• Nieuwsbrief

buurtinitiatieven --> straks graag stemmen...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • er gestemd mag worden op twee belangrijke buurtinitiatieven?
 • wij graag willen dat u dat doet?
 • onze kinderen heel blij zullen worden van een prachtig voetbalveldje?
 • onze kinderen blij zullen worden van een atletiekbaan om te rennen?
 • onze kinderen blij zullen worden om samen met onze buren te knutselen?
 • onze buren blij zullen worden om samen met onze kinderen te knutselen?
 • er in de periode 23 okt t/m 6 nov gestemd kan worden?
 • u deze site graag in de gaten kunt houden https://buurtbudgetzuid.amsterdam.nl/buitenveldertwest/ ?

Ouders die in Buitenveldert wonen, we hebben jullie stem heel hard nodig...
Samen met het Woonzorgcentrum Buitenveldert wil school een knutselproject starten dat de verbinding tussen Jong en Oud blijvend tot stand brengt. Daartoe is er een plan opgesteld en wij hopen dat iedereen ons plan zal steunen. Leest u graag de flyer over het plan en hoe u kunt stemmen. 
20231020 105403 resized

Ouders die in Buitenveldert wonen, we hebben jullie stem heel hard nodig...
Naast onze school ligt een veld met twee goaltjes. Dit veld wordt intensief gebruikt tijdens en na schooltijd door de schoolkinderen en de buurtkinderen. Door dit intensieve gebruik is het een grote zandvlakte geworden met veel kuilen en hobbels wat na een regenbui een grote modderpoel wordt. 
voetbalveld
Vanuit de ouderraad is daarom een plan ingediend voor het plaatsen van een duurzaam en gebruiksvriendelijk kunstgras sportveld met sintelbaan. Via de gemeente Amsterdam is dit jaar een buurtbudget subsidie beschikbaar van 100.000 euro die de kosten voor dit kunstgras speelvelden sintelbaan kunnen dekken. Dit buurtbudget wordt verdeeld op basis van democratische stemmen van alle bewoners binnen Buitenveldert West. Op 20 oktober ontvangen alle bewoners uit Buitenveldert West een stemkaart met code. Stemmen jullie allemaal op ons plan voor het kunstgras sportveldje met sintelbaan? Zie hier een 3D-animatievideo van het ontwerp: https://vimeo.com/834767532/5e2df49566
Barend van Leeuwen, Ouderraad

Mijnrapportfolio...
Met ingang van dit schooljaar starten wij met MijnRapportfolio. Dit zal het traditionele rapport met alleen woordbeoordelingen en cijfers vervangen. MijnRapportfolio is een instrument dat leerling, leerkracht en ouders op een heldere en grafisch aantrekkelijke manier, inzicht biedt in de persoonlijke ontwikkeling van een kind, gedurende zijn of haar volledige basisschoolloopbaan. Het is een combinatie van een rapport en een portfolio, waarin naast de ontwikkeling op vakinhoudelijk gebied ook de ontwikkeling van talenten, leerstijlen en sociale vaardigheden kan worden gevolgd. Waarom deze verandering? Wij vinden vanuit onze visie op onderwijs het eigenaarschap van de kinderen erg belangrijk. Door de invoering van MijnRapportfolio kunnen we de kinderen nog meer betrekken bij het eigen leerproces. Daarnaast sluit het aan bij The Leader in me, waar wij vorig schooljaar met de kinderen mee zijn gestart. Leest u hier graag verder. De inlog heeft u inmiddels ontvangen. Gisteren is MijnRaportfolio gepubliceerd. Al een kijkje kunnen nemen?

Klimaatmars 12 november...
Soms is een wandeling voor onze aarde in het belang van onze kinderen.
aarde tekening 1
Phineas en Benjamin uit de Bosviool hebben deze tekening gemaakt ter illustratie.

The Leader in Me...
Na de vakantie staan de Seven Habits weer centraal. We besteden daar dan extra aandacht aan. We starten uiteraard met gewoonte 1: Wees proactief. Daarmee bedoelen we: maak je eigen keuzes, denk voor jezelf, wacht niet af! Kinderen leren verantwoordelijk te handelen ten opzichte van hun omgeving. Ze leren hun eigen mogelijkheden te ontdekken.
2023 proactief
We leren ze nadenken over de keuzes die ze maken, zijn aanspreekbaar en kunnen verantwoordelijk zijn voor de resultaten en consequenties. Ze begrijpen dan dat elke keuze ook invloed heeft op anderen. Ik ben proactief... dus ik raap even de jas op die onder de kapstok ligt. Ik doe iets omdat ik dat wil en weet dat het goed is. Ik zorg zelf voor mijn spullen. Hier kunt u thuis ook aandacht aan besteden. Als uw kind bv. ineens uit zichzelf de vaatwasser uit gaat ruimen, dan weet u dat u het goed gedaan heeft en dat uw kind het heeft begrepen….:)
juf Karolijne van de Zonnebloem

Verzoek parkeren in de straat...
Wij verzoeken alle ouders met (bak)fietsen om die voortaan te parkeren op de plaats waar we sinds enkele dagen in de ochtend deze pylonen neerzetten. Gewoon netjes op een rijtje...
20231020 071843 resized
De pylonen staan er om tegen te gaan dat op de stoep auto's neergezet worden. De Kalfjeslaan heeft een beperkt aantal officiële parkeerplekken. En de stoep is dat niet. Het stoort enorm dat hier iedere ochtend dezelfde auto's geparkeerd staan die voor onveiligheid zorgen. Dus graag veel (bak)fietsen daar op die stoepen parkeren. Zo maken we de Kalfjeslaan zelf wat veiliger in de spitstijden. Scheelt ons ook weer in de ochtend 'een werkje'. 
20231020 071916 resized
Eerste Nationale KinderTheaterWeek...
Van 18 tot en met 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. Rondom de geplande voorstellingen zullen er die week tal van verrassingen en activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd. Kijkt u graag hier voor informatie.
Dit kun je doen rondom het Luxor Theater in Rotterdam

Initiatief voor duurzaamheid...
Wellicht is dit initiatief  'koop en verkoop kinderspullen' interessant voor u. FamFam is dé persoonlijke marktplaats voor tweedehands kinderspullen in de buurt. Net live in Amstelveen, dus start direct en volledig gratis met het verkopen van speelgoed, kinderkleding, kinderboeken, de babyuitzet & meer in jouw buurt. Kinderspullen uitwisselen was nog nooit zo makkelijk, veilig en leuk! Lokaal, dus gewoon even ophalen. Met elkaar stappen zetten voor een betere wereld. https://famfam.nl/regio/amstelveen

Inschrijven herfstactiviteiten Talententent...
In de link treft u de informatie en aanmeldprocedure voor activiteiten in Amsterdam Zuid in de herfstvakantie.

Zin in een naschoolse in het Bos...
Dan treft u in de link NL en EN een prachtig aanbod om uw kinderen iedere dag lekker in de natuur te laten ravotten en veel te laten leren over de natuur. Ons Amsterdamse Bos leent zich daar prima voor!

Eerste periode zit erop...
We danken ons team hartelijk voor de inzet in de eerste volle periode. Er is door de kinderen veel plezier gemaakt en veel geleerd! Het één kan niet zonder het ander. 

Fijne herfstvakantie...
Het team wenst u en uw kinderen een hele fijne vakantie toe. Nu al weer zin om op school te komen omdat het groen ons schoolplein zal verduurzamen:)
1A4909DD4CA194E7941692149521959B paddestoel

agendaBelangrijke data...

 • ma 23 okt t/m vr 27 okt herfstvakantie...
 • ma 23 okt t/m ma 6 nov stemmen voor het buurtbudget... 
 • vr 17 nov t/m ma 27 nov Crash Course voor zij-instromers...
 • di 5 dec Sintfeest...
 • woe 6 dec studiedag 2; kd zijn vrij...
 • vr 8 dec Paarse vrijdag; iedereen in paars...
 • do 21 dec school tot 12.30u...
 • do 21 dec kerstdiner...
 • vr 22 dec school tot 12.30u...
 • ma 25 dec t/m vr 5 jan kerstvakantie...
 • ma 8 jan school start weer...

Met een vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding