Opvang na school

De St. Jozefschool is verantwoordelijk voor het organiseren van naschoolse opvang voor de eigen kinderen en heeft gekozen voor het zogenaamde 'makelaarsmodel'. Dat betekent dat de organisatie is uitbesteed aan een aantal organisaties voor naschoolse opvang in de buurt. Hier onder ziet u met welke organisaties we samenwerken. U kunt direct bij hen terecht voor de eventuele plaatsing van uw kind.

Hiernaast werken we vanuit het stedelijk beleid samen met Talentmakelaar Dynamo. Deze instelling verzorgt naschoolse activiteiten op de Jozefschool in het kader van 'brede talentontwikkeling voor onze jeugd'.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Naschoolse opvang Mirakel

Naschoolse opvang ComaNanny Zuidas
Naschoolse opvang Octopus
Naschoolse opvang Hestia
Enjoy! Kinderopvang

Naschoolse opvang Mirakel

De buitenschoolse opvang (BSO) Mirakel Kalfjeslaan is gevestigd in de St. Jozefschool. De vestiging heeft vier horizontale groepen die naar leeftijd zijn ingedeeld. Tevens is daar voor de grotere kinderen Mirakel Next gevestigd. De kinderen in deze groep krijgen meer vrijheid en worden gestimuleerd naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid

De kinderen van de groepen 1 en 2 worden door onze pedagogisch medewerkers opgehaald bij de klassen, de grotere kinderen lopen zelf naar onze BSO.

Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook-, knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd. Daarnaast organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops aan zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens is het mogelijk dat de kinderen gehaald of gebracht worden van en naar de (sport)club en kunnen de kinderen een warme maaltijd krijgen van de Mirakelse Wonderpan.

Wij zijn 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend van einde schooltijd tot 18.30 uur. In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur. Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met onze afdeling plaatsing en planning 020 – 661 3035 of op bso.kalfjeslaan@kdvmirakel.nl.
 

 

 

Naschoolse opvang Octopus

Octopus biedt opvang aan schoolgaande kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er zijn vier groepen waarvan twee van 4 t/m 6 jarigen, een van 6 t/m 9 jarigen en een van 9 t/m 12 jarigen. Op iedere groep werken twee enthousiaste pedagogisch medewerkers per dag. Het accent ligt op thematisch werken volgens een vastgesteld plan en programma. Deze activiteiten zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase van de kinderen. De Octopus bevindt zich in een Brede school waardoor we gebruik kunnen maken van de faciliteiten van onder andere de school. Zo worden er bijvoorbeeld sport & spelactiviteiten georganiseerd in de gymzaal. Naast de sport & spelactiviteiten wordt de creativiteit van de kinderen gestimuleerd en organiseert het zeer betrokken team vele avontuurlijke en leeftijdsgerichte activiteiten en uitstapjes. Voornamelijk in de schoolvakanties staat het programma bol van de activiteiten. Uiteraard kan uw kind ook gewoon rustig een boekje lezen, na een inspannende schooldag. Kortom, bij Octopus valt heel wat plezier te beleven!

Naschoolse opvang Octopus is 52 weken per jaar geopend, van maandag tot en met vrijdag.
Op schooldagen van na schooltijd tot 18.30 uur en in de vakanties van 8.00 uu tot 18.30 uur.
Op de studiedagen van de St. Jozefschool zijn wij eveneens geopend vanaf 8.00 uur.

Wij zijn gevestigd aan de A.J. Ernststraat 132 te Amsterdam. Kinderen worden door onze leid(st)ers opgehaald bij de klassen en meegenomen naar de bus. De vestigingsmanager is Angelique van Ulft (interimmanager), Octopus: 020-6447599 Partou: 020-3986100 E-mail: kc.octopus@partou.nl Website:www.partou.nl.

 

Enjoy! Kinderopvang is inmiddels bij vele ouders bekend.

Al vijf jaar werkt Enjoy! met een vast en sterk team.
Iedereen heeft zijn of haar eigen specialisatie en achtergrond.
In het team zitten leerkrachten, remedial teachers, een kinderpsychologe, een verpleegkundige, een kunstenaar, een sportleraar, een pianiste en een kindertherapeut. Deze talenten worden gebruikt om de kinderen die bij ons komen te ondersteunen, begeleiden en verder te helpen in hun ontwikkeling. Bij Enjoy! zijn meer begeleiders per aantal kinderen dan het gebruikelijke minimum, dus is er extra tijd voor alle kinderen.

Ons doel is alle kinderen een veilig gevoel te geven, zodat ouders met een fijn gevoel hun kind(eren) bij ons achter laten. Enjoy! is niet alleen een opvang. Wij signaleren, observeren en gebruiken onze kennis en ervaring doorlopend.
Verder uniek bij Enjoy!:

  • Kinderen komen al in aanraking met de Engelse taal gedurende de lessen Art & English, gegeven door Corry Zwart;
  • Wij geven de kinderen de kans om in aanraking te komen met diverse sporten in onze sportcarrousel.
  • Aksana, onze pianojuf, heeft altijd tijd voor een proeflesje;
  • Kinderyoga met Yvonne Bosman

Voor meer informatie: www.enjoy-kinderopvang.nl

Op het gebied van leren biedt Enjoy! Learning ondersteuning.
Ook hier werk Enjoy! met een fantastisch team met eigen specialiteiten.
Enjoy! Learning begeleidt kinderen vanaf groep 1 tot in het laatste jaar van het voortgezet onderwijs. www.enjoy-learning.nl

Voor peutertjes hebben wij de liefste meester en juffen gevonden! Ciel, Roy, Yvonne (ja, van Olleke Bolleke) en Marloes zorgen van 8 tot 13 (of van 9 tot 12) voor uw peuter.
Voor meer informatie: www.enjoy-preschool.nl

U bent altijd welkom om een kijkje te nemen, een kop koffie te drinken en vragen te stellen. Voor meer informatie kunt u behalve te kijken op de verschillende websites ook bellen naar 020-5036424 of 06-14662070. Contactpersoon is eigenaresse Joy Ellen Bos (oud-leerkracht van de Piet Heinschool).


Terug naar boven