• Nieuwsbrief

laatste schooldag...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

  • wij terugkijken op een goed maar bewogen jaar?
  • wij 7 mijlslaarzen euh gewoonten doorleefd hebben?
  • Harro en ik het team onwijs dankbaar zijn?
  • het team de taak met zichtbaar plezier heeft volbracht?
  • de vakantie zo lekker in het ritme van de school past?

Schoolfoto van 't jaar...
met als titel: Koningsdag beleving
PARRO 1682008821521 resized 1

Wat hebben ze volgend jaar nodig...
Op dit moment staat het ritueel 'afscheid nemen' centraal. Het hoort in het sociaal-emotioneel 'gezond opgroeien' erbij. Het mag de kinderen niet onthouden worden! We zeggen dag tegen de juf en meester; we voelen ons er misschien wat verdrietig onder; we maken onze spullen schoon en ruimen op. We stoffen letterlijk het jaar (het plezier, de lastige momenten, het samenwerken etc.) van ons af. Ook wordt er in sommige groepen afscheid genomen van vrienden / klasgenoten. Er verhuizen best wat families. Naar het buitenland (Spanje, Barçelona, Frankfurt, Bali) of gewoon naar een andere plaats (Weesp). Jammer en zij zullen gemist worden. We wensen de kinderen veel geluk en leuke nieuwe klasgenoten. Wij hebben feestelijk afscheid genomen van meester Rogier, juf Madelon en juf Tessa. Voor het nieuwe schooljaar is het fijn als de kinderen bij aanvang deze attributen meenemen. En dat hoort dan weer bij het ritueel 'nieuwe start maken'.

Druk bezochte Vermeer tentoonstelling....
Veel ouders en kinderen hebben de Vermeer tentoonstelling bezocht. Wat scoort de 'Oude Meester'!
20230711 074301 resized
Inzoomen op alleen het schenken uit de melkkan. Het blijft je bij:) Met dank aan Julie, onze Art Teacher.

Worden afgevoerd...
Na de vakantie voeren we wederom wat Chromebooks af. Mailt u Vicky maar als u er een wilt à €30,00.

Eindfeest...
Een gezellig Eindfeest geheel verzorgd door het 'Dream Team' OR.
2023 jul DT OR
Wij bedanken jullie hartelijk voor de organisatie, de sfeer, de inzet van de medische 'groepsapp en bezetting EHBO post',
2023 jul Lyam en Storm
het vele sjouwwerk, het opruimen, de inzet van het BBQteam, de silent Disco, het podium optreden van de kinderen, het weer en de bescheiden 'After Party'. Wanneer het DT versterking kan gebruiken, plaatsen we volgend jaar graag een oproep in deze Nieuwsbrief. 

Twee groepen 8 van school...
Onze oudste kinderen hebben 't erop zitten. Zij hebben vorige week twee fantastische musicals opgevoerd.
2023 jul Musical lied papa
En hebben een weekje eerder vakantie dan de rest van de school. Trots zijn alle juffen en meesters dat zij wederom deze groepen met een goed gevoel richting het Voortgezet Onderwijs kunnen laten gaan.
20230710 195547 resized
We wensen Evi, Samuel, Niek, Milan, Koen, Teije, Nathan, Caitlin, Floortje, Benthe, Diyeco, Mark, Laurens, Anne-Sophie, Roos, Josephine, Andrew, Vincent, Daan, Noga, Owen, Floris, Jack, Elvira, Gijs, Olivia, Waldemar,
20230710 200231 resized 1
Filippa, Roos, Roef, Derrick, Eva, Alex, Shou, James, Milou, Noah, Loïs, Viktor, Siebe,
20230712 200414 resized
Diede, Olivier, Sven, Sophie, Valentijn, Feline, Dean, Jayden, Francine, Mannes, Jacob, Sofia en Céline een supervakantie en een super start op hun nieuwe school. Dat het ook voor de ouders een afscheid betekent, kunt u hier lezen in treffende  de column van Aaf Brandt Corstius.

MR kandidaat...
Het nieuwe lid van de oudergeleding van de MR is geworden Jacco Jacobs. We danken hartelijke beide kandidaten voor hun aanmelding. In het nieuwe jaar is de MR op volle sterkte met ook een nieuw lid (juf Steffie) namens het team. 

Another invitation workshop 'reading aloud' for children of non-Dutch speaking parents...
Dear Parents,
We have enjoyed they National Reading to your Children Days at school; you might have read the newsletter and found out about the importance of reading to your children. We know reading to your children stimulates language development tremendously. For that reason, we are very happy that the community centre Villa Randwijck (https://villarandwijck.nl/) offers workshops ‘Reading Aloud’ to children of non-Dutch speaking parents, to help them improve their Dutch vocabulary, syntax, meaning, and language in general even more. The reading hour is given by volunteers who work for Villa Randwijck. Your child is eligible for this workshop and we would therefore like to invite you to register your child for this workshop.

What: workshop Reading to Children of non-Dutch speaking parents
For whom: children of groups 3 and 4 of the St. Jozefschool
Where: Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, 1181 AT Amstelveen
When: Tuesdays for a period of 7 times
What time: 15.00-15.45
Starts: 19th September and 31st of October
Costs: €2,50 each time

You can register via email: welkom@villarandwijck.nl. There is limited space, based on a first come first served basis.
On behalf of Nicole Bodewes (Villa Randwijck)
Kind regards,
Harro Rooijendijk and Reina Atteveld
 

Verzoek kastje oppimpen...
Welke knutselgrage ouder vindt het leuk om het kastje van gr 3a op te pimpen? Juf Susanne informeert u graag over de door haar gewenste kleurstelling en stijl.
2023 jul kastje oppimpen
Talententent. Amsterdam Zuid...
In de flyer leest u weer activiteiten die georganiseerd worden voor kinderen in de zomervakantie.

Jeugd Fonds...
logo jeugd fonds
Beste ouder/verzorger,
Wil jouw kind graag sporten of een zwemdiploma halen? Toneelspelen, dansen of een muziekinstrument bespelen? Maar zijn de lessen of de contributie te duur? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam helpt graag mee! Het Jeugdfonds betaalt het lesgeld voor sport en cultuur voor kinderen tot en met 17 jaar. Kinderen uit gezinnen waar er weinig geld is. Het is vanaf nu mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor het schooljaar van 2023-2024. Dit kan voor cultuur (dans, muziek, toneel, beeldend) én sport tegelijkertijd! Wil je gebruik maken van deze regeling, lees hieronder hoe. Een geldige Stadspas? Doe dan zelf een aanvraag voor jouw kind(eren). Dit kan via de website van het Jeugdfonds. Klik hier om de aanvraag te starten. Geen Stadspas? Maar lukt het niet om de sport en/of cultuur lessen te betalen? Doe dan een aanvraag via een tussenpersoon/intermediair. Dit is: de juf, meester, zorgcoördinator bij ons op school, een maatschappelijk werker, onze Ouder- & Kindadviseur of via Stichting SINA. Weet jij niet bij wie je terecht kan om je te helpen met een aanvraag? Neem dan contact op met de backoffice van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. Contactgegevens backoffice: Amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl of via 06-21373196 
Hoogte bedrag Sport & Cultuur
Vanaf komend schooljaar wordt per kind maximaal vergoed:
Sport: €350,-
Cultuur: €480,-
Het is mogelijk gedurende het gehele schooljaar door in te stromen en een vergoeding aan te vragen. Maar na 1 maart wordt het maximale bedrag gehalveerd. Klik hier voor de spelregels
Zwemdiploma halen?
Het Jeugdfonds vergoedt ook zwemlessen per zwemdiploma (A, B, C). Hiervoor kan je het hele jaar door een aanvraag doen. Succes en maak er weer een sportief & cultureel jaar van!

Omdenken wordt nog belangrijker...
2023 jul omdenken vakantie

Fijne vakantie...
Wij willen u ook graag weer eens bedanken voor het vertrouwen om dit schooljaar het onderwijs aan uw kind(eren) te mogen verzorgen. Alle teamleden hebben zich er iedere dag met veel aandacht en professionaliteit voor ingezet. Het team wenst u een heerlijke vakantie toe.
2023 jul vakantie schoolbord

agendaBelangrijke data...

  • ma 24 jul t/m vr 1 sept zomervakantie...
  • ma 24 jul t/m vr 1 sept verplicht genieten...
  • ma 4 sept iedereen weer stipt om 8.30u in de les...

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding