Pasen op de St. Jozefschool

12-04-2017

Een bijzonder Paasfeest op school, dat kun je wel weer zeggen. Groep 8 heeft kinderen van dagcentrum Nifterlake opgehaald om mee te gaan tijdens de Palmpaaswandeling. Juf Maaike heeft van te voren een leuke les gegeven aan groep 8 over de kinderen van Nifterlake. Samen iets ondernemen: leerlingen zonder handicap en kinderen met een handicap! Ook de kleuters genoten volop van hun mooie Palmpaasstok, die zij samen met leerlingen van de bovenbouw gemaakt hebben. Samenwerken: groot en klein!

 

Groep 5a startte de dag  met een Paascircuit waarbij we onder andere experimenten met eieren hebben gedaan. De kinderen hebben bijvoorbeeld een ei laten drijven en hebben ontdekt dat je een ei zomaar kapot kan knijpen. Hierna hebben we papieren Paaseieren gezocht op het grasveld. Hierbij was samenwerking erg belangrijk, omdat de kinderen van kleine stukjes ei één geheel moesten vormen. We sloten de ochtend af met een leuke film onder het genot van een lekker Paaseitje! juf Lois.

 

Groep 5b had de groepsopdracht een ongekookt ei 'in te pakken'. Aan het einde van de ochtend gooiden we alle eieren van het balkon om te kijken of ze heel bleven of kapot gingen. Resultaat: 3 nog hele - en 3 kapotte eieren. juf Rineke

 

Groep 6b en 8a deden Matzes en Matchen: in beide klassen kleurden de leerlingen 2 aan 2 een groot Paasei op papier. Dat papieren-ei werd doormidden geknipt. En gemixt met de andere groep. Iedere leerling had een half ei... Op het schoolplein moesten ze het ei zoeken dat erbij paste: een match dus! En de matzes? Die hebben ze lekker opgegeten terwijl gekeken werd naar een deel van Jesus Christ Superstar. En om 11.00uur genoten van de uitvoering van schoolgenoten van de Mattheüs Passion.

 

 

 

 

Terug naar boven