• Nieuwsbrief

Carnaval... veel activiteiten...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

 • de 2e Kans Boekenmarkt een groot succes was?
 • er weer genoeg boekjes zijn voor 'dagelijks lezen voor het slapengaan'?
 • wij alle organisatoren (dus de kinderen ook) erg bedanken voor hun 'entrepeneurschap'?

Zo zien we het team het liefst...
ALAAF... Alle juffen en meesters lekker uitgedost en vrolijk dansend op de kiek. Zien zo onze vrijmibo's er uit? ...:) By the way: waar is Wally? ALAAF...
2024 feb teamfoto Carnaval 3 verkleind
We hebben een mooie Carnavalsdag beleefd... met veel spelletjes en een disco.
2024 feb sleuteloverdracht 5
En de prijzen voor het leukste en het andere :) hoedje gaan naar deze ouders!! Ook in polenaise het schoolplein weer af. Chapeau!
2024 hoedje ouders 20240209 083313 resized

Schaal scores anders...
We gaan over naar een andere schaalverdeling voor de toetsscores. Al jaren bestaan er twee schalen naast elkaar waarbij de percentages wat anders zijn. Tot op heden hebben we gewerkt met de A t/m E schaal en nu gaan we ook over op de schaal I t/m V. In deze brief treft u de uitleg hierover.

Capoeira...
De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 hebben de afgelopen week kennisgemaakt met capoeira. Een capoeiratrainer van Capoeira Amsterdam heeft deze lessen verzorgd. Tijdens deze les is aandacht besteed aan plezierbeleving en de basisbeginselen van de sport.Capoeira is een spel waarbij een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek plaatsvindt, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Er is bij deze sport geen winnaar of verliezer.

Ouder- en TSO bijdrage...
Enkele ouders hebben met ons, zoals aangegeven, contact gezocht over het verzoek tot de financiële bijdragen. Dat is heel fijn, zo kunnen we samen kijken wat haalbaar is. Want solidariteit staat ook op dit vlak bij ons hoog aangeschreven. Van de ouders van 47 kinderen hebben we niets vernomen en is ook de bijdrage niet voldaan. Dat zijn er best veel en dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De ervaring leert dat dit vaak komt door: ervan uitgaan dat de andere ouder het al gedaan heeft; de betaalverzoeken niet hebben gelezen; het op de lange baan geschoven hebben of er nog niet aan toegekomen zijn. Wanneer u dit leest en het schiet u te binnen. Graag! 
sfeerfoto schoolplein in jpg 2
Wisseling leerkracht gr 3 en 4...
Hoera hoera juf Angèle heeft haar opleiding succesvol afgerond. Ze is nu volledig bevoegd leerkracht. Juf Angèle heeft het zij-instroomtraject gedaan waarbij zij direct voor de groep mag en tegelijkertijd aan de PABO studeert. Met een gezin erbij is dat wel een zware klus. Maar het is haar in twee jaar gelukt. Van harte gefeliciteerd en we zijn blij dat we weer een nieuwe collega hebben kunnen opleiden! Juf Angèle heeft haar opleidingsplaats doorgegeven aan Robin de Boer. Ze hebben ook van groep gewisseld. Juf Angele naar groep 3a en juf Robin de Boer naar groep 4a met meester Gijs. Succes met de opleiding Robin!

Juf Susanne met zwangerschapsverlof...
Wellicht is het u opgevallen! Juf Susanne van groep 3a krijgt haar tweede kindje. Na de voorjaarsvakantie gaat haar verlof in. We wensen haar een fijn verlof toe en kijken stiekem nu al uit naar de aanmelding bij ons op school. Grote zus zit namelijk ook op de Jozefschool:)

LiM boomkunstwerk in wording...
Met alle kinderen maken we een LiM boomkunstwerk. U weet dit al. En het schiet al lekker op. Wat wordt het mooi. Heeft u nog tijdschriften die we kunnen versnipperen? U ziet die snippers dan in het kunstwerk terug.
feb boom

MijnRapportFolio...
Onze nieuwe rapportage MRF is gisteravond opengezet. U treft daar een portfolio (ontwikkelingsgericht) en rapport (scores) van uw kind(eren). De leerkrachten hebben er 6 maanden hard aan gewerkt. Het kan zijn dat er nog wat 'kinderziektes' in zitten. En die worden er zeker uitgehaald. Is het anders? Ja best wel, dus even de tijd nemen om eraan te wennen, kan nooit kwaad. 

ASKO weerswaarschuwingsprotocol...
Toeval of niet: op de witte (sneeuw) blauwe maandag is het weerwaarschuwingsprotocol voor ASKO vastgesteld. Het weerwaarschuwingsprotocol beschrijft hoe te handelen bij de verschillende weerwaarschuwingen (groen/geel/oranje/rood). Het protocol geldt voor alle ASKO-scholen. Andere schoolbesturen in Diemen en de kern Duivendrecht hebben het ASKO-protocol inmiddels overgenomen en we brengen het protocol ook in bij het BBO en de schoolbesturen in Badhoevedorp. 

Verkeersbesluit gemeente...
Besluit: 1. Door het plaatsen van verkeersbord conform model E2 van Bijlage I van het RVV 1990, aan te wijzen: een verbod om stil te staan in Doornburg, direct aan de noordzijde van de weg, ter hoogte van de basisschool.
parkeerverbod
Overwegende dat:

 • in de omgeving van Doornburg, aan de Kalfjeslaan, een basisschool is gelegen;
 • de directe omgeving van de school onderwerp is geweest van een studie rond de verkeersveiligheid;
 • in deze studie ......
 • etc.

Bent u het hier niet mee eens, dan leest u in de brief hoe u bezwaar kunt maken.

Jesus Christ Superstart...
Jesus Christ Superstar is een wereldberoemde rockopera, geschreven door Andrew Loyd Webber en Time Rice. Het vertelt de laatste dagen van Jezus. Op Goede Vrijdag wordt deze musical uitgevoerd door het jongerenkoor van de St Augustinuskerk. Kinderen vanaf 11/12 jaar en hun oudere broers en zussen mogen meedoen. Meld je aan als zanger bij Leoni Sitvast via  projectkoorhmp@gmail.com Klik graag hier voor de poster.

Spelen met muziek...
De Muziekschool van Amsterdam heeft Open Lesweek. Van maandag 12 februari tot en met zaterdag 17 februari kunnen kinderen meedoen met  verschillende cursussen. Het gaat om de cursussen Muziek met Peuters (1,5 t/m 3 jaar) en Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar). Leuk om te doen dus!
2024 feb muziek met peuters en spelen met muziek

Instrumenten uitprobeerdag..
Op zondag 11 februari vindt de Instrumenten Uitprobeerdag plaats. Een dag waarop jij erachter komt welk instrument het beste bij je past. Basgitaar, harp, saxofoon, zingen: er valt van alles te ontdekken. Tijdens de uitprobeerdag volg je een of meerdere gratis kennismakingslessen van zo’n twintig minuten. Iedere les test jij een ander instrument uit en kom je erachter hoe deze klinkt en hoe je deze kunt bespelen. Dus ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en wil jij ontdekken welk instrument het beste bij jou past? Meld je dan aan. 
Locaties: Zuid, Centrum-Oost, Osdorp
Datum: 11 februari 2024
Tijd: 12:00 - 15:00 uur
Leeftijd: 7 t/m 12 jaar
Entree: gratis
Aanmelden? Je vindt het aanmeldformulier voor de uitprobeerdag op onze website: www.muziekschoolamsterdam.nl/evenementpaginas/instrumenten-uitprobeerdag 

Auditie voor Sneeuwwitje...
Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) gaat weer op tour! Dit keer met Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern. En zij zijn op zoek naar jong talent om met hen mee op tour te gaan. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.njmt.nl/voorstelling/sneeuwwitje-de-musical.  Voor vragen kunt u of kunnen potentiële auditanten contact opnemen via productie@stichringnmtp.nl.

Studiedagconcert...
Hoe vaak heb jij het zinnetje ‘zit nou eens stil!’ gehoord? Thuis tijdens het avondeten, in de klas of misschien in de trein. Maar als je stilzit, maak je toch niets mee? Precies! En daarom gaan wij ontdekken wat er gebeurt als je niet alleen maar stilzit, maar ook op zoek gaat naar avontuur. Hoe klinkt een klapstoel? Kun je muziek maken met slaande deuren? Tijdens dit concert mogen kinderen meezingen en dansen. Bekijk deze les om de liedjes en bodypercussie alvast te leren!

Talententent...
De voorjaarsvakantie komt eraan en natuurlijk organiseert de Talententent dan ook weer verschillende leuke activiteiten.
2024 feb TT Voorjaarsvakantie tekst
En hierbij het schema...
2024 feb TT Voorjaarsvakantie schema 002

agendaBelangrijke data...

 • ma 12 feb (gewijzigde datum) school tot 12.30u; oudergesprekken...
 • do 15 feb (gewijzigde datum) school tot 12.30u; oudergesprekken...
 • vr 16 feb studiedag team; kd zijn vrij...
 • ma 19 feb t/m vr 23 feb voorjaarsvakantie...

Met een vriendelijke groet

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding