Meisjes groepen 8 landelijk!

30-06-2017

Den Haag, 24 juni 2017

Na de prachtige tweede plaats op het 'EK Meidenvoetbal' vorige week woensdag dachten we dat het avontuur over zou zijn. Maar toen kwam er onverwacht goed nieuws: het winnende team uit Noord kon voor de landelijke finales in Den Haag geen team op de been brengen, en dus kwamen ze bij ons uit. Onze meiden waren bereid om de hockeykampen even uit te stellen en wilden allemaal dolgraag mee om te voetballen tegen teams uit het hele land in het stadion van ADO. Guusje had helaas belangrijke hockeywedstrijden dus zij kon niet mee. Ons team werd aangevuld met de keepster uit Amsterdam Noord, omdat we graag iemand mee wilden die het ook echt had verdiend om er te staan. Wat een prachtig voorbeeld dat sport verbroedert: samen spelen voor de stad Amsterdam terwijl we ruim een week geleden nog tegenstanders waren. 

Vandaag was het dan zo ver, voor de derde keer in korte tijd kwam de bus aanrijden op de De Cuserstraat. Ook Nicolai en Timo waren aanwezig om ons aan te moedigen, wat een toppers! Gelukkig bleef het bij de regen die tot op dat moment viel, want de rest van de dag bleef het lekker droog, ideaal voetbalweer dus. Ondanks dat de dames op eigen initiatief een aantal keer getraind hadden, was de spanning in de bus voelbaar. Eenmaal aangekomen bij het Kyocera stadion kregen we opnieuw T-shirts uitgereikt om in te spelen. Deze keer mooi rood, met achterop een rugnummer en 'Amsterdam'. Zelf waren we uiteraard voorzien van de inmiddels bekende donkerblauwe rokjes (nee, ik niet hoor). Natuurlijk was mascotte Popper mee, en speciaal voor vandaag was ook Brownie, de knuffelhond van Rosalien meegekomen. Beiden werden ook in het rood, met eigen rugnummer, aangekleed. 

Het was inmiddels half 11 en we mochten samen met het team van de meiden tot 16 jaar verzamelen in de groengele spelerstunnel van ADO Den Haag. Wat een uniek moment, daar staan normaal gesproken alleen de Eredivisie spelers! Na de openingsceremonie begon het toernooi. Op veld 1 de categorie tot 12, en op veld 2 de categorie tot 16. Wij mochten meteen beginnen, en wel tegen de meiden uit de speelstad, Den Haag. Het was een spannende pot waarin elkaars kwaliteiten werden afgetast. Het was uiteindelijk een echte 'middenveldwedstrijd' zonder grote kansen. De wedstrijd eindige zoals deze begon: 0-0. Een verdiende stand, en het eerste punt op de landelijke finales was binnen!

De tweede wedstrijd speelden we tegen de provincie Gelderland. De hele wedstrijd heeft zich op de helft van de tegenstander afgespeeld, maar wat we ook deden, de bal wilde er niet in. Een geweldige keepster, de paal, van de lijn gehaald, het lukte maar niet. Waar tot nu bijna elk schot van ons raak was, haperde de doelpuntenmachine voorin. Een dus eindigde ook deze wedstrijd in de 'brilstand'. De dames waren zichtbaar teleurgesteld en op dat moment was de sfeer ook even wat minder. Gelukkig waren er inmiddels wel supporters voor ons naar de hofstad gekomen: de ouders van Evi, de ouders van Milou, de vader en broer van Florine, en de moeder, zus en broer van Rosalien. Ook kwamen de dames van de sportafdeling van de gemeente Amsterdam elke keer bij ons kijken.

Wedstrijd drie was tegen Utrecht. We gingen er weer vol tegenaan. Helaas bleek het echt niet mee te zitten vandaag, want na vijf minuten op de andere helft, was de eerste gevaarlijke situatie voor onze keepster Loïs meteen raak, 0-1. Ze raakte hierbij zelf geblesseerd waardoor Evi de keepershandschoenen weer mocht aantrekken. Onze meiden lieten de koppies een beetje hangen, waardoor we ook nog na een uitbraak van onze tegenstander de tweede tegengoal te verwerken kregen. Gelukkig werd hierna de rug gerecht en na een mooie assist van Rosalien was het Fien die met een hard schot de 1-2 op het scorebord zette. Er was jammer genoeg tekort tijd om nog een goal te maken, en dus werd de derde wedstrijd verloren.

Hierna speelden we tegen Eindhoven, een team met kleine meisjes met grote voetbalkwaliteiten. Het was een gelijkwaardige wedstrijd maar de gifbeker was nog niet leeg voor ons. Weer was de eerste kans van onze tegenstander meteen een doelpunt. Het bleef lang spannend en in de allerlaatste seconde schoot Evi, inmiddels weer in de spits, prachtig raak: 1-1! En wat een verschil met de eerste twee wedstrijden, want dit gelijkspel voelde als een overwinning.

De laatste wedstrijd speelden we tegen Rotterdam, een mooi affiche. Voor het eerst vandaag leken we aanvankelijk minder goed dan onze tegenstander, we werden namelijk meteen onder druk gezet en keepster Loïs kreeg het druk. Maar zoals vandaag alles omgekeerd leek te gaan, was dat ook nu het geval: wij kwamen bij onze eerste aanval op een mooie 1-0 door Evi. Ik zag de energie en vrolijkheid weer terugkomen in het team, en dit resulteerde al snel in de 2-0 van Rosalien. De vorm van de Zuid Cup en het EK was weer helemaal terug, en Evi mocht ook nog voor de derde treffer aantekenen. Wat een mooie afsluiter van het toernooi!

Er zat vandaag helaas niet meer in dan de vierde plek, maar laten we niet vergeten dat we het over de landelijke finales hebben. Ons derde toernooi en absoluut de kers op de taart van de afgelopen periode. De doelpunten vielen helaas iets minder makkelijk vandaag, maar toch stond ons team met Milou, Sanne, Felice & Florine op het middenveld en achterin als een huis, en hebben we slechts drie tegendoelpunten moeten incasseren. 

Al met al was het een prachtige dag, en de koek is nog steeds niet op: we kregen (dik verdiend) de fair play prijs en mooie medailles mee naar huis en wederom een goed gevulde goodiebag. Tenslotte staat ons binnenkort de volgende busreis te wachten: we hebben tickets gekregen voor het uitverkochte openingsduel van het EK Vrouwenvoetbal in het stadion van FC Utrecht! Op zondag 16 juli gaan we samen met de twee teams uit Noord naar Nederland - Noorwegen. Wat een mooi einde van het schooljaar en begin van de zomervakantie zal dat zijn.

Meiden, het was weer super vandaag!

Meester Niels.

Wees een bij / IJsland / Amsterdam: Florine, Felice, Fien, Rosalien, Evi, Milou, Sanne, Guusje (en Loïs).

 

Terug naar boven