• Nieuwsbrief

Aanmelden AvondVierDaagse...  
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • de buitenlessen van de Schooltuinen weer gestart zijn?
 • onze school al wat jaartjes schooltuint bij de Amstel?
 • de kinderen er naar toe fietsen?
 • de individuele perceeltjes uitkijken op de molen?
 • de groepen 6 nu tuinieren?
 • zij in groep 7 gewoon doorgaan?
 • de kinderen na het oogsten ook volop 'gezond' kunnen koken?

PARRO 1681228865211 resized

1 Aprilgrap geslaagd...
Op zaterdag naar school: dat kan toch niet. Heerlijk dat er veel reacties binnenkwamen via de mail van oplettende ouders en in de app en Parro van ouders die logistieke problemen voorzagen en het maar belachelijk vonden. Heerlijk dat veel ouders 'meespeelden' met de 1 Aprilgrap. En op zaterdag waren natuurlijk enkele juffen op school. Zelfs de vakantiebus van juf Charlotte was op het schoolplein om onderdak te bieden aan ouders en kinderen die erin 'getrapt' waren. Zij konden dan ook een kopje koffie en wat lekkers erbij krijgen. En voor de kinderen: een kikkertraktatie, want het was tenslotte 1 April, kikker in je bil.
20230401 101328 resized

A4D 2023...
Inmiddels hebben zich al 214 kinderen ingeschreven voor 4 fantastische avonden wandelen in ons Amsterdamse Bos. Ieder jaar weer een hele belevenis, waar ze later met trots op terug kunnen kijken. A4D is ook meer dan wandelen alleen:)
2023 apr A4D 2
De kosten zijn €8,50. Dit bedrag wordt per kind geïnd via schoolkassa. Nog niet uw kind aangemeld? Dat kan dit jaar op 2 manieren (let op: bij meerdere inschrijvingen, per kind het formulier invullen):

Wij rekenen op veel wandelplezier. Vragen? Stel ze gerust via a4d.stjozef@gmail.com
Namens de OR Ton Duijn

Koningsspelen 2023...
Onderbouw (groepen 1/2)
De Koningsspelen voor de kleutergroepen vinden donderdagochtend 20 april op school plaats. De spelletjes zullen voornamelijk op het schoolplein gespeeld worden..

Middenbouw (groepen 3/4/5)
De Koningsspelen voor de middenbouw worden vrijdagochtend 21 april gehouden op de velden van FC Amsterdam. De groepen beginnen gewoon op school en lopen vanaf school naar de sportvelden toe.

Bovenbouw (groepen 6/7/8)
De bovenbouw groepen mogen vrijdagochtend 21 april naar het Olympisch Stadion voor een groots opgezette sportdag samen met andere scholen uit Amsterdam. De groepen beginnen gewoon op school en fietsen vanaf school naar het Olympisch Stadion toe.2023_apr_Koningsspelen.jpg

Bij elke bouw is de hulp van de ouders hard nodig om de Koningsspelen mogelijk te maken. Alvast bedankt voor het opgeven als hulp-ouder! We hopen natuurlijk dat de koning evenveel geniet als wij!

Schoolvoetbal...
Het meidenteam van groep 6A/B/C heeft zich geplaatst voor de Amsterdamse finale van het schoolvoetbal team! Ze waren de onverslagen poulewinnaar en hebben zich ook tijdens de kwartfinales van hun sterkste en sportiefste kant laten zien door geen wedstrijd uit handen te geven. Een team van 9 gezellige, hardwerkende meiden - sommigen met voetbalervaring en anderen niet - samen een team dat goed doorzet, mooi samenspeelt en goede kansen creëert die ze weten om te zetten tot lekker veel doelpunten!
2023 apr meidenvoetbal
Op 17 mei spelen Isabella, Nadin, Pleun, Emily, Elin, Pleun, Aimée, Jackie en Magalie de Amsterdamse Finale. Mochten ze dat winnen dan gaan ze door naar de regionale finale. Wat er ook zal gebeuren, ze zijn nu al zo blij en mogen met recht trots zijn op hun prestatie!
Groetjes van een trotse coach en moeder, Lindsay Pronk

En...
De St Jozefschool heeft deze editie van het KNVB schoolvoetbaltoernooi met een record aantal teams meegedaan. Afgelopen schooljaar werd het toernooi bij de jongens 7/8 door de St. Jozef gewonnen, dus de verwachtingen waren hooggespannen. De teams waarin de kinderen uit gr 5 en gr 7 speelden moesten het veelal opnemen tegen kinderen uit een groep hoger. Deelname dit jaar staat dan ook in het teken van de voorbereiding op volgend jaar. Twee teams zijn ondanks een gedeeld eerste plaats in de poule op doelsaldo of onderling resultaat uitgeschakeld. Zoals hier gezegd gaan de meisjes op woensdag 17 mei proberen om kampioen van Amsterdam te worden.
meester Sjoerd

The Leader in Me: 7 gewoonten...
Het afgelopen schooljaar zijn de leerkrachten op de St. Jozef getraind in de 7 gewoonten. Door het lesgeven hierin maken we de kinderen bewust dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Dit doen we onder andere door kinderen leiderschapsrollen te geven, door ze een eigen planning te laten maken, d.m.v. coöperatieve spelvormen, etc. Handig om in de opvoeding ook van 'the Seven Habits van Steven Covey' (wie heeft 't niet gelezen tenslotte?) gebruik van te maken.  
2023 apr LIM gewoonten
We bereiken hiermee dat kinderen zich niet meer verschuilen achter het gedrag van anderen en doordachter hun eigen keuzes gaan maken. 

Burgerschapsvorming...
Een klein onderdeel van onze vorming Burgerschap is het jaarlijkse bezoek aan Dagcentrum Nifterlake. Op Nifterlake brengen kinderen met meervoudige beperkingen hun dag door. Met Palmpasen kunnen onze achtste groepers mooi deze kinderen meenemen in de palmpaasoptocht. Gr 8 krijgt dan normaliter eerst rolstoelduwles en daarna gaan ze gezamenlijk op pad. Maar helaas: het regende te hard. Dus het alternatief was een bezoek brengen. Lees graag het verslag: 
Omdat het regende konden we de palmpaastocht niet lopen met de kinderen van Nifterlake. We hebben toen aangeboden om liedjes te komen zingen. Dat werd een echt optreden met ‘in de maneschijn’, ‘olifantje in het bos’ en het vrolijke ‘Lente is weer in het land’. Vervolgens mochten we even in de snoozle-ruimte, in de gymzaal en kijken naar het zwembad. ‘Onze' kinderen brachten de kinderen in rolstoel terug naar de afdeling en gingen ook in gesprek met 2 kinderen die konden praten. Praten doen de meeste kinderen van Nifterlake met een computertje; zij wijzen dan plaatjes aan die het woord uitspreken. We waren onder de indruk, en ook enthousiast en blij door deze ontmoeting.

Paasontbijt...
Vrolijk Pasen startte met een heerlijk voor elkaar klaargemaakt paasontbijtje.
2023 apr paasontbijtdoos 1
Trots liepen ze de school binnen met versierde schoenendozen.

Invitation workshop 'reading aloud' for children of non-Dutch speaking parents...
Dear Parents,
We have enjoyed they National Reading to your Children Days at school; you might have read the newsletter and found out about the importance of reading to your children. We know reading to your children stimulates language development tremendously. For that reason, we are very happy that the community centre Villa Randwijck (https://villarandwijck.nl/) offers workshops ‘Reading Aloud’ to children of non-Dutch speaking parents, to help them improve their Dutch vocabulary, syntax, meaning, and language in general even more. The reading hour is given by volunteers who work for Villa Randwijck. Your child is eligible for this workshop and we would therefore like to invite you to register your child for this workshop.

What: workshop Reading to Children of non-Dutch speaking parents
For whom: children of groups 3 and 4 of the St. Jozefschool
Where: Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, 1181 AT Amstelveen
When: Tuesdays
What time: 15.00-15.45
Start: 16, 23 &30 mei / 6, 13, 20 & 27 juni / 4 & 11 juli
Costs: €25,00

You can register via email: welkom@villarandwijck.nl. There is limited space, based on a first come first served basis.
On behalf of Nicole Bodewes (Villa Randwijck)
Kind regards,
Harro Rooijendijk and Reina Atteveld

Talententent programma meivakantie en meer...
In de bijlage treft u het nieuwe programma van de Talententent. Leuke activiteiten en voor ieder wat wils:)

Verkeerseducatie...
U had nog een filmpje tegoed over de bijeenkomst verkeerseducatie. U treft het in deze link.

Vier mei concert en onze groepen 8...
Op donderdag 4 mei 2023 organiseert het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum weer het 4 mei herdenkingsconcert in de naast onze school gelegen St. Augustinuskerk. Het thema van dit concert is ‘Dat doe je gewoon’. Tijdens het herdenkingsconcert wordt klassieke koormuziek afgewisseld met gesproken teksten; hoe gewone mensen tot ongewone daden in staat zijn. Het hoofdprogramma is het Requiem van Fauré naast het prachtige Abide with me van W. Monk en Hear my prayer van F. Mendelssohn-Bartholdy.
Afbeelding1
Leerlingen van het Keizer Karel College lezen de verbindende teksten voor en leerlingen van onze groepen 8 hebben, speciaal voor dit concert, tien schilderingen gemaakt van ca.3m lang als impressie bij de verschillende verhalen. Deze schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.
Afbeelding4
De St. Augustinuskerk is vanaf 19.30 uur open, zodat bezoekers de gelegenheid hebben om de Nationale Herdenking op de Dam op een groot scherm in de kerk te volgen. Het concert start om 20.45u en duurt tot 21.45u. Toegangsprijs voor het concert is €10,- inclusief een programmaboekje en een herdenkingskaars. Een twintigtal gastzangers uit de regio versterkt het koor. Tevens werken mee aan het programma de solisten Merel van Geest (sopraan), Tim Maas (bariton), Tony Rous (viool) en Chris Bossano (orgel). Het geheel staat onder leiding van Frank de Ruyter, die op 12 april j.l. aan onze groepen 8 een gastcollege gaf over het thema van het 4 mei herdenkingsconcert.
Afbeelding2
Na afloop van het concert wordt gecollecteerd voor ‘Mee-eten op afstand’, boodschappen voor mensen met een beperkt inkomen; een van de activiteiten van Caritas Amstelland. Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld en kan worden gestort op NL51 RABO 0351801162 t.n.v. RK Par. Inst. Charitas.Wij bevelen het concert van harte aan. Het is inmiddels een prachtige traditie geworden, waarbij muziek en woord in harmonie goed doorklinken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en (bij voorkeur) te reserveren via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com
Richard Nieuwenhuizen (ex-ouder van school)
Trotse tenor van het koor

agendaBelangrijke data...

 • do 20 apr Koningsspelen kleuters...
 • vr 21 apr Koningsspelen 3 t/m 8...
 • ma 24 apr t/m vr 5 mei meivakantie...
 • do 4 mei Vier Mei concert St Augustinuskerk...
 • do 18 mei Hemelvaart...
 • vr 19 mei vrije dag...
 • ma 29 mei 2e Pinksterdag...
 • di 30 mei studiedag team; kd zijn vrij...
 • ma 19 jun t/m vr 23 jun junivakantie...
 • vr 30 jun (1 jul) Keti Koti...
 • ma 10 jul gr 8 musical voor genodigden...
 • woe 12 jul gr 8 musical voor genodigden...
 • vr 14 jul Eindfeest...
 • ma 24 jul t/m vr 1 sept zomervakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding