Stakingsdag 6 nov school dicht

31-10-2019

Beste ouders/verzorgers van de St Jozefschool,

 

Hierbij informeren we u dat de school dicht is op woensdag 6 november i.v.m. de staking! Onze leerkrachten geven gehoor aan de landelijke oproep van de bonden om te gaan staken. Ons bestuur, de ASKO, staat volledig achter deze staking. U leest hierover in de brief van onze bestuurder Dorien Nelisse.

 

Waarom is er een landelijke staking uitgeroepen? Vakbonden en werkgevers eisten voor de zomer al een noodpakket van ruim 420 miljoen euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Dit als eerste stap naar een brede investering in het hele onderwijs. Maar tijdens de algemene politieke beschouwingen werd duidelijk dat dit kabinet niets extra’s wil investeren in onderwijs. We hebben de investeringen echter keihard nodig om het lerarentekort aan te pakken. Op de Sint Jozefschool hebben we het tot nu toe goed kunnen regelen maar we maken ons ernstig zorgen over de toekomst. We hopen op begrip voor onze beslissing om de school op woensdag 6 november te sluiten.

 

Deelt u onze zorgen over het (toekomstig) onderwijs aan uw kinderen, laat dan ook graag van u horen.

  • U kunt dit doen door samen met uw kind(eren) èn met ons naar de manifestatie op de Dam te gaan. Leest u hierover in bijlage 3.
  • U kunt dit ook doen door persoonlijk een mailtje of twitterbericht te sturen aan Kamerleden die onderwijs in hun portefeuille hebben. In bijlage 4 kunt u zien wie dat zijn, wat zij vinden van extra investeringen in het onderwijs en hoe u hen een berichtje kunt sturen.
  • U kunt dit ook doen door het Zaans ouderinitiatief te steunen. U vindt daarvoor hier een linkje.

Kijkt u voor nog meer info naar dit ludieke filmpje: Lubach over het lerarentekort. Zet daarvoor het startpijltje op 13.30min.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het team

Jeanette Voogt en Reina Atteveld

directie

Terug naar boven