• Nieuwsflits

kerstmusical St Augustinuskerk...
nieuwsflits

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • de kleuters allemaal naar het van Goghmuseum gaan / zijn geweest?
 • zij zo al vroeg kennismaken met onze rijke kunstgeschiedenis?
 • het in het museum van de toeristen altijd veel bekijks oplevert?
 • het fijn is dat museumbezoek jaarlijks in ons curriculum zit?

 van Gogh

Ouderbijdrage...
U heeft inmiddels een betaalverzoek ontvangen voor de ouderbijdrage. Wat fijn dat al 58% van de ouders hieraan heeft voldaan. Zo kan de ouderraad de facturen van o.a. schoolreisje en de aankomende feesten Sint en Kerst bekostigen. Ook de eerste factuur van Mirakel voor de overblijf kan nu voldaan worden. Leest u hier nog even graag waaraan de ouderbijdrage en de TSO bijdrage besteed worden. Morgen gaat een eerste herinnering uit via de mail en kunt u hierop reageren door op het betaalverzoek te klikken. Met dank!

Berichtje vanuit de St Augustinuskerk...
Afbeelding1
Aanstaande zondag 30 oktober om 10:30 vindt de gezinsviering over het verhaal van Jezus en Zacheüs plaats in de Augustinuskerk. We luisteren naar het verhaal en kinderkoor Prima Voce zingt een mooi lied over Zacheüs en andere toepasselijke liederen. Alle kinderen kunnen tijdens de kindernevendienst knutselen rondom het thema en de allerkleinsten kunnen op ieder moment naar de parochiezaal waar een bevlogen groep medewerkers klaar staat voor de kinderen om te spelen en knutselen. Graag tot zondag om 10:30!

Kerstmusical...
Op 18 december om 16:00 wordt in de Augustinuskerk de kerstmusical uitgevoerd. Natuurlijk bent u ook dan van harte welkom om te komen kijken en luisteren, maar…alle kinderen vanaf 5 jaar kunnen ook actief hieraan meedoen samen met het kinderkoor Prima Voce! In de weken voorafgaand repeteren we traditionele en ook onbekendere kerstliederen en wie waar op het toneel staat. Ook is er voor iedereen een mooi kostuum zodat Jozef, Maria, de engelen, koningen, herders en soldaten er prachtig uit zien. Zie deze flyer.
Afbeelding2
De repetities vinden plaats op de volgende data:
Vanaf 15 november; iedere dinsdag van 17-18
Zondag 11 december van 16-18
Zaterdag 17 december van 16-18

Aanmelden kan tot 11 november bij de dirigent van het kinderkoor, Lizette Bertelsmann,
via 06-21 22 57 10 of mail@lizettebertelsmann.nl
Kosten bedragen €12,50 per kind.

Hartelijke groeten van
Kinderkoor Prima Voce en Lizette Bertelsmann-van Rooij, Mmus - violiste en muziekdocente

Verkeersveiligheid rondom school...
Dat is door de locatie van de school de laatste decennia een dingetje. In de ochtend is het druk en in de middag is het druk. Veelal door ons eigen (parkeer)gedrag. Enerzijds willen we de kinderen leren uit te kijken en te oefenen een goede verkeersdeelnemer te worden. En anderzijds weten we dat het voor kinderen nog moeilijk is in te schatten wat een andere verkeersdeelnemer van plan is. De gewone verkeersafspraken zijn overigens zeer helpend als ze nageleefd worden. We gaan de komende periode strakker observeren hoe het gaat in de ochtend en de middag. Ook zoeken we contact met handhaving en Amsterdam om het fietspad achter de school te laten veranderen in een voetpad. Graag ieders medewerking voor veiligheid voor alle kinderen.  Het hielp vandaag zeker niet dat agenten in de politieauto ook juist op dat moment van het pad gebruik maakten! Foei!

Herfst...
Het weer werkt nog onvoldoende mee, maar dat weerhoudt kleuters er niet van om te onderzoeken!
PARRO 1666939069073 resized
Nieuwsgierig zijn is belangrijk! Lekker proactief.

agendaBelangrijke data...

 • vr 2 dec Sinterklaasviering...
 • di 6 dec start school 9.30u...
 • woe 7 dec studiedag team; kd zijn vrij...
 • do 22 dec school tot 12.30u...
 • do 22 dec kerstdiner 17.30u-18.30u...
 • vr 23 dec school tot 12.30u...
 • ma 26 dec t/m vr 6 jan Kerstvakantie...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding