• Nieuwsbrief

Kerst en fijne vakantie...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • Kerst op de Jozefschool traditioneel warm was?
 • na Covid weer de Kerstviering in de kerk was?
 • wij sinds 3 jaar weer met de hele school samen een viering hadden?
 • dit heel bijzonder voelde? 

PARRO 1671780498098
Kerstviering...
De kerstviering in de Augustinuskerk was erg bijzonder en mooi. Alle kinderen genoten van het kerstverhaal uitgevoerd door hun eigen schoolgenoten. De kinderen van groep 6 hebben het fantastisch gedaan! Zij waren het orkest, het koor, de toneelspelers en de vertellers. Met heel veel dank aan de St. Augustinuskerk waar wij wederom te gast mochten zijn.
IMG-20221222-WA0015_resized.jpg
CliniClowns...
Het goede doel van de jaarlijkse kerstactie was dit jaar de CliniClowns. Een fantastische groep mensen die kinderen in het ziekenhuis en demente ouderen in het verpleeghuis kunnen laten lachen. En dat met minimale expressie en een simpel rood neusje. De opbrengst is gestegen naar €3275,50. Dat is prachtig en we verwachten nog dat er voor 82 geleverde pakjes kerstkaarten / kerstknutsels wordt afgerekend. Kinderen, wij en de CliniClowns zijn benieuwd.
PARRO 1671783064674

Duo-directeurschap...
Met veel plezier kondigen wij aan dat de schoolleiding van de St. Jozefschool een wijziging heeft ondergaan. In plaats van een directeur en een adjunct zal voor de komende anderhalf jaar de schoolleiding bestaan uit een duo-directeurschap. Harro is benoemd tot directeur door de bestuurder van de ASKO. Waarom en hoe is dit tot stand gekomen? Op verzoek van het bestuur heeft Reina haar werkzaamheden als auditor uitgebreid met de projectleiding hiervan voor 5 Amsterdamse besturen (117 scholen). Dit houdt in dat zij zich daar één dag in de week mee bezighoudt. Een interessante opdracht maar door Reina niet wenselijk geacht in combinatie met eindverantwoordelijkheid voor een school. Daarom hebben zij en Harro het bestuur het verzoek gedaan voor duo-schoolleiding. Vanuit ASKO is hier positief op gereageerd en is een externe opdracht gegeven een schoolprofiel op te stellen. Dit is tot stand gekomen met medewerking van team, MR en Reina. Harro heeft een assessment gedaan. Schoolprofiel, assessement en gesprek met bestuurder hebben geleid tot de benoeming en duo-directeurschap. Van Harte Gefeliciteerd Harro!
PARRO 1671692507928
'Leren vanuit spel' is in de huishoek steeds weer de kerstboom optuigen...

Leader in me...
Wij zijn als school inmiddels anderhalf jaar bezig met de schoolontwikkling Leader in Me. The Leader in Me is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en is gebaseerd op de zeven gewoonten van Steven Covey. Heel kort samengevat biedt deze ontwikkeling ons een gemeenschapplijke taal waarmee we effectiever kunnen communiceren en handelen. Vanaf januari zal dit ook in de school steeds meer zichtbaar en hoorbaar zijn en zullen de leerkrachten u informeren over waar zij mee bezig zijn in de klas van uw kind. Vorig jaar zijn wij als team veel bezig geweest om ons de zeven gewoonten en de bijhorende taal eigen te maken en dit schooljaar doen we dat met de kinderen. Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest met een eerste kennismaking met de zeven gewoonten en vanaf januari gaan we ons met alle groepen tegelijk drie weken lang richten op gewoonte 1, wees proactief. Na deze drie weken houden we ons drie weken bezig met gewoonte 2 en zo door totdat alle zeven gewoonten voorbij zijn gekomen. Het zou zomaar kunnen dat uw kind met specifieke opdrachten, begrippen of inzichten thuis komt die passen bij een van de zeven gewoonten. Wees proactief en vraag er vooral naar! Voor meer informatie over The Leader in Me bij ons op school verwijzen wij u graag naar onze speciale Leader in Me-pagina op onze website. 
20221222 090534

Onze MR...
De Medezeggenschapsraad bevraagt en denkt mee met de directie van de school over het beleid, lopende zaken en urgente kwesties. De MR bestaat uit leerkrachten en ouders. Heeft u vragen over keuzes van de directie, over praktische zaken of heeft u suggesties voor verbetering? Dan bent u bij de ouders die zitting hebben in de MR aan het goede adres. Zij zijn bereikbaar via stjozef.mr@askoscholen.nl. De ouderleden zijn Annika Meurs (vz), Ester Toffoletto en Joost Zonneveld. Zij beantwoorden jullie ideeën en vragen met alle plezier.   
PARRO 1671776299068

Kerstgroet... 
Het team wenst u en uw geliefden fijne kerstdagen toe en een goede start van 2023.

agendaBelangrijke data...

 • ma 26 dec t/m vr 6 jan Kerstvakantie...
 • vr 27 jan rapport gr 8...
 • do 2 feb rapport gr 2 t/m 7...
 • ma 6 feb t/m vr 10 feb rapportgespr...
 • ma 6 feb t/m vr 10 feb adviesgespr gr 8...
 • di 7 feb kd vrij om 12.30u...
 • vr 10 feb kd vrij om 12.30u...
 • woe 15 feb Carnaval...
 • vr 24 feb studiedag team; kd zijn vrij...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding