Wij zijn een brede school, dus dat betekent dat er in het gebouw ook een voor- en naschoolse opvang gevestigd is.

Tussenschoolse Opvang...
Mirakel Jozef logo
De TSO wordt uitgevoerd door Mirakel. Zo is de mogelijkheid gecreëerd dat de kinderen 4 dagen in de week kunnen 'overblijven' en hoeft u als ouders niet uw kind(eren) tussen de middag op te halen. De leerkrachten lunchen met de kinderen en de Pedagogisch Medewerkers van Mirakel verzorgen de pleindienst van 30 minuten. Hier zijn voor u kosten aan verbonden. Voor het schooljaar 2023-2024 is dat vastgesteld op €90,00.


Voorschoolse Opvang...
cropped DynamoPeuters 4 1

De voorschoolse opvang wordt verzorgd door Dynamo die tevens bij ons in het gebouw gevestigd is. De voorschool in de St. Jozefschool, genaamd De Speelweide, is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De Speelweide biedt peuteropvang met een programma dat de ontwikkeling van elk kind extra stimuleert. Een mooie en veilige plek waar uw kind samen met andere kinderen kan spelen, leren en ontdekken. Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen, fantaseren en gezond eten. Dat vergroot hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor nu en later. Een vertrouwde omgeving met gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers. En het belangrijkste is het plezier van de kinderen, elke dag weer.

Peuters gaan beter voorbereid naar de basisschool.
Dynamo heeft voorscholen in Amsterdam en werkt nauw samen met de bijgelegen basisscholen. Kinderen hebben een fijne tijd op de voorschool en gaan beter voorbereid naar de basisschool. De voorschool (dus De Speelweide) en basisschool (dus de St. Jozefschool) werken hierin nauw samen. Zodat uw kind een goede start te maakt op de basisschool.

KINDERRIJK LOGO RGB roze2
Ook Kinderrijk biedt op de locatie Boechorststraat Voorschoolse Opvang aan. Met deze Voorschool heeft de St. Jozefschool ook een samenwerkingsverband. Wij hopen dan ook dat er veel kinderen naar de St. Jozefschool zullen komen. 

Op de campus van de Vrije Universiteit vindt u onze peuteropvang PO Boechorststraat. Deze locatie is gevestigd op het terrein van de Medische Faculteit. De lichte en ruime groepen grenzen allemaal aan een mooie groene natuurtuin, waar de kinderen volop spelen, ontdekken en experimenteren. In het atelier kunnen de kinderen de Picasso in zichzelf ontdekken door met diverse materialen aan de slag te gaan. Ook is er een grote centrale hal, met ruimte om lekker te spelen en te bewegen tijdens muziek-, dans- en beweegactiviteiten.

Zij bieden reguliere peuteropvang en peuteropvang met Voorschoolse Educatie (VE) aan. Spelenderwijs leren en ontwikkelen kinderen zich bij ons en bereiden ze de peuters voor op het basisonderwijs (waarvoor we ook een samenwerking hebben met de nabijgelegen St. Jozefschool). De twee VE-peutergroepen werken met het programma ‘Uk & Puk’ en met Logo3000, een hulpmiddel om de woordenschat van kinderen te vergroten. Plezier staat hierbij voorop! Kijkt u graag voor meer informatie hier.

Naschoolse opvang...
Mirakel Logo NEWSLARGELOGO
Mirakel biedt de Naschoolse Opvang aan op verschillende locaties in de buurt. Zo zijn er meerdere groepen in ons gebouw en hebben ze een sportieve Naschoolse bij Hockeyvereniging Pinoké. Kijkt u graag hier voor meer informatie.

LogotheForestSchool geenachtergrond donkergroeneletters
Naschoolse opvang bij The Forest School...

The Forest School heeft een missie: kinderen de wonderen van de natuur laten ervaren! 🌿 The Forest School is de plek in Nederland waar we kinderen (leeftijd 4-12), het hele jaar door, mee naar buiten genomen worden. Vissen, hutten bouwen, vuur maken, luisteren naar verhalen van verschillende natuurexperts zoals imkers, ecologen, bushcraft experts, etc. Zij geloven in de principes van discovery learning en free play. Ze zijn inmiddels bijna 2 jaar open in Amsterdam (Amsterdamse Bos). Het programma's in het kort:
Afterschool Forest Camp: een naschools programma in de natuur. Zij halen kinderen op uit school en samen met onze Forest Guides en natuur experts gaan ze op de grootste kleine avonturen en leren ze alles over de natuur.
Forest Holiday camps: weeklange kampen in de natuur gedurende schoolvakanties.
Forest Scholarship Program: hiermee sponsoren we kinderen die gratis kunnen deelnemen aan onze programma's, omdat ze dit financieel niet kunnen dragen (in overleg met leraren/basisschool directie).

 

Voor andere Naschoolse Opvang verwijzen wij u graag naar Google Maps voor aanbieders in de buurt van school of uw woonomgeving.