• Nieuwsbrief

o.a. studiedag gaat door...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • Nederland binnenkort het NPO gaat inrichten?
 • NPO staat voor Nationaal Onderwijs Plan?
 • hierin de gelden voor de periode van de lockdown een invulling gaan krijgen?
 • hiervoor menukaarten gemaakt worden door de PO raad?
 • de scholen natuurlijk niet zomaar met allerlei externe (dure) bureautjes willen gaan samenwerken?
 • de scholen wel wat zien studenten PABO en zij-instromers?
 • zo deze gelden toekomstbestendig ingezet kunnen worden?
 • dit vervolgd wordt?

Studiedag 1 april...
De studiedag van 1 april gaat door als studiedag. Dat betekent dat de kinderen donderdag vrij zijn. Wij hopen dat u in de gelegenheid bent er een fijn lang weekend van te maken, zoals het ook bedoeld was. Wat staat voor de teamleden op het programma: we gaan aan de gang met het onderwerp: rouw-educatie voor kinderen, het kleuterteam gaat verder met onderwijs aan het Jonge Kind. Onze studiedag zal wederom via Teams verlopen.  

20210326 111433

Pasen op school...
Dit jaar geen Palmpaasstokken voor alle kinderen. Maar wel....55 Palmpaasstokken voor het Woonzorgcentrum Buitenveldert. U ziet dat twee kleutergroepen die even langsbrachten en in de plantenbakken gezet hebben. Zo konden onze buren, de bewoners van het Zorgcentrum even genieten van de langslopende kinderen, de mooie stokken en de liedjes. De medewerkers van het Zorgcentrum nemen de stokken mee naar binnen en delen ze uit aan de bewoners. In de groepen wordt op woensdag aandacht besteed aan de Paasviering. Iedere groep geeft daar een eigen invulling aan. Er worden verhalen van Pasen voorgelezen en er zijn activiteiten bijvoorbeeld een circuit, eieren zoeken/schilderen, eiertikwedstrijd. Ook is er wederom de mogelijkheid om de prachtige filmpjes over Pasen te bekijken: https://www.zapp.nl/programmas/verhalen-met-de-zandtovenaar/gemist. En natuurlijk is er ook iets lekker te eten: matzes, boter en suiker. Eén groot chocolade ei voor ieder kind en een zak eitjes om uit te delen.
20210326 111457


Tentoonstelling boekendozen...
lees graag verder
20210326 073618

St. Jozefdag...
Altijd weer een gezellige dag op school. Met even aandacht voor Sint Jozef, wat extra muziek en een lekkere traktatie. In vele groepen werd het Schoollied nog eens uit volle borst gezongen. We hebben daar wat leuke opnames van;). De ouders van de betreffende groepen kunnen dat meekijken via Parro. 

Crash Course...
In de afgelopen periode (19 mrt tot vandaag) hebben wij wederom een Crash Course gefaciliteerd. Wellicht weet u het nog wel: het traject van HBO/WO opgeleide mannen en vrouwen die liever in het onderwijs willen werken en een versneld traject als zij-instromer kunnen doorlopen. Negen geïnteresseerden hebben de training van 'Het Schoolbureau' gevolgd en bij ons 3 dagen geoefend (natuurlijk met mondkapjes en de andere maatregeling in acht nemend) en hun assessment gedaan. Leuk hoor om te zien wie vanuit andere beroepen het onderwijs wil komen versterken. Nou ja later dan.... want de kandidaten die door mogen, moeten nog eerst een leerwerktraject (3 mnd) en wederom een assessment afleggen voor zij daadwerkelijk als zij-instromer op een basisschool mogen starten èn tegelijktijd de PABOopleiding mogen doen.

Boekendozen...
20210326 073146In de hal bij het podium is er vandaag en maandag een speciale tentoonstelling. Een tentoonstelling boekendozen! Deze dozen zijn gemaakt door kinderen van de groepen 8 voor hun schoolgenoten. Zo is boekbeleving en even verdwijnen in een fantastisch verhaal van een andere orde dan enkel een boekverslag maken. Want bij ieder boek zijn spulletjes verzameld die van betekenis zijn in het boek. 20210326 073243Voor de kinderen die een boek al gelezen hebben kan dit een herkenning betekenen en anders nieuwsgierigheid opleveren. In het deksel van de doos zit een samenvatting (in de meeste gevallen) en het boek staat er bij. Wat een geweldige werkvorm! Geniet u even mee?
20210326 073435

Thuiskweekboompje...
Eeder heeft u al kunnen lezen over het initiatief van de gemeente Amstelveen om alle kinderen op Amstelveense (haha èn één Amsterdamse) scholen een thuiskweekboompje te schenken, zodat Amstelveen (èn Amsterdam) nog groener wordt. Tevens draagt het bij aan de duurzaamheids-ecucatie en natuureducatie van onze kinderen. In de groepen zal er aandacht besteed worden aan dit project, want er zijn ook wat lessen aan gekoppeld. De kinderen mogen dat (eigen) boompje zelf verzorgen, kweken, (ver)planten en laten groeien. Alle kinderen ontvangen een flyer met de instructie voor hun boom, een boompje, nou ja babyboompje dus.
flyer thuiskweekboompjes Helpt u uw kind? Zo leren zij veel en dragen wij met elkaar bij aan een duurzame omgeving. In de flyer staan suggesties als u bij meerdere boompjes in het gezin geen plekje in de tuin overhoudt. Ze kunnen dan eerst 2 jaar verzorgd worden in een pot en dan bij oma, de buren, kennissen geplant worden. De boompjes worden begin april geleverd.

Waarom deze actie?
We willen meer bomen in de stad. Bomen zorgen voor minder wind in de winter en voor schaduw in de zomer. Bomen vangen regenwater op en door de verdamping in de zomer is het onder een boom soms wel een paar graden koeler. Op straat, in parken en straks langs de A9 zorgt de gemeente voor groen. Hoewel, in oktober hebben leerlingen van drie basisscholen al een kwekerij ingericht waar de komende jaren kleine boompjes uitgroeien tot bomen van wel drie tot vijf meter hoog die dan naar hun definitieve plek verhuizen. Deze 'Bomenschool Amstelveen' wordt twee keer per jaar door groepen kinderen onderhouden. Maar in 'particulier groen' is ook nog heel veel plek voor meer bomen. De pandemie blijkt nu ineens van een obstakel een kans; de boomfeestdag, traditioneel in maart, is al twee keer afgelast maar deze thuiskweekboompjes uitdelen kan helemaal corona-proof. 

De uitgereikte boompjes zijn van tien soorten, allemaal inheems en gekozen om hun ecologische waarde. Als bijen op de eerste mooie dag de kast uit vliegen dan is er, als het goed is, nog voldoende honing aanwezig maar wel behoefte aan eiwit. Dat halen bijen uit het stuifmeel van de hazelaar en iets later van de wilg. Die hazelaar zorgt ook nog eens, in het najaar, voor nootjes waar veel kleine zoogdieren van genieten. 

In de hoogzomer, als de voorjaarsbloeiers klaar zijn en de najaarsbloemen er nog niet zijn, zorgt de winterlinde voor nectar. De eik is, als hij volwassen is, bijna een ecosysteem op zich. De rupsen die zich aan de eik tegoed doen zijn voedsel voor veel vogels en de rupsen die zich tot nachtvlinder ontwikkelen prooi voor vleermuizen. En zo heeft ieder van die tien soorten wel wát.

De soorten zijn: vuilboom (ook zo'n midden-in-de-zomer bloeier), haagbeuk, veldesdoorn, eik, berk, hazelaar, meidoorn (pas op, die prikt), lijsterbes (de naam zegt het al), gele kornoelje en winterlinde (die, vreemd genoeg, láter bloeit dan de zomerlinde).
Als je maar een klein tuintje hebt dan kun je beter een hazelaar, gele kornoelje of meidoorn mee naar huis nemen dan een eik of berk.

Nog een boekendoos...
20210326 073536 copy copy

 

Fijne Pasen...
Het team wenst u een heel fijne Pasen toe.

agenda

 • za 27 mrt Mattheus Passion 20.00u stream:  hier 
 • woe 31 mrt: paasviering...
 • do 1 apr: studiedag team; kinderen zijn vrij...
 • vr 2 apr: Goede Vrijdag...
 • ma 5 apr: Tweede Paasdag...
 • di 6 apr: weer naar school...

 

Met vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding