Opening doeltjes

Opening doeltjes

20-06-2017

 

Het overhandigen van de schaar voor het doorknippen van het lint.

Gister, 19 juni, werden de doeltjes op het veldje feestelijk geopend. De Kinderraad heeft een jaar geleden de burgemeester van Amsterdam een brief gestuurd met het verzoek tot plaatsing van doeltjes. Via het stadsdeelkantoor en de inspanningen van mevrouw Cannoo en mevrouw Jongeling zijn in mei de doeltjes geplaatst en daar zijn we enorm blij mee. Zo'n plaatsing gaat niet zomaar. Het hele proces heeft zo'n jaar geduurd. Eerst moest het besproken worden bij de gemeente, daarna onderzocht of de bewoners in de omgeving er geen bezwaar tegen hadden, de risico's moesten worden ingeschat wat betreft hangplek-"gevaar" en tenslotte moest het juiste doeltje uitgekozen, besteld, geleverd en geplaatst worden. Zo hebben we geleerd dat besluitvorming in de politiek niet zomaar gaat en lang kan duren.

 

Meneer Slettenhaar neemt de penalty.

De Kinderraad, bestaande uit Max, Maud, Thomas, Fay, Charlotte, Koen, Vivien, Bernard hebben de openingsfestiviteiten zelf verzonnen en georganiseerd. Er ging een mail naar het stadsdeelkantoor om iedereen die er aan meegeholpen heeft uit te nodigen om bij de opening te komen. En daar werd ruim gehoor aangegeven. Zelfs lid van bestuur, meneer Slettenhaar, vond het een goed idee en hij mocht de doeltjes openen door het lint door te knippen en een penalty te nemen, die overigens keurig gestopt werd door Max. De doeltjes waren versierd, bloemen gekocht voor de gasten, een mooie bedanktkaart getekend, de ouderen uit het nabijgelegen zorgcentrum uitgenodigd en alle klassen vanaf groep 3 tot en met 8 mochten ook aanwezig zijn. Vivien nam het woord en heeft de gasten geinterviewd. Speciale gast was Luke, oud-leerlinge en initiatiefneemster, samen met haar zus Rifka, en zij heeft ook nog gesproken.

De opening werd afgesloten met een voetbalpartijtje tussen een afvaardiging van de a- en b-groepen. Eindstand 1-1. En als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen een ijsje.

Kinderraad hartelijk dank voor jullie actie, super goed gedaan.

 

De Kinderraad.

Mevrouw Cannoo was erg onder de indruk zoals u kunt lezen in onderstaand bericht:

Wat heb ik genoten van jullie, jullie schoolsfeer, de topper / voorzittende van de Kinderraad. En van de hele organisatie van dit kleine evenement. Verbazing en respect voor jullie professionaliteit gecombineerd met zo’n groot gemak en ontspannenheid. Wat een lieve kinderen ook. Het heeft me heel erg blij gemaakt.. En de bloemen staan te stralen!!!  Ik ga nadenken over een interessant en vrolijk politieke ‘teaser’ om de kinderraad mee kennis te laten maken. Het krijgt zeker vervolg. Tot ziens!! En dank de Kinderraad voor de gastvrijheid

Zonnige en blije groet, 

Anne Marie Cannoo 

Stafbureau Schoon & Heel stadsdeel Zuid

Gemeente Amsterdam

Terug naar boven