• Nieuwsbrief

wat hebben ze nodig, fijne vakantie...
nieuwsbrief

 

vraagteken NieuwsbriefWist u dat...

  • het jaarrooster al staat bij activiteiten / agenda onderaan deze website?
  • er altijd nog een kleine wijziging kan plaatsvinden?
  • na de vakantie al in week 2 de infoavonden (misschien wel live) gepland staan?
  • dit voor groepen 8 op maandag 30 augustus is?
  • dit voor de groepen 5 t/m 7 op dinsdag 31 augustus is?
  • dit voor de groepen 1 t/m 4 op donderdag 2 september is?
  • de fotograaf langs komt op ma 6-, di 7- en woe 8 september?
  • Shakespeare en Engelse week ook al snel 'in the house' zijn? 

Wat hebben ze volgend jaar nodig...
Heerlijk nieuwe spullen voor een nieuw schooljaar! Je wilt nog even niet met die scherp geslepen potloden tekenen, want dan is de nieuwigheid eraf. Wie kent dat gevoel niet? Of natuurlijk thuis alle materialen bij elkaar zoeken die nog best een jaartje meekunnen. Waar lag die fijne schaar nou ook al weer? En ook de nieuwe attributen van school krijgen! Fijn. Hier leest u wat de kinderen in de diverse groepen volgend schooljaar nodig hebben.
2021 jul stiften 1

Verworvenheden van de huidige werkwijze...
De beperkingen die in de maatschappij opgelegd waren, hebben natuurlijk een weerslag op iedereen die het altijd anders en in volledige vrijheid gewend was. Het is zo fijn dat we in Nederland -voor nu (oef maandag geschreven)- het virus door alle inspanningen onder controle lijken te hebben. Wat ons te wachten staat, weten we nu nog niet. Wat we wel weten is dat een aantal nieuwigheden helemaal niet zo negatief uitwerkt als we vooraf zouden hebben gedacht. Dan hebben wij het over onderwijs en kinderen in school natuurlijk. Digitaal zijn we veel sneller in ontwikkeling gegaan; de systemen zijn sneller ingericht en we hebben geleerd om er adequaat mee te werken. Met kinderen in Teams werken is 'no problem'  Dit leren we niet meer af. Dus de digitale vaardigheden van leerkrachten èn kinderen hebben een super boost gekregen. Wij zien ook in school terug dat de zelfstandigheid van de kinderen enorm is toegenomen. Van hen werd ook gewoon verwacht dat ze veel zelf zouden doen. Zelfstandig de school in, jas (ook met heel slecht weer), tas en lunchbox regelen, zelfstandig bij binnenkomst starten aan je taak onder het mom van 'binnen is beginnen', zelfstandiger bij het afscheid nemen van papa of mama: een knuf en een zwaai bleek voldoende. Het effect hiervan is een stapje voorwaarts in zelfstandigheid, de lessen beginnen op tijd, het afscheidnemen is meer in balans met de emotionele ontwikkeling, de start van de schooldag is rustiger. Natuurlijk hebben we ook het directe contact met u als ouders gemist. In het educatief partnerschap doen we het immers samen en met name bij de start van een schooljaar of de start van de schoolcarrière is de relatie tussen ouder en leerkracht essentieel. We gaan met de verworvenheden wel wat doen (en met ons vele scholen in Nederland). Op welke wijze het brengbeleid er bijvoorbeeld uit gaat zien, wordt in samenspraak met het team en de MR verder vormgegeven. Wij houden u daar graag van op de hoogte. Hoe het brengen er direct na de vakantie uit zal zien, is nu nog onzeker. Daarover berichten wij u in de laatste week van de vakantie zeker als dit afwijkt van het huidige (geen ouders in school en op het schoolplein) brengbeleid.

Een steen als cadeautje...
2021 jul stenen 2

Ter afscheid van het fijne schooljaar heeft de juf een steentje voor ieder kind beschilderd. En welke kies je dan als kind?

BSO Mirakel en Jozefschool in deelgebruik lokalen...
Mirakel Jozef logo
De lokalen van de Apenkoppen en Tijgers worden in de zomervakantie omgetoverd naar nieuw ingerichte lokalen met als doel deelgebruik door de Jozef School en BSO Mirakel te realiseren. Voor beide partijen zal dit een nieuwe manier van werken worden, maar dit zien wij als een mooie nieuwe uitdaging waarbij de samenwerking geïntensiveerd kan worden. In de inspirerende nieuwe omgeving krijgen de kinderen van de groepen 8 hetzelfde onderwijs als altijd en zullen de kinderen van Mirakel zeker veel plezier maken. Samen met de school zorgen wij er voor dat we na de zomervakantie optimaal van start kunnen. Wij kijken er naar uit om alle Mirakelse kinderen dan weer te ontmoeten en wensen jullie voor nu alvast een fijne vakantie! Meer informatie? Mail dan naar info@kdvmirakel.nl.
Mirakel

Even voorstellen...


Mijn naam is Nadine Janssen en sinds maart ondersteun ik de groepen 5 van de St. Jozefschool. Komend schooljaar begin ik aan het zij-instroom traject en word ik leerkracht van groep 5B naast Rineke Kok. Van maandag t/m woensdag vind je mij op de Villa. Ik reis graag en over theater mag je me alles vragen! Ik kijk enorm uit naar het nieuwe schooljaar. Tot dan!
Met vriendelijke groet, Nadine Janssen 

Onze peuterspeelzaal De Speelweide Dynamo...
2021 jul Speelweide 1

Het schijnt niet bij iedereen bekend te zijn, maar bij onze school hoort ook peuterspeelzaal de Speelweide. Eerder was de Speelweide echt van ons bestuur en de directeur van de St. Jozef ook de leidinggevende van de Speelweide. In 2005 is de Speelweide door Dynamo overgenomen. Maar de samenwerking tussen de leidsters en het team is altijd blijven bestaan. Fijn dus dat er een goede doorgaande lijn mogelijk is tussen de peuters en de kleuters. Bent u benieuwd naar de Speelweide en bent u op zoek naar een plaats op de voorschool / peuterspeelzaal neemt u dan graag contact op de met de Speelweide / Dynamo. Hier kunt u de flyer lezen.

Reizen en quarantaineregels...
Veel landen zijn op geel en voor vakantiereizen toegankelijk. Ook zijn er in de wereld oranje en rode gebieden. Wij verzoeken u dringend bij terugkomst uit deze gebieden, zeker als dat dicht bij 23 augustus (start van de school) is, de quarantaine- en testregels in acht te nemen, zodat de school zonder 'gedoe' kan opstarten. We zijn er gewoon nog niet van af! Helaas.

Berichtje van ons schoolbestuur...
Onder de link treft u een brief van ons ASKObestuur. Dorien Nelisse kijkt even terug op het afgelopen jaar en vooruit op het aankomende jaar, spreekt haar dank uit en wenst u fijne vakantie. U kunt de brief hier lezen. 

Motoriek tips van de fysiotherapeut...
Wij werken samen met kinderfysiotherapeut Natasja Kouffeld van stapvoorstapkinderfysio. Regelmatig is zij berokken bij onderwijsarrangementen in het kader van Passend Onderwijs. Zij heeft natuurlijk veel leuke oefeningen om de motoriek te bevorderen. En de vakantie leent zich bij uitstek voor veel bewegen en fijn motorische activiteiten. In deze bijlage geeft zij u leuke tips. Dank daarvoor Natasja!

Bericht vanuit de OuderKindAdviseur...
Beste allen, Op de valreep nog even informatie voor 2 cursussen die binnenkort starten in Zuid:op 13 en 14 juli de tweedaagse training Plezier op School. Deze wordt gegeven op het Mediacollege in de Dintelstraat. Voor kinderen uit groep 8 die met meer zelfvertrouwen naar het VO willen. Meer info en aanmelden kan nog via: https://www.jeugdpreventieamsterdam.nl/?course=plezier-op-school In september begint er een cursus voor ouders van heel verlegen angstige peuters en kleuters: Cool Little Kids, Dit wordt gegeven binnen een onderzoek naar angst bij kinderen. Ouders die interesse hebben worden willekeurig ingedeeld in de cursus, of in de groep die een boek krijgt. Meer info en aanmelden kan via https://www.universiteitleiden.nl/cool-little-kids/voor-ouders

Met vriendelijke groet,
Willeke Beumer
ouder- en kindadviseur
06 17591514
 
Gratis workshop...

Wij, van Cultura Nederland en de Gemeente Amsterdam, willen de kinderen graag de kans bieden om een week lang gratis workshops te volgen. Elke dag een andere educatieve workshop die de kinderen in de OBA Buitenveldert kunnen volgen.
Wanneer: van maandag 12 juli tot vrijdag 16 juli
Tijd: 9.30 – 12.30
Waar: OBA Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5
Kosten: GRATIS

De kinderen kunnen zelf kiezen welke dagen ze willen deelnemen:
Maandag: Koud koken (4 tot 8 jaar)
Dinsdag: Graffiti (6 tot 10 jaar)
Woensdag: Proefjes/experimenten (4 tot 8 jaar)
Donderdag: Vet kunstkabinet (4 tot 8 jaar)
Vrijdag: Acteren is te leren (4 tot 8 jaar)

De kinderen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen of de flyer in te vullen en deze te sturen naar info@culturanderland.nl
Wat ze moeten vermelden: (naam, leeftijd, school, telefoonnummer en of ze in het bezit zijn van een stadspas).
Met vriendelijke groet,
Ouafa Bounda

Fijne vakantie...
Het team van de Jozefschool wenst u en uw gezin een heerlijk vakantie zonder viruszorgen. Wij zien u en de kinderen graag terug op 23 augustus.

met vakantiegroet,

Harro Rooijendijk en Reina Atteveld
schoolleiding