Zuid Cup

08-04-2019

Afgelopen woensdag hebben de groepen 6 en de groepen 8 deelgenomen aan de Zuid Cup. De Zuid Cup was dit jaar een groot succes. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit Amsterdam Zuid.

De meiden van groep 6 hadden dit toernooi genoeg speelsters om zelfs met 2 teams te kunnen spelen. De eerste wedstrijd kwamen de vele wissels goed van pas, want de tegenstander was er nog niet. Op deze manier konden de meiden alvast een wedstrijdje tegen elkaar spelen zodat de coaches de laatste puntjes op de i konden zetten. Deze wedstrijd werd op papier met 3-0 gewonnen. In de wedstrijden die volgden werd er voor elke meter gestreden. April deed wat het wilde. Ook door een fikse hagelbui lieten de meiden zich niet uit het veld slaan. Dit leidde soms tot vrijwillige wissels die kwamen schuilen onder de grote paraplu’s.

In de wedstrijden die daarna werd er 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Deze resultaten resulteerde in een halve finale plaats. De meiden van de Sint Jozef boden moedig tegenstand, maar de tegenstander bleek helaas net iets beter. Met opgeheven hoofd liepen de meiden van het veld. Helemaal toen bleek dan de meiden 3e waren geworden van het toernooi!

De jongens van groep 6 hadden voorafgaand aan het toernooi wat personele problemen. Een aantal jongens uit het team konden er helaas niet bij zijn. Gelukkig werden deze vrijgekomen plaatsen op het laatste moment nog opgevuld door andere sportievelingen. Op volle sterkte konden de jongens aan het toernooi beginnen. Er werd goed samengespeeld en er werden veel doelpunten gescoord. Een prachtige prestatie was natuurlijk een ruime overwinning van 5-0, maar ook zeker een zwaar bevochten 3-3 na met 0-3 achter te hebben gestaan. Ook met de veerkracht van dit team bleek het dus wel goed te zitten. Na de poulefase moesten er penalty’s worden genomen om uit te maken wie er op plek 2 in de poule zou eindigen. Dit deed de Sint Jozef uitstekend. Na een ereronde te hebben gelopen, kregen de jongens te horen dat er geen wedstrijd meer gespeeld hoefde te worden. Daarom hebben we met zijn allen besloten dat ook de jongens 3e zijn geworden van het toernooi.

De meiden van groep 8 hadden een groot team op de been getrommeld met meester Max (stagiair gym) als coach. Met deze grote groep waren ze begonnen aan de poulefase. Na 4 spannende wedstrijden kwamen ze in totaal op 7 punten. Deze 7 punten bracht ze tot de 2e plaats in de poule. Dit was helaas net niet voldoende was om door te gaan naar de halve finales. Echter waren de meiden enorm trots op hun prestatie en werden ze alleen maar enthousiaster toen ze hoorden dat het team van de jongens 7/8 wel door was naar de halve finale!

De jongens van groep 8 (plus 3 uit groep 7) hadden dit jaar een erg sterk team. Er werd goed gevoetbald onder leiding van juf Francoise. Na het behalen van de eerste plaats in de poule werd het in de halve finale een spannende strijd. Veel kansen, maar hij wilde er niet in.

Er waren strafschoppen nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Dit wonnen zij met koelbloedige penaltynemers en een katachtige keeper op doel. Ook in de finale moesten er bij een 1-1 eindstand strafschoppen worden genomen. In wederom een bloedstollende penaltyreeks kwamen onze jongens als sterkste uit de strijd. WINNAAR van de Zuid Cup!

De jongens hebben het gehele toernooi zeer sterk gespeeld en geen enkele wedstrijd verloren! Voor deze kampioenen krijgt het toernooi op woensdag 10 april alweer een vervolg. Op deze dag kunnen de jongens zich kwalificeren voor de finales in het Olympisch stadion. Wordt vervolgd.

Meester Sjoerd, meester Max en juf Françoise

Terug naar boven