• Nieuwsbrief

vele belangrijke zaken...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • wij veel aan natuureducatie doen? 
 • de kleuters o.a. jaarlijks meedoen met de bomenschool?
 • alle groepen intekenen op lessen van de NME?
 • NME staat voor Natuur en Milieu Educatie?
 • het aanbod heel rijk is? 
 • u ook natuureducatie kunt geven?
 • natuurmomnumenten ouder-kindactiviteiten aanmoedigen?
 • wij geloven dat 'jong geleerd-oud gedaan' is?

Even voorstellen...
Beste ouders,
Middels deze weg wil ik mij alvast voorstellen. Mijn naam is Jitsui Boonekamp en ik ben 42 jaar. Ik ben getrouwd met Roy en samen hebben wij twee kinderen (Yuan 12 en Tess 10) en een hond. In mijn vrije tijd kook ik graag en ben ik het liefst samen met familie of vrienden van lekker eten aan het genieten. Ook gaan we graag op reis, met onze camper op avontuur door Europa. 
2024 apr adjunct directeur Jitsui Boonekamp 2
Met heel veel plezier werk ik al ruim 20 jaar in het onderwijs. Van onderwijs gaat mijn hart sneller kloppen. Leraar zijn is een prachtig en divers vak. Als schoolleider vind ik het belangrijk om te zorgen dat de leraren focus kunnen hebben op hun vak, zodat zij voor onze kinderen het best mogelijke onderwijs verzorgen. Jullie als ouders zijn onze onmisbare partners. Ik heb heel veel zin om volgend jaar, samen met Harro, adjunct-schoolleider te mogen zijn op de mooie Sint Jozefschool. Tot dan,
Jitsui

Kleuterfeest voor genodigden...
Het kleuterfeest van de oudste kleuters vindt plaats op woensdag 12 juni om 15.00uur. Dit feest is alleen voor genodigden; dat zijn de ouders van de kinderen die optreden. Vanwege het karakter van het feest zijn er geen broertjes en zusjes welkom. Alle aandacht gaat namelijk alleen naar de dansers die optreden. Goed hè?

Vier mei en verhalen...
In de groepen 8 staat in deze periode de herdenking en de verhalen uit WOII centraal. De Anne Frankkrant wordt samen gelezen; de kinderen werken aan banieren voor het lokale Herdenkingsconcert op 4 mei  in de Augustinuskerk (EN). Dit concert wordt ieder jaar massaal bezocht. Dit jaar staat in het teken van 'Kinderen in de oorlog'.  Daarnaast gaan de groepen 8 naar onze drie adoptiemonumenten: ‘Oorlogsmonument Amstelveen’, ‘Nooit meer teruggekomen’ en ‘Nationaal Dachau monument’. Het zijn twee bijzondere plekken in Amstelveen en het Dachaumonument in het Amsterdamse Bos. Erg indrukwekkend en dichtbij huis. Groep 8b gaat naar het Dachaumonument en de groepen 8a en 8c naar die op de Amsterdamseweg. De groepen zingen daar het lied ‘Stel je voor’ en dragen (zelfgemaakte) gedichten voor met als thema ‘Kinderen in de oorlog’. Alle kinderen nemen een eigen bloem mee (mag ook uit de tuin) en deze leggen ze, samen met een lint, bij het monument. We vinden het fijn als u ook meekomt en met ons mede-herdenkt. De groepen vertrekken donderdag 25ste om 14.00uur met de fiets van school. Alle kinderen krijgen dit 4 en 5 mei-speldje om ieder jaar op 4 en 5 mei op te spelden. Meer informatie over herdenken met kinderen, leest u hier. 
2024 apr 4 mei speldje copy
Bijzondere gedichten door leerlingen van groep 8...
Een oorlog meemaken is niet fijn  
dat begrijp ik wel  
Overal hoor je bommen  
En schoten  
Je hoort overal mensen gillen 
En huilen 
Je bent altijd bang  
Je voelt je niet veilig 
Je bent echt niet blij  
Je bent zelfs boos 
Het is heel erg 

Leven in de oorlog 
We zien er allemaal hetzelfde uit. 
Dezelfde pyjama’s, geen haar. 
Waarom heeft hij moeten proberen te ontsnappen. 
Een douche is toch niet eng? 
Je wordt verschoond. 
Niet vermoord. 
Morgen is het mijn beurt om te douchen. 
Eindelijk schoon. 
Vandaag is het mijn beurt om te douchen. 
Maar waarom is er zoveel stoom? 
Wanneer komt het water nou? 
Deze douche maakt me niet schoon het maakt me slaperig. 

Financiën...
Op 3 april heeft u een brief van ons bestuur ontvangen met de financiële situatie als onderwerp. De boodschap in de brief heeft betrekking op alle scholen binnen ASKO en ook daarbuiten. Ondanks deze mededeling willen wij inzichtelijk maken welke invloed de situatie heeft op het reilen en zeilen op onze school. Een logisch hierop volgende interventie, die we al langere tijd open hebben gehouden, is het samenvoegen van de huidige groepen 3 tot twee groepen 4. Met deze samenvoeging besparen we de kosten van een fulltime leerkracht. Er worden verder geen andere groepen samengevoegd. Elke school beschikt over een eigen begroting die gebaseerd is op de eigen leerlingen en subsidies. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor deze begroting. Wij kunnen advies inwinnen bij de financieel adviseur, maar zolang wij binnen onze begroting blijven maken wij onze eigen weloverwogen keuzes in het belang van onze leerlingen. Wij zijn op dit moment bezig met de formatie voor volgend jaar en de begroting laat het toe dat we voldoende leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel kunnen behouden. U kunt er dus vanuit gaan dat we op dezelfde wijze het onderwijs kunnen verzorgen zoals u van ons gewend bent. 

Heeft u een onderwijsbevoegdheid...
Wij zijn een grote school met veel ouders die van alles kunnen en weten. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat er een aantal ouders is die lang of kort geleden de PABO heeft gedaan waarvan wij niet op de hoogte zijn. We merken allemaal dat, ondanks het feit dat wij voldoende personeel hebben op de St. Jozef, bij ziekte het al snel lastig is om een juf of meester voor de groep te vinden. Daarom bij deze de oproep aan de ouders van onze school die bevoegd zijn om les te geven op een basisschool én bereid zijn om bij te springen als de nood aan de man is zich aan te melden bij Harro of Reina. Leuk verzoek toch?

Staat van het Onderwijs...
Afgelopen woensdag heeft de inspectie de jaarlijkse 'Staat van het Onderwijs' gepubliceerd. U heeft het direct gemerkt in de media: VK1, Parool, VK 2. Nederland scoort wederom minder goed. Voor uw beeld: onze school behaalt de wettelijke gestelde normen op alle kernvakken. En wij werken met hoge verwachting toe naar nog scherpere ambitiedoelen. Dit schooljaar en volgend jaar staat -zoals u al eerder las-  het didactisch handelen centraal door het professionaliseringstraject Wijze Lessen. Leest u hier graag alle bouwstenen van de Wijze Lessen.

Zaterdag 27 april Koningsdag Villa Randwijck...
Dit jaar wordt Koningsdag natuurlijk weer gevierd in Randwijck! Zoek je spullen maar bij elkaar om deze te verkopen tijdens de inmiddels bekende Vrijmarkt op het plein bij Villa Randwijck. Van tevoren je plaats afplakken mag! De Vrijmarkt is 's middags van 13.00-17.00 uur. Voor de allerkleinsten en de iets grotere zijn er twee springkussens. Oudere kinderen kunnen van 14.00-16.00 uur weer in grote ballen proberen over het water te lopen. Dit kost €2 voor 5 minuten. Het buurtcafé De Villa is open van 13.00-17.00 uur. Bij slecht weer wordt Koningsdag in Villa Randwijck gevierd. Kijk u voor de leuke poster graag hier.
tijd: 13.00 - 17.00 uur
waar: Villa Randwijck
Info: welkom@villarandwijck.nl | 06-2042 0989

Berichtje van de leerplicht, oef...
Beste samenwerkingspartners,
Met oog op de komende meivakantie, informeer ik je graag over onze actie ‘Luxeverzuim meivakantie 2024’.  Vanaf donderdag 25 april 2024 tot en met vrijdag 26 april 2024 kun je vermoedelijk luxeverzuim bij ons melden via ons algemene, centrale emailadres leerplicht@amsterdam.nl óf door te bellen naar ons algemene nummer 020-2518010. Als je tijdig meldt, zorgen we ervoor dat de deurbezoeken nog onder schooltijd worden uitgevoerd om vast te stellen of de leerlingen wel of niet thuis zijn. Hoe het precies werkt, kun je lezen in de meegestuurde brief waarbij ook de procedure uitgelegd is. Ook heb ik ter informatie een schema over de regels ‘vakantieverlof’ en ‘verlof wegens gewichtige omstandigheden’ toegevoegd. Heb je vragen over deze actie, bel of mail mij dan gerust.
Met vriendelijke groet, Desiree Kelderman
Leerplichtambtenaar Team Noord/Centrum/Zuid, Onderwijs

Natuurmonumenten...
Met kinderen de natuur in, genieten en bewustwording creëren? Velen gingen u voor. Klik u eens graag hier voor mooie 'natuurlijke' initiatieven om de natuur in ons land te ondersteunen. De egels komen uit hun winterslaap, dus kunnen een steuntje in de stekelige rug gebruiken. Om de vogelstand in de tuinen te vergroten, klikt u ook gezellig op de link. Veel plezier met deze gezinsactiviteiten!

Kinderziektes app...
We ontvangen weleens wat berichtjes over kinderen die een kinderziekte onder de leden hebben. We controleren dan of we hiervoor meldingsplicht hebben richting GGD. Daarvoor hebben we het protocol van de RIVM. Er is nu een handige app, waarin we snel de informatie kunnen lezen en instructies krijgen om te handelen. Wellicht ook een interessante app voor u. KIDDI-app    http://kiddi.rivm.nl
Talententent
Talententent in de meivakantie...
In de meivakantie is er in Amsterdam Zuid weer van alles te doen. Leuk om uw kinderen te laten participeren. Kijkt u hier graag voor het programma.

agendaBelangrijke data...

  • do 25 apr Koningsspelen kleuters; iedereen in oranje
  • vr 26 apr Koningsspelen 3 t/m 8; iedereen in oranje...
  • ma 29 apr t/m vr 10 mei Meivakantie...
  • vr 17 mei studiedag team; kd zijn vrij... 
  • di 21 mei studiedag team; kd zijn vrij..
  • woe 12 juni Kleuterfeest voor genodigden...
  • ma 17 jun t/m vr 21 juni week; kd zijn vrij...

   

Met een vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding