarrooster...
We kunnen het jaarrooster met u delen want de berekeningen (over één schooljaar en over 8 schooljaren) zijn gedaan en met instemming van de MR vastgesteld. We hopen tussentijds geen veranderingen meer te hoeven aanbrengen. Zet het rooster graag alvast in uw agenda. U treft de jaarplanning hier. Graag even naar onder scrollen.

Uitnodiging Picasso tentoonstelling...
Graag nodigen de kinderen en Art Teacher Julie Rookmaker u uit voor de grote Picasso tentoonstelling. Net als vorig jaar toen schilder Johannes Vermeer de kinderen tot inspiratie en de mooiste werken aanzette, heeft dit jaar Picasso z'n stempel weten te drukken op de creativiteit van de kinderen. In de uitnodiging leest u wanneer u, opa's en oma's, belangstellende kennissen en familie VAN HARTE WELKOM zijn. 

Open Amstellanddag...
Op de valreep willen we u nog informeren over de Open Amstellanddag op zondag 9 juni a.s., een prachtige route met veel locaties die open zijn voor publiek en (kinder)activiteiten. Onze imkervereniging, 'Bijenpark' Langs de Akker 1, Amstelveen, is nummer 50 op de route.
namens Imkervereniging Amstelland (afdeling van NBV), 
PR & Evenementen commissie www.nbvamstelland.nl

Nationale Buitenspeeldag op 12 juni...
Buitenspelen is belangrijk voor een stukje karakterontwikkeling: kinderen worden avontuurlijker, ze leren met tegenslag om te gaan, bouwen zelfvertrouwen op, en hun sociale vaardigheden worden versterkt. Al met al, buitenspelen draagt bij aan het kinds gevoel van geluk en welbevinden. Daarom nodigen we alle kinderen uit om elke dag buiten te spelen. En woensdag 12 juni kunnen we allemaal bij Speeltuin Goudestein lekker buitenspelen.

 • wanneer: wo 12 juni
 • hoe laat: 13.30u-16.30u
 • waar: Speeltuin Goudestein,
 • wie: iedereen van 1 tot 100 jaar

U leest er hier meer over.

Villa Randwijck bestaat al 10 jaar...
Het is alweer 10 jaar geleden dat Villa Randwijck is opgericht, een wijkcentrum voor en door de buurt. En dat wordt gevierd! Daarom treft u in hier een uitnodiging om het samen te vieren. 

agendaBelangrijke data...

 • wo 12 juni Kleuterfeest voor genodigden...
 • wo 12 juni Buitenspeeldag...
 • ma 17 jun t/m vr 21 juni week; kd zijn vrij...
 • ma 1 jul Keti Koti...
 • di 9 jul 15.30u-16.00u Picasso...
 • wo 10 jul 8.00u-9.30u / 12.30u-13.00u Picasso...
 • do 11 jul 8.00u-8.30u Picasso...
 • vr 12 jul school tot 12.30 i.v.m. eindfeest...
 • vr 12 jul Eindfeest 16.00u-20.00u...
 • vr 19 jul school tot 12.30...
 • ma 22 jul t/m vr 30 aug zomervakantie...
 • ma 2 sept start schooljaar 2024-2025...

Met een vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding