• Nieuwsbrief

op naar Kerst...
nieuwsbrief

VraagtekenWist u dat...

 • het Sintfeest geweldig was?
 • Sint, ondanks het natte pak, toch een fijne dag heeft gehad?
 • er 8 super gezellige Pieten waren?
 • er 4 Pieten op de St Jozef hebben gezeten?
 • iedereen op de juiste plaats stond bij de intocht?

En dan hier de 'Staatsiefoto'...
IMG 20221202 WA0003 

 Vandaag is het Paarse Vrijdag...
Op deze dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent en op wie je verliefd wordt. Door stil te staan bij Paarse Vrijdag dragen we eraan bij dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zichzelf kunnen zijn. Jezelf zijn is nog niet overal even vanzelfsprekend.
Paarse vrijdag
Soms mag het niet van de omgeving. Of soms denkt een kind zelf dat het niet mag. En daarin willen we als school het verschil maken. Kijk u maar eens op deze website voor informatie over lesactiviteiten op Paarse Vrijdag.

Tijdelijke afwezigheid Reina...
In verband met een operatieve ingreep aan mijn kaak ben ik wellicht in de laatste week van 2022 niet op school. Jammer want dat is nu juist een superfijne periode, waarin de kinderen volop genieten van de warme dagen van Kerst op hun school. En de ouders natuurlijk ook! En erg jammer omdat ik dan ook de onderlinge gezelligheid met het team ga missen. Wanneer het herstel het toelaat zal ik zeker proberen 'acte de presence' te geven bij de kerstviering. Harro zal natuurlijk alle honneurs met plezier waarnemen. 

Kerstprogramma St. Jozefschool...
Zoals u heeft kunnen lezen, bereiden de kinderen zich voor op mooie kerstweken. Ze oefenen al de liedjes. Hier zomaar wat titels wat het ruime kerstrepertoire dat de kinderen zingen. 'Wat een sterren'... 'Sjok, Sjok, Sjok'... 'De nacht leek heel gewoon'... 'Silent Night'... 'Kerstwensen'... 'Jingle Bell Rock'... 'Wij zijn de stoere herders'... 'Er is een kinderke'... 'We wish you a merry Christmas'... De kleuters mogen schitteren in het tableau vivant. Zij beelden het kerstverhaal uit. 'Blijde boodschap'... 'Oproep tot reizen'... 'Op reis'... 'Aankomst in de stal'... 'In de stal'... 'Fijne Kerst kindje is geboren'... U bent welkom in de ochtend wanneer uw kind optreedt! En voor de 'aandacht krijgen en stilte' gebruiken we op school dit stilteteken:
hand omhoog
Ziet u een hand in de lucht? Doet u dan graag mee. Dan is het snel stil. Hier leest u nog even de brief. Een datum is gewijzigd: de kerstkaarten komen op 16 dec mee naar huis i.p.v. de genoemde 12 dec.

Kerstprogramma St. Augustinuskerk...
Ook de kerk is een warme plek om met Kerst te vertoeven. Maar liefst veertig kinderen van onze school spelen mee in de kerstmusical op zondag 18 december om 14.30uur. (Tijd is vervroegd i.v.m. de WK finale).
Afbeelding2
Komt u graag met uw gezin genieten van het leuke spel, de mooie zang en het fijne verhaal. In de kerstweek zijn er veel vieringen in de St. Augustinuskerk. Kijkt u graag voor het programma hier!

GMR oproep aan ouders...
Wil jij meedenken over het beleid van de ASKO? Meld je dan aan als kandidaat voor de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (hierna: GMR). 
Wat doe je als GMR-lid?
In de GMR buig je je over bovenschoolse beslissingen en beleid van het schoolbestuur en je denkt en beslist mee over de verdeling van de financiële middelen. Je vergadert met het CvB en RvT van ASKO. Het CvB legt alle belangrijke besluiten voor instemming en/of advies voor aan de GMR. Je start in een bijzondere tijd:

 • landelijk een groot lerarentekort;
 • in februari nieuw ASKObestuur.

Dit vraagt wel wat van jou: ben je leergierig, heb je tijd om stukken te lezen en ben je 12 x pj ’s avonds beschikbaar, dan zien wij je aanmelding graag tegemoet. 
Wie kan zich verkiesbaar stellen?
Als kandidaat voor de oudergeleding moet je één of meerdere kinderen op een ASKO school hebben zitten, liefst nog een aantal jaren.
Vergaderingen
De GMR vergadert ongeveer 5 x pj met het CvB, meestal op dinsdagavond vanaf 20.00 uur. Als GMR bespreken wij op een aparte dag vooraf de ingestuurde stukken, een week ervoor vanaf 20:00 uur. Verder is tenminste 2x pj een vergadering met de RvT. De vergaderingen zijn via Teams.  
Aanmelden?
Ben je geïnteresseerd, stel je graag kandidaat tot za 31-12-2022. Op di 10-01-2023 is de uitslag bekend. Bij meerdere kandidaten volgen er verkiezingen waarbij de MR’en van de scholen stemrecht hebben. De uitslag wordt dan binnen 4-6 weken bekendgemaakt.  Voor vragen en/of aanmelding (incl. motivatie) stuur je een mail naar GMR.asko@askoscholen.nl t.a.v. Samir Lalami en o.v.v. GMR-verkiezingen. Meer over de GMR van de ASKO, inclusief de huidige leden, vind je hier.

agendaBelangrijke data...

 • do 22 dec school tot 12.30u...
 • do 22 dec kerstdiner 17.30u-18.30u...
 • zo 18 dec kerstmusical St. Augustinuskerk 14.30u...
 • vr 23 dec school tot 12.30u...
 • ma 26 dec t/m vr 6 jan Kerstvakantie...
 • vr 24 feb studiedag team; kd zijn vrij

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding