• Nieuwsflits

hoe vieren we Sinterklaas...
nieuwsflits

Sinterklaas gaat met z'n tijd mee...
Graag informeren wij u hoe het Sinterklaasfeest er morgen uit gaat ziet. We hebben een oude (natuurlijk, want Sint is oud) maar heel moderne Sinterklaas.
Sintkamer
Hij heeft ons laten weten morgen niet echt aanwezig te kunnen zijn vanwege z'n kwetsbaarheid voor het rondwarende virus. Wij kunnen niet anders dan zijn beslissing respecteren! Direct daarna kwam Sinterklaas met een oplossing.
woordenschat in blauw
'Juf Reina...Ik ben er dus niet maar ik ben er ook wel'. Tja... altijd die raadsels van die Sint! Sint vertelde dat hij al enige tijd ook digitaal aardig wat ervaring heeft opgedaan.
sint met vouwjurk
Sint heeft een laptop en zal via Teams op het grote scherm aanwezig zijn. De groepen gaan om de beurt naar de mooi versierde Sintkamer en kunnen zo online met Sint in gesprek.
IMG 20211201 WA0000
En dan weer zoals altijd... zingen, dansen, dichten, luisteren, verhalen vertellen...
boot en kade 4
Het wordt gezellig om Sinterklaas via het scherm er toch bij te hebben. Goed bedacht Sinterklaas!
woordensint
Geen Intocht dus...
Net als vorig schooljaar is er ook geen intocht. Erg jammer, want dat is toch wel de 'pepernoot in de pap' van een schooljaar. Wat merken wij nu van de besmettingen?
3 delen piet
Helaas loopt het aantal positief geteste kinderen bij ons op. Met als resultaat 'uren met de GGD' aan de lijn en ook al groepen thuis. Zij krijgen dan online les.
piet gestempeld
Ook het lerarentekort speelt parten. We klagen niet, maar raken wel gefrustreerd dat er daarom een kleutergroep thuis zit.
piet vast in schoorsteen
Fijn dat veel ouders begrip kunnen opbrengen voor de situatie. Dank daarvoor!
kralenbord
Sfeervol niet...
Geen ouders in de school betekent ook dat u niet ziet hoe de school en de lokalen opgefleurd zijn met knutselwerk van de kinderen. De ene groep heeft een groepswerk, de andere individuele werkjes en in de bovenbouw...
sint cartoon
gaan ze helemaal een eigen kant op. Gelukkig wel herkenbaar als Sint en Pieten.
IMG 20211201 WA0001
Wat denkt u van Sinterklazen die in groep 3 allemaal ziek zijn. Of zou het woordje ziek aangeleerd zijn?
sint is ziek
Wat doen de groepen 6, 7 en 8...
De bovenbouw heeft altijd een schitterend feest. Ze zijn al lang bezig met de voorbereidingen. Er worden lootjes getrokken.
boot geplakt
Van de Ouderraad ontvangen de kinderen €5,00 om een leuk presentje voor een klasgenoot te kopen.
slingerpiet
Ze bedenken en maken de surprise èn schrijven het gedicht. En slepen één dag van te voren enorme vuilniszakken de school in om de surprise onherkenbaar te houden.
Sint als 3
Een altijd komisch gezicht! We zijn benieuwd naar de geweldige creaties die uit de vuilniszakken tevoorschijn komen. Een SINT feest op volwassenniveau.

mozaiekpiet en handschoen sint
Tas mee naar school...
Geef uw kind graag een grote tas mee naar school voor de cadeautjes en voor de surprise.
piet wasco ecoline
Starttijd maandag 6 dec...
Omdat het zondag Pakjesavond is, mogen de kinderen maandag wat later op school komen. De tijd is dan 9.30uur. Natuurlijk gelden er aangepaste tijden voor de kleutergroepen en de Villagroepen. We wensen u een fijne Sinterklaasavond!
woordenschat piet en S
Kijk eens wat kleuters bedenken: veel soorten Pieten en veel woorden met een S.

Met vriendelijke groet,

Mede namens Sinterklaas...
Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding