Onderbouw

Bent u benieuwd waar de kinderen in de groepen aan werken en mee spelen? Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Kijkt u dan graag onder de knop van de groep. U kunt kiezen uit nieuws en uit het klassenboek. Veel plezier!

De groepen 1/2

Onze kleuterbouw bestaat momenteel uit 6 groepen, te weten de Zonnebloem, de Klaproos, de Tulp, de Margriet, de Bosviool en de Madelief. In maart ongeveer starten wij met de 7e kleutergroep de Krokus. De Krokus is een instroomgroep voor de 4 jarigen. Alle 6 kleutergroepen zijn heterogene groepen. Dit betekent dat er in iedere groep kinderen van 4, 5 en 6 jaar zitten. Alle groepen hebben dezelfde werkwijze (organisatie en thema’s) en dezelfde materialen in de groep. Veelal wordt er gestart met de kring. In de kring komen o.a. verhalen en lesjes aan bod. Daarna wordt er ‘zelfstandig gewerkt’. Op niveau wordt er een ‘werkje’ gemaakt. Dit kan zijn een knutselwerkje of werken met één van de ontwikkelingsmaterialen, een puzzel of spelen in de hoeken. Na het ‘werkje’ kiezen de kinderen met behulp van het keuzebord waar en met wie ze gaan spelen. Natuurlijk spelen we ook heel veel buiten, in de zandbak, met de fietsen en karren of in de speelzaal.

Wat wij heel belangrijk vinden, is dat onze kleuters in een vrolijke omgeving met elkaar spelen, gymmen, eten en drinken, feestvieren, lachen, huilen, knutselen, werkjes maken, lesjes volgen, en zo de eerste belangrijke stap zetten in hun schoolcarrière. Hier treft u een informatieboekje van het reilen en zeilen van de kleutergroepen aan.

 

Het Welkomstbericht 2018-2019 is uit. U kunt het bericht hier lezen.

Het Kwartaalbericht tot de herfstvakantie 2018 is uit. U kunt het bericht hier lezen.

Het Kwartaalbericht tot de kerstvakantie 2018 is uit. U kunt het bericht hier lezen.

Het Kwartaalbericht tot de meivakantie 2018 is uit. U kunt het bericht hier lezen.

 


Terug naar boven