• Nieuwsflits

 

Al volop kerstsfeer

nieuwsflits

Dinsdagochtend zag de school er al weer sfeervol uit door de mooie kerstversiering in school. Het is fijn om ieder jaar weer te ervaren dat onze Ouderraad hier zoveel werk verzet. De kerstcommissie van de OR is in de avond (met nog wat hulpouders) op school om dit voor de kinderen en de teamleden te verzorgen. Heel hartelijk dank weer:) !
St Jozef kerst
Ook in school zijn de voorbereidingen in volle gang. Iedere dag zijn er groepen kinderen kerstliedjes aan het oefenen voor hun optreden voor andere groepen. In verband met Covid-19 overdag geen ouders in school treden de kinderen voor elkaar op. Zo presenteren de kleuters iedere dag een deel van het kerstverhaal (vandaag zijn 'Maria en Jozef samen met de engel onderweg').
Tableau 1 Bosviool copy
En zingen de diverse koren hun liederen. Het filmpje is in sfeer wat donker, maar 't gaat vooral om de zang! De ouders van de diverse groepen ontvangen via Parro een filmpje met het optreden van hun kind.

Hier bekijken twee nieuwsgierige kleuters de repetitie van groep 7.
kleuters kijken naar repetitie copy
In de kleutergroepen is het thema Kerst volop onder de aandacht. Het kerstverhaal komt natuurlijk langs, maar ook wordt er een woordveld bedacht met alle woorden die bij Kerst horen. Zo werken we aan ontluikende geletterheid en het vergroten van de woordenschat, ook met Kerst:).
woordveldkerst
Kijkt u nog graag even naar hoe de groepen in sfeer gebracht zijn met kerstwerkjes van de kinderen.
kerstsfeer4a
En is dit te zien in groep 4b
kerstsfeer4c
En is er in deze groep een mooi winterlandschap gecreëerd, dat doet verlangen naar sneeuw en... nog meer sneeuw!
kerstsfeer4c2
In de kleutergroep de Margriet is het fijn spelen in de themahoek.
Margriet1Natuurlijk mag de stal met Kerst niet ontbreken. Zo schilderen kleuters dit mooie tafereel.
kerststal 2En dan nog samen met een klasgenoot de kerstboom versieren als je in de huishoek speelt. Deze kerstboom wordt dus iedere dag weer versierd. Een ritueel van thuis: samen met het gezin de boom optuigen en een ritueel om na te spelen. En zo draagt spel bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.
kleuters versieren kerstboom
Veel kerststallen bij elkaar geven deze warme uitstraling. Deze stallen zullen thuis zeker een prominent plekje krijgen.
kerststallen
Het koor van groep 4a treedt op en de Zonnebloem mag het tableau uitbeelden.
zang2
En het koor van groep 8b zingt Jingle Bell Rock, geen klassieker maar wel een heel sprankelend kerstlied.
zang3
Het team van de St. Jozef geniet volop.