• Nieuwsbrief

o.a. vogelspeurtocht...
nieuwsbrief

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

  • op de foto bij aanhef zeker 450 St. Jozefschool kinderen staan?
  • wij weer heel snel zo'n foto van de kinderen willen maken?
  • ze dan allemaal weer gewoon naar school zijn?
  • wij heel graag weer met ALLE kinderen in het gebouw aan het werk zijn?
  • wij enorm uitkijken naar deze gewone schooldag?

Rapporten en gesprekken...
Binnenkort vinden de rapportgesprekken plaats. U bent daarvoor via Parro uitgenodigd om in te tekenen. Heeft u al ingetekend? Het gesprek zal digitaal via Teams plaatsvinden. Ook daarvoor ontvangt u dan een linkje. De leerkrachten zijn natuurlijk de laatse maanden enorm digitaal vaardig geworden. Maar het kan in een stress-situatie (snel willen schakelen van het ene gesprek naar het andere) mogelijk ook een keertje mis gaan. Remedie? Vooral rustig verder gaan:)

Vogelspeurtocht voor de kleuters en voor iedereen die wil wandelen...
Jaja daar is tie weer. De kleuters van de St. Jozef gaan in de wijk op pad met een vogelspeurtocht. En voor die speurtocht hebben we uw hulp nodig. Doet u mee? Weet u het nog toen de eerste lockdown er was? Toen liepen de kleuters de Berenspeurtocht. In de wijk hadden veel bewoners een beer bij hun raam geplaatst. En kleuters wandelden door de wijk op zoek naar deze beren. Nu wordt het een VOGELSPEURTOCHT, want het thema is vogels n.a.v. van het prentenboek 'Coco kan het!' Wilt u voor deze speurtocht een vogeltje knutselen, tekenen, plakken en knippen en die dan zichtbaar voor uw raam plaatsen. Dan beleven de kleuters veel plezier tijdens hun wandeling door de wijk. Het prentenboekje 'Coco kan het!' is een mooi boekje om voor te lezen. Voor deze gelegenheid en om de ouders van onze jongste kinderen (t/m gr 4 misschien) te ontlasten van twee keer voorlezen voor het slapengaan, lezen meester Harro en juf Reina het boekje ook even voor. Klikt u maar hier voor meester Harro en hier voor juf Reina! En wat toevallig dat valt het thema vogels en deze speurtocht samenvalt met de landelijke vogeltelling. Ook leuk om met uw kind aan mee te doen (moest je je wel voor aanmelden maar ook zonder aanmelding goed te doen.) We wensen de kleuters veel plezier met de wandeling op zoek naar vogeltjes. Misschien heeft ook onze buur Woonzorgcentrum Buitenveldert een paar vogeltjes voor de raam bij het Atrium gezet. Is voor de bewoners ook weer fijn als er kleuters langs de ramen lopen en even naar binnen gluren. Voor een knutsel idee kijk maar hier en hier!

Artis...
Graag gaat de St. Jozef jaarlijks en soms 1 keer per twee jaar met iedere groep naar Artis. Tijdens deze bezoekjes voor de 'leuk' staat er ook altijd een lesje gepland vanuit de educatieve dienst van Artis. Dit is een onderdeel van ons curriculum over natuuronderwijs. Net als vele bedrijven zit ook Artis in zeer zwaar weer. Vandaar dat wij graag de steunactie van Artis onder uw aandacht brengen. Vanuit de vrij besteedbare financiële ruimte van school kunnen wij ook een bijdrage doneren. En dat zullen wij zeker doen, zodat de uitstapjes van onze groepen nog lang mogen bestaan! Wellicht vindt u dit ook een interessant project! Klikt u dan maar hier.

Straks weer naar school...
Als straks de scholen weer opengaan, zullen we uw medewerking met betrekking tot veilig haal- en brenggedrag weer hard nodig hebben. Wij gaan ervan uit dat alle ouders 100% medewerking zullen geven om de 1,5m afstand uit te voeren. Juist zaken als: één ouder brengt en haalt, na het brengen direct weer weggaan (ook al staan de kleuters nog in de rij bij de leerkracht), niet te vroeg komen bij het ophalen, eventueel mondkapjes op (waarom niet eigenlijk?), gezondheidsregels uitvoeren (kinderen met klachten die thuis in een omgeving zijn met positief getesten, komen niet naar school) dragen eraan bij dat ook de teamleden zich op hun werk veilig voelen en veilig zijn. Met de besmettelijker varianten op het virus wordt het er niet makkelijker op. MAAR we willen de school OPEN! En gezond blijven:) 

agenda

  • ma 1 t/m vr 5 feb gesprekken via Teams...
  • do 4 en vr 5 feb school en onderwijs tot 12.30uur...
  • vr 19 feb studiedag team, kinderen zijn vrij...
  • ma 22 t/m vr 26 feb voorjaarsvakantie...

met een vriendelijke groet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding