• Nieuwsbrief

aanmelden A4D... extra schooldag...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • we in de paasperiode zitten?
 • de jongste kinderen hard gewerkt hebben aan mooie Palmpaasstokken?
 • gr 8a ze schenken aan de bewoners van WoonZorgCenrum Buitenveldert?
 • gr 8b ze schenken aan de jongeren van Dagcentrum Nifterlake?
 • u via de Parro op de hoogte gehouden wordt van de paasactiviteiten?
 • de wereldreligie Christendom ook nu is ingepland?
 • de kinderen zo veel te weten komen over deze bijzondere tijd in het Christendom?

20230331 113257 resized

Programmeren in gr 8...
De afgelopen 3 weken hebben de leerlingen van groep 8 geprogrammeerd met de programmeertaal Scratch. Iedere leerling heeft in 3 lessen mooie programma’s gemaakt:  

 • een spel waarbij het ruimteschip monsters moest ontwijken...
 • een doolhofspel waarbij je de vliegende vleermuis moest ontwijken en waarbij je iemand moest redden...  
 • patronen van verschillende bloemen getekend met mooie kleuren...  

Vandaag stond ‘Creativiteit… tekenen maar!’ op het programma. Er zit veel in programmeren, aan bod is gekomen: 
Assenstelsel, coördinaten, hoeken, graden, herhaal-lussen, als-dan statements, hoe een computer een kleur ‘maakt’, variabelen, decompositie en nog veel meer! Vraag uw kind er maar eens naar. 
2023 mrt programmeren
Waarom is programmeren belangrijk? Niet omdat je in groep 8 al programmeurs wilt opleiden. Wel omdat je er van leert in stappen te denken. In dat opzicht heeft het veel weg van Technic Lego, dat is immers ook een stappenplan dat je uitvoert! Ook is samenwerken van belang: niet meteen meester Niels vragen maar overleg met je buurman, zoek zaken uit. Heel veel dingen in onze dagelijkse wereld zijn geprogrammeerd, wat dacht je van de stoplichten op de Amstelveenseweg? Waarom staan de lichten van de hoofdweg langer op groen dan die van de zijweg? Is dat toeval?? 

En, minstens zo belangrijk, omdat programmeren klassikaal is aangeboden, komen alle leerlingen er mee in aanraking. Dus ook kinderen die dit vanuit huis anders niet mee zouden krijgen. En het is ook niet typisch voor jongens.. soms zelfs in tegendeel! Meisjes werken vaak wat netter, lezen wat nauwkeuriger; iets dat zeer belangrijk is bij het uitvoeren van stappenplannen!  
Meer weten? Zie www.POprogrammeren.nl 
Groeten meester Niels 

Inschrijven AvondVierDaagse 2023...
Van 8 tot en met 11 mei wordt dit jaar de Avondvierdaagse gelopen. Traditioneel doet de Sint Jozefschool daaraan mee. Vorig jaar liepen er maar liefst 300 kinderen van onze school mee, fantastisch! Kinderen kunnen kiezen voor de 5km (start circa 18.00u) of de 10km (start circa 17.45u). Start en finish is in Amsterdamse Bos, op het grasveld tegenover het kleine zwembad. De kosten bedragen EUR 8,50 per kind en zullen middels een betaalverzoek via de schoolkassa worden verstuurd.
2023 mrt A4D tweede mooiste foto
Aanmelden kan dit jaar op 2 manieren (let op: bij meerdere inschrijvingen, per kind het formulier invullen):

Wij rekenen op veel kinderen van de Sint Jozefschool. Vragen? Stel ze gerust via a4d.stjozef@gmail.com
Namens de OR Ton Duijn

Ouderbijeenkomst verkeer...
Vorige week heeft de ouderbijeenkomst 'verkeer' plaatsgevonden. Omdat dit toch wel een belangrijk thema is, treft u hier de PowerPoint van presentatie. Filmpje volgt! Kinderen zijn in ontwikkeling en daarom lang nog niet in staat om een verkeersituatie voldoende in te schatten en te handelen. B.v. snelheid inschatten van een tegmoetkomende fietser of auto kan een kind pas rond een leeftijd van 9. Goed om kennis te nemen van de theorie dus.

Berichtje vanuit de Augustinuskerk...
A.s. zondag, 2 april, is het Palmzondag. Van 10:30-11:30uur is er een kinderviering in de Augustinuskerk. Het verhaal van Palmpasen wordt verteld voor en door de kinderen en zij zullen ook de palmtakjes uitdelen. Alle kinderen worden uitgenodigd om mee te lopen in de optocht door de kerk met als ze willen hun Palmpaasstok of mandje.
2023 mrt palmpaasstok
De kinderen kunnen tussendoor naar de kinderwoorddienst in de parochiezaal om te tekenen en knutselen. De jongste kinderen voor wie de viering misschien nog te lang is, kunnen altijd even naar de parochiezaal waar begeleiding is om te spelen en te knutselen. De viering wordt muzikaal bijgestaan door kinderkoor Prima Voce met daarin veel St Jozefschool-kinderen. Kom je ook? Als je mee wilt lopen met de optocht is het handig als je 10 minuten voor aanvang bij de parochiezaal bent (ingang naast de kerktoren).
2023 mrt paaskruis
Op Goede Vrijdag, 7 april, is er van 11:00-11:45uur een speciale bijeenkomst voor de kinderen in de Augustinuskerk. We vertellen dan het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen aan de kinderen. Ook hierbij zal het kinderkoor Prima Voce zingen en worden alle andere kinderen uitgenodigd om mee te zingen. Je mag ook een bloem meenemen om aan het eind van de vieren bij een statie van de kruisweg neer te leggen. We zien je graag op Goede Vrijdag!

De Paaswake op 8 april start om 21:00 uur. Hierbij zal de zanggroep Tolle Lege de zang verzorgen. Deze plechtige Paaswake met veel symboliek is vooral geschikt voor de wat oudere kinderen en natuurlijk voor alle ouders.

Lizette Bertelsmann-van Rooij, Mmus - violiste en muziekdocente www.lizettebertelsmann.nl

Zingen in het concertgebouw...

Onze school heeft al eens het genoegen gehad in het Concertgebouw te mogen optreden. Twee lieve liedjes met als afsluiter 'op de Amsterdamse Grachten' hebben 350 Jozefschoolkinderen uit volle borst gezongen Zie daarvoor graag dit prachtige filmpje. De mogelijkheid voor uw kind bestaat nu om daar zangworkshops te krijgen. Een leuke middag in het walhalla van de klassieke muziek. Kijkt u graag hier voor informatie en aanmelden.

Meidenvoetbaldag...
De vrouwenselectie van Sc Buitenveldert organiseert in de meivakantie op woensdag 3 mei de meidenvoetbaldag. Meiden van 6 t/m 11 jaar (basisschoolleeftijd, dus iets ouder is geen probleem) zijn die dag te gast op ons sportcomplex en doen allerlei voetbalspellen onder leiding van onze selectiespeelsters. De bedoeling van de dag is het enthousiast maken van meiden om te gaan voetballen en om onze voetbalclub Sc Buitenveldert te promoten. De meidenvoetbaldag is van 12:00 tot 16:45 en is volledig georganiseerd door de vrouwenselectie. De dag is inclusief een lunch voor de kinderen. De kinderen kunnen zich aanmelden via onderstaande link of met de QR code op de flyer. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50.
De vrouwenselectie van Sc Buitenveldert
Hierbij de link voor het inschrijven: https://forms.gle/ASDaBMqoWzzREEUZA

agendaBelangrijke data...

 • zaterdag 1 april... kikker in je ....ingelaste schooldag...
 • woe 5 apr Paasviering...
 • do 6 apr studiedag team; kd zijn vrij...
 • vr 7 apr Goede Vrijdag; kd zijn vrij...
 • ma 10 apr Tweede Paasdag...
 • do 20 apr Koningsspelen kleuters...
 • vr 21 apr Koningsspelen 3 t/m 8...
 • ma 24 apr t/m vr 5 mei meivakantie...
 • do 18 mei Hemelvaart...
 • vr 19 mei vrije dag...
 • ma 29 mei 2e Pinksterdag...
 • di 30 mei studiedag team; kd zijn vrij...

Met vriendelijke groet,
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding